Viedoklis

Rietumi cer uz Krievijas sakāvi

© Sputnik / Михаил Метцель / Pāriet pie mediju bankasГосударственный секретарь США Энтони Блинкен
Государственный секретарь США Энтони Блинкен - Sputnik Latvija, 1920, 27.04.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainu grib nolīdzināt ar zemi, tikai ne "krievu agresori", bet gan "amerikāņu aizstāvji". Tas nu ir skaidrs tagad, pēc ilgi gaidīto dārgo viesu ciemošanās Kijevā.
ES un vairāku Eiropas valstu līderi jau paviesojušies Ukrainas galvaspilsētā, un tagad pienākusi pašu galveno sabiedroto – amerikāņu kārta. Baidens neatbrauca, toties atsūtīja divas augstas amatpersonas: valsts sekretāru Entoniju Blinkenu un aizsardzības ministru Loidu Ostinu. Kadri, kā Pentagona šefs brāļojās ar ukraiņu politiķiem un ģenerāļiem – Zeļenskis uz tikšanos ar amerikāņiem saveda visu valdību, ir ļoti daiļrunīgi. Tomēr daudz svarīgāki ir Blinkena un Ostina izteikumi pēc pārrunām, portālā RIA Novosti stāsta Pjotrs Akopovs.
"Mēs nezinām, cik ilgi turpināsies šis karš, taču zinām, ka suverēnā un neatkarīgā Ukraina pastāvēs daudz ilgāk nekā Vladimirs Putins. Un mūsu atbalsts Ukrainai turpināsies, līdz mēs ieraudzīsim galīgos panākumus..." teica Entonijs Blinkens.
Танк Т-90МС на международном военно-техническом форуме - Sputnik Latvija, 1920, 05.04.2022
Viedoklis
ASV pagrūž Eiropu zem tanka kāpurķēdēm
"Mēs gribam, lai Krievija būtu novājināta tiktāl, ka nevarētu vairs rīkoties tā, kā rīkojās, iebrūkot Ukrainā. Viņi jau ir zaudējuši daudz militārā potenciāla, un mēs vēlamies, lai viņiem nebūtu iespēju šo potenciālu ātri atjaunot..." to savukārt atklāja Loids Ostins.
Piedevām aizsardzības ministrs pastāstīja, ka Zeļenskis paudis dziļu atzinību par sniegto palīdzību, ka viņš esot "noskaņots uzvarēt", bet ASV "noskaņotas palīdzēt viņiem uzvarēt".
"Viņu spējas uzvarēt aspektā pirmais solis pretī uzvarai ir ticība tam, ka tu vari uzvarēt. Tāpēc viņi tic, ka mēs varam uzvarēt. Mēs ticam, ka mēs – viņi – varam uzvarēt, ja viņiem būs pareizās iekārtas, pareizais atbalsts, un mēs plānojam darīt visu iespējamo, un turpināsim darīt visu, kas ir mūsu spēkos."
Ko šie vārdi nozīmē? Ko nozīmē Lielbritānijas ārlietu ministres Lizas Trasas kārtējais izteikums: "Mēs neliksimies mierā, līdz Putins cietīs sakāvi un Ukraina uzvarēs."
Брошенная Вооруженными силами Украины военная техника в Херсонской области - Sputnik Latvija, 1920, 02.04.2022
Viedoklis
Kijevas režīms pūlas komandēt saimniekus
Anglosakši ir pasludinājuši savu mērķi – sakaut Krieviju. Runa nav tikai par kara ievilkšanu garumā, piegādājot Ukrainai ieročus, bet arī par mūsu valsts un armijas maksimālu novājināšanu. Ostins runā atklāti: līdz tādam līmenim, ka krievu armija vairs nespēšot izdarīt to, ko izdarījusi, proti, uzbrukt un karot svešā teritorijā.
Ukrainas militārā uzvara šajā gadījumā nesīs ne tikai Krievijas sakāvi, bet arī Rietumu uzvaru – uzvaru, ko tie guvuši svešām rokām: ar krievu pasaules vienas daļas rokām karā pret otru daļu. Vai tiešām anglosakši neapjēdz, kāda ir Maskavas attieksme pret tamlīdzīgiem izteikumiem? Viņi neredz, ka nospraužot mērķi – Krievijas sakāvi – viņi atņem sev pēdējo iespēju saglabāt vismaz reputāciju vēlāk, kad viss būs galā?
Krievija uzvarēs jebkurā gadījumā, jautājums ir tikai par uzvaras cenu. Ne tikai mums, - arī Kijevai. Anglosakši ir gatavi nosvilināt Ukrainu karā – tas ir skaidrs, tomēr ASV un Lielbritānijas valdībai gan vajadzētu padomāt, kā pēc tam skaidrot saviem pilsoņiem notikušo. Galu galā: ja Ukraina zaudējusi, tātad zaudējušas arī ASV un Lielbritānija, kas cerēja uz Kijevas uzvaru?
Российские десантники демонстрируют переносные противотанковые управляемые ракеты NLAW, захваченные в бою против украинских военнослужащих на Украине. Стоп-кадр видео - Sputnik Latvija, 1920, 01.04.2022
Viedoklis
Rietumu bruņojums Ukrainai tiek piegādāts ar mērķi karot "līdz pēdējam ukrainim"
Iespējams, viņiem izdosies pataisīt sakāvi par uzvaru? Ukraina bez armijas, bez izejas pie jūras, ar panikas pārņemtu sabiedrību, kas ienīst savu eliti – tā taču arī ir Ukraina, tātad krievi ir zaudējuši? Un tas jau nekas, ka pat tāda Ukraina nesaņems Rietumu drošības garantijas (neviens taču negarantēs drošību valstij, kuras nākotne atkarīga vienīgi no Krieivjas), un arī to padarīs par Maskavas sakāvi? Ir tikai viena ķeza – tādi triki spēj piekrāpt tikai pavisam naivus ļautiņus, turklāt visa pārējā pasaule vienkārši smiesies: Rietumos pūlas piekrāpt savus pilsoņus par "Krievijas sakāvi".
Tātad anglosakši tiešām tic, ka spēs uzvarēt? Bet tam taču nav nekāda sakara arī realitāti, pat ar Rietumu militāro ekspertu viedokli: neviens neuzskata, ka tāds scenārijs būtu iespējams. Pats lielākais, uz ko var cerēt Rietumi – tā ir karadarbības ievilkšana, taču arī šajā aspektā gala rezultāts nerada šaubas.
Ir tikai viena reāla iespēja uzvarēt Krieviju: panākt mūsu kolektīvu pašnāvību, proti, jukas valstī un tās sabrukumu no iekšpuses. Tomēr tādas Rietumu cerības nelīdz. Pirmdien Vladimirs Putins konstatēja: "Arī te ir aizķeršanās, neiznāk." Turklāt, lai arī anglosakši vēl aizvien uzskata, ka likme uz Krievijas sašķelšanos ir ļoti edektīva, pat tāda pārliecība nenorāda, kāpēc nepieciešams tik stingrs mērķis – sakāve karā.
Военнопленным ВСУ оказывают помощь в Новоазовской ЦРБ, 12 апреля 2022 года  - Sputnik Latvija, 1920, 14.04.2022
Viedoklis
Pirmais tūkstotis gūstekņu Mariupolē – Ukrainas BS sakāves sākums
Galu galā ar tādu vēlmi sasniegt mērķi anglosakši tikai saliedē mūsu sabiedrību, jo daudzi, kas neatbalsta operāciju Ukrainā un Vladimiru Putinu, nevēlas, lai Krievijas armija ciestu sakāvi, jo saprot, cik smagas sekas tā varētu nest. Gluži tāpat ir arī visa krieviskā atcelšanu Rietumos – tā šokēja daudzus Rietumu piekritējus Krievijā, lika viņiem pārvērtēt savu attieksmi gan pret Rietumiem, gan pret pašu valsti.
Uz kā tad īsti balstās anglosakšu "viltīgais plāns" kāpēc viņi saka un dara to, kas tūlīt vai mazliet vēlāk sāpīgi skars viņus pašus? Diemžēl nekāda noslēpuma nav, Rietumi atkal iekrituši lamatās, ko rada viņu attieksme pret krieviem: neizpratne un dēmonizācija. Viņi noticējuši, ka krievi var ciest sakāvi, ja "nav ieņēmuši Kijevu trīs dienu laikā", turklāt viņiem pretī stāv tādi paši krievi, tikai ar ukraiņu marķējumu (neaizmirstiet, gudru atlantisko stratēģu acīs krievi un ukraiņi ir viena tauta, lai cik uzstājīgi viņi apgalvotu pretējo). Noticējuši pretēji savam pragmatiski reālistiskajam raksturam.
Tāpēc cerības uz Krievijas sakāvi vienkārši ir mēģinājums pēdējo reizi izspēlēt Ukrainas kārti, pacelt likmes līdz griestiem, blefot līdz pēdējam, piegādājot ieročus un iedvesmojot Ukrainu. Cerībā, ka krievi nodrebēs un vismaz atkāpsies no saviem mērķiem, ja ne padosies.
Дональд Трамп в окружении армейских кадетов - Sputnik Latvija, 1920, 26.04.2022
Viedoklis
"Nekad vēl pasaulē nav redzēts tāds risks": no kā bīstas Donalds Tramps?
Kad migla izklīdīs un noskaidrosies, ka Ukraina ir zaudējusi, Rietumiem vairs nebūs laika taisnoties – pārāk daudz nobriedušu problēmu izlīdīs virspusē, pārāk spēcīgi būs pārbaudījumi un izmaiņas gan iekšpolitikā, gan ārpolitikā. Un atbildes uz jautājumiem "Kāpēc zaudējām mēs, nevis Krievija?" interesēs vienīgi nākamos vēsturniekus.
Ziņu lente
0