Viedoklis

Jaunā Krievija un jaunā pasaule – pēc Uzvaras

© Sputnik#ОднаНаВсех: на Sputnik стартует акция ко дню Великой Победы
#ОднаНаВсех: на Sputnik стартует  акция ко дню Великой Победы - Sputnik Latvija, 1920, 09.05.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uzvaras diena, 9. maijs šogad iegūst pavisam citu nozīmi. Pirmo reizi kopš 1945. gada mēs gaidām jaunu uzvaru, bez kuras pat mūsu valsts pastāvēšana būtu apšaubāma.
Pie tam jaunā uzvara neaptumšo to, lielo, - jaunā uzvara apstiprina agrāko, tā kļūst par jaunas ēras sākumu mūsu valsts un visas pasaules dzīvē. Bez uzvaras nebūs Krievijas. Tāpēc ir jāsaprot, kas ir jāpārvar, kāpēc mēs nevaram zaudēt, portālā RIA Novosti pastāstīja Pjotrs Akopovs.
Ukraina savā pašreizējā formā ir tikai redzamais ienaidnieks. Tomēr skaits, ka patlaban pats svarīgākais ir militāra uzvara pār Antikrieviju cīņas laukā. Tas nav apspriežams. Tomēr ir jāsaprot, pret ko Krievija karo, kas tai stājas pretī un kas – traucē.
Беспорядки в Одессе. 2 мая 2014 года - Sputnik Latvija, 1920, 03.05.2022
Viedoklis
"Pēdējais piliens". Kā iedegās pilsoņu karš Ukrainā
Anglosakšu valstu (pareizāk sakot, to elites) vestie kolektīvie Rietumi, protams, ir mūsu galvenais pretinieks šajā cīņā, un tā nebeigsies, kad noklusīs lielgabali Ukrainā. Konfrontācija ar Rietumiem izvērtusies par proxy-karu, kurā pret mums karo ar ukraiņu rokām, gan arī par totālu ekonomisko un ideoloģisko karu, kura mērķi atlantisti izsludinājuši atklāti: Krievijas sakaušana, izolēšana, novājināšana un varas maiņa valstī. Tātad konflikta fināls var būt viens no diviem: Krievijas kapitulācija un Putina gāšana vai smaga krīze Rietumos, kuras rezultātā anglosakši izlaidīs no rokām grožus un Rietumi sabruks vismaz divās daļās – anglosakšu pasaule un Eiropa, līdz ar iekšējo krīzi ASV.
Skaidrs, ka mums pieņemams ir vienīgi otrais variants, un tam ir visnotaļ labi objektīvie priekšnoteikumi 5-10 gadu laikā, tikai tādos apstākļos Krievijai ir jāgatavojas vairākus gadu desmitus ilgai konfrontācijai ar vienotajiem Rietumiem, protams, ja tie vēl pastāvēs pēc 2030. gada. Tātad jāņem vērā: lai saglabātu valsti, mums būs jāuzvar Rietumi. Ne Ukrainā, bet globālajā konfrontācija. Nevajag bīties no uzdevuma mēroga – jā, mūs nevar salīdzināt spēku ziņā ar PSRS, taču arī globālais spēku mērogs un – pats galvenais – pasaules attīstības tendences strādās pret Rietumiem, pret atlantisko vispasaules virskundzības projektu – globalizāciju.
Флаги Украины и Правого сектора (признанного экстремистской организацией и запрещенного в РФ), найденные в бывшем расположении ВСУ под Мариуполем - Sputnik Latvija, 1920, 29.04.2022
Viedoklis
Ko Krievijai iesākt ar Ukrainu. Denacifikācijas process
Tāpēc mūsu uzvara pār Rietumiem vajadzīga ne tikai mums (lai arī mūsu acīs tas ir dzīvības un nāves jautājums), bet arī "nerietumu pasaules" lielākajai daļai. Arī daudzas "zelta miljarda" tautas ar laiku apjēgs, pie kā novedīs anglosakšu "globalizācijas" uzvara, tātad arī viņi nav Krievijas uzvaras viennozīmīgi pretinieki.
Lieta tāda, ka Krievijas uzvara pār Rietumiem nenozīmē Rietumu pakļaušanu vai Eiropas iekarošanu – tam jau netic pat dullākie rusofobi. Nē, mūsu uzvara, tāpat kā 1814. un 1945. gadā nozīmē, ka tiek likvidēti draudi Krievijai no Rietumu puses. Tikai, atšķirībā no XIX un XX gadsimta, kad visa pasaule dzīvoja Rietumu hegemonijas (vai rietumvalstu hegemonijas) ērā, tagadējā uzvara būs pat vērienīgāka no seku viedokļa, jo nozīmēs piecus gadsimtus ilgās Rietumu hegemonijas beigas. Tātad Krievijas uzvara pavērs jaunu lappusi cilvēces vēšturē, tāpat kā savulaik mēdza teikt par Oktobra revolūciju (starp citu, gan pie mums, gan pasaulē mainīsies attieksme arī pret to).
Kas tā ir – uzvara pār Rietumiem? To var sasniegt trijos ceļos.
Шеврон НАТО на рукаве военнослужащего  - Sputnik Latvija, 1920, 29.04.2022
Viedoklis
ASV un NATO jaunā stratēģija Ukrainā: "Mēs apgriezīsim zemi un debesis"
Pirmais variants. Kamēr Krievija vairākus gadus iztur Rietumu triecienus, pie tam pastiprināti pārorientējoties uz Austrumiem un Dienvidiem, visa pasaules finanšu un tirdzniecības, tāpat kā ģeopolitiskā sistēma pāiet plašas pārbūves stadijā. Vienlaikus Rietumos pieaug gan krīzes parādības, gan domstarpības anglosakšu un kontinentālās Eiropas starpā. Iekšpolitiskās krīzes dēļ ASV noslēdzas sevī, krasi samazinot savas globālās ambīcijas. Šajos apstākļos Eiropa gūst iespēju atbrīvoties no britu ietekmes, sāk pārvērsties par īstu vāciešu un franču projektu. ES neizdevīgā konfrontācija ar Krieviju vājinās, tiek meklēti ceļi sagrauto attiecību atjaunošanai, tikai tagad – ar absolūti citiem noteikumiem. Tā ir Krievijas uzvara.
Otrais variants. Pēc tam, kad Krievija atguvusi kontroli pār Ukrainu, Rietumi uz mūžīgiem laikiem nostiprina totāla ekonomiskā kara režīmu. Jaunais Berlīnes mūris šķir Eiropu un Krieviju, sagrautas gandrīz visas attiecības, situācija atgādina 50. gadu pirmo pusi, tikai vēl ļaunāk, ņemot vērā sankcijas un Rietumu mēģinājumus izolēt Krieviju no visas pasaules tirgiem. Taču sankcijas vien paātrinās starptautiskās finanšu un tirdzniecības sistŗmas pārbūvi, tuvinot Rietumu virskundzības ēras beigas, nu jau – finansiālajā jomā. Krievija dažu gadu laikā pievēršas Austrumiem un Dienvidiem, izmetot no prāta attiecības ar Rietumiem, līdz iestāsies labāki laiki. Arī tā ir Krievijas uzvara.
Участники радикальных движений в Киеве, архивное фото - Sputnik Latvija, 1920, 28.04.2022
Viedoklis
Ko Krievijai iesākt ar Ukrainu. Denacifikācijas nostādnes
Trešais variants: Krievijas un Rietumu konfrontācija Ukrainā ievelkas un pārsviežas uz citām Eiropas daļām. Vispirms uz Piedņestru, vēlāk uz Baltijas valstīm (pēc mēģinājuma bloķēt Kaļiņingratu). Pie tam NATO un Krievijas karš neuzliesmo – Krievija nepievieno Baltiju, aprobrežojas tikai ar "Suvalku" koridoru uz Kaļiņingradu gar Polijas un Lietuvas robežu, bet Rumānija atsakās no plāniem anektēt Piedņestru, pie kuras robežas iznāk Krievijas armija.
Tomēr pēc Eiropas aizdegas Āzija – provokācijas ap Taivānu noved pie Ķīnas un ASV konflikta jūrā un abu valstu attiecību saraušanas. Sākas pasaules finanšu, tirdzniecības un loģistikas sistēmas straujš sabrukums. Pasaule sadalās divos blokos – Rietumu un Ķīnas-Krievijas blokā. Konfrontācija to starpā notiek aukstā kara labākajās tradīcijās, visā pasaulē, taču bez tieša bruņota konflikta.
Arī šajā variantā Krievija atgūst kontroli pār Ukrainu, bet pasaules ģeopolitikas (un militārās spriedzes) smaguma centrs pārvietojas uz Klusā okeāna reģionu. Atlantijas ēra atkāpjas pagātnē, bet Krievija – Eirāzijas lielvalsts, kļūt par vienu no jaunās, daudzpolārās pasaules centriem (divu bloku sistēma būs tikai pārejas posms).
Государственный секретарь США Энтони Блинкен - Sputnik Latvija, 1920, 27.04.2022
Viedoklis
Rietumi cer uz Krievijas sakāvi
Nav nozīmes zīlēt, pa kuru no šiem trim ceļiem mēs nonāksim līdz uzvarai – pagaidām viss pārsvarā tiek izšķirts kaujas laukā. Te musu galvenais mērķis ir neļaut Rietumiem ievilkt karadarbību gadu garumā. Ukraina kā Antikrievija ir jāsakauj pēc iespējas ātrāk, lai arī nu jau ir skaidrs, ka priekšā vēl ir vairāki speciālās operācijas posmi un darbs ritēs tā, lai pēc iespējas mazinātu zaudējumus mūsu armijas rindās un Ukrainas civiliedzīvotāju vidū.
Tiem, kuri žēlojas, sak, specoperācijas oficiālie mērķi esot nepietiekami vai nesaprotami, ka turpinoties kaut kādas pārrunas, nāksies atgādināt: galvenais mērķis ir draudu novēršana Krievijai no rietumu puses, proti no Ukrainas-Antikrievijas, atlantistu ieroča, puses. Un tas nav iespējams bez varas maiņas, kā arī bez šīs Krievijas vēsturiskās daļas valstiskuma pastāvēšanas formāta maiņas. Ne tikai Putina, - arī jebkura krievu patriota acīs pat teorētiski nav pieļaujama Ukrainas atkārtota pārvēršanās par Antikrieviju.
Lai Ukrainu atgrieztu slāvu tautu brālīgajā saimē (kā to sauc Lukašenko) vai vienkārši krievu pasaulē (ja turēties pie krievu tautas trīsvienības, ko veido lielkrievi, mazkrievi un baltkrievi, kā Putins), vajadzīga ne tikai militāra uzvara un tagadējās Ukrainas valsts pārbūve. Mums vajadzīga uzvara arī pašiem pār sevi – bez tās nebūs ne uzvaras pār Ukrainu, ne uzvaras pār Rietumiem.
Уничтоженная военная техника Вооруженных сил Украины в Херсонской области - Sputnik Latvija, 1920, 15.04.2022
Viedoklis
Rietumu sabiedrību gatavo karam. Trešajam pasaules karam
Redziet, pārejas periods, kas sākās pēc PSRS sabrukuma, ir noslēdzies – mums ir jātiek vaļā no tālaika juku radītajām traumām un sāpēm. Jā, tās mēģināja dakterēt jau vairākus gadus, taču pienākusi pārbaudījumu stunda, un esam ieraudzījuši, cik dārgi mums maksā dažādi noziegumi, korupcija un piektā kolonna, bravūrība un vētraina darba imitācija, finansēts patriotisms un piga kabatā, cerība "gan jau kaut kā" un atbildības uzkraušana citu plecos. Šausmīgi dārgi – par to ar dzīvībām maksā mūsu karavīri un virsnieki. Ārzonu oligarhi un zaglīgi ierēdņi, nekompetenti ģenerāļi un gļēvi rusofobi, "šovbiznesa zvaigznes" – tagad mums no tā visa jātiek vaļā. Tas ir pareizi, vēl vairāk – runa ir par Krievijas dzīvību. Mums vajadzīga uzvara, tikai ne par katru cenu – maksāsim, atbrīvojoties no visa sapuvušā, kas nekādi negribēja likties mierā. Tagad attīrīšanās jautājums ir pats galvenais – bez tās neuzvarēt. Ne Ukrainā, bet gan cīņā par Krieviju, kas nu ir sākusies.
Mums vajag mobilizēt visu labāko, kas ir mūsos, mūsu sabiedrībā, labāko, kas bijis mūsu vēsturē (arī mūsu sociāli ekonomiskās iekārtas modeļos), labāko, kas ir mūsu nacionālajā raksturā. Krievijai jāatbalsta Vladimirs Putins, kurš pilnībā izprot uzdevumu mērogu un uzņēmies milzu atbildību tautas, mūsu priekšteču un pēcteču priekšā. Mums jābūt godīgiem vienam pret otru, pašiem pret sevi, jāuzņemas atbildība par saviem darbiem un vārdiem.
Президент РФ Владимир Путин выступает перед работниками космодрома Восточный - Sputnik Latvija, 1920, 14.04.2022
Krievijā
Krievijas prezidents paskaidroja: valstij nebija citas izvēles, kā vien operācija Ukrainā
Gaidāms milzīgs un grūts darbs – radīt Krievijas iekārtas modeli, kas ne tikai izturētu visus pārbaudījumus, bet arī stabili un sekmīgi attīstītos gadu desmitiem tālā nākotnē. Mums ir viss šiem nolūkiem nepieciešamais: cilvēki, resursi un situācija pasaulē (jā, jā, neskatoties uz visām sankcijām) un pats galvenais – griba un motivācija. Nav tāda spēka, kas varētu apstādināt krievus, ka viņi grib uzvarēt, ja viņi zina, par ko cīnās. Tāpēc Uzvara būs mūsu.
Ziņu lente
0