Politika

Kučinska valdībai apritējis viens gads

© LETA © Ieva ČīkaPremjermnistrs Kučinskis. Foto no arhīva
Premjermnistrs Kučinskis. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Man būtu ļoti žēl, ja tagad kaut kas būtu jāpamet, šorīt intervijā Latvijas Radio pauda Ministru prezidents Māris Kučinskis, vaicāts, vai ir gatavs nostrādāt līdz nākamajām Saeimas vēlēšanām.

RĪGA, 14. februāris — Sputnik. Premjers sacīja, ka nav nācis strādāt reitingu dēļ, plusiņu un mīnusiņu dēļ. Viņaprāt, šajā laikā ir aktualizēti daudz svarīgi jautājumi, ziņo aģentūra LETA.

"Man būtu ļoti žēl, ja tagad kaut kas būtu jāpamet. Runāt pēc gada par rezultātiem, kuri būs jūtami, ir pilnīgas iespējas," — sacīja Kučinskis.

Šodien Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) informēs par valdības paveikto tās pirmajā darbības gadā.

Saeima Kučinska veidoto valdību apstiprināja 2016. gada 11. februārī.

Latvijas prezidents Raimonds Vējonis un premjers Māris Kučinskis - Sputnik Latvija
Kučinska valdībai aprit gads

Kučinska vadītajā Ministru kabinetā strādā 13 ministri — ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V), aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS), ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V), finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS), iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V), izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (V), kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK), labklājības ministrs Jānis Reirs (V), satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS), veselības ministre Anda Čakša, tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK), vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK) un zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS).

Lai izvērtētu gada laikā paveikto, Kučinskis, sākot no šā gada janvāra beigām, tikās ar ministriem, lai pārrunātu valdības rīcības plāna izpildi.

Premjera preses sekretārs Andrejs Vaivars aģentūrai LETA sacīja, ka Kučinskis par valdības darbu un valdības rīcības plāna izpildi atskaitīsies šodien gaidāmajā valdības sēdē. Vaivars piebilda, ka premjers informēs gan par izpildītajiem, gan neizpildītajiem darbiem.

Ministru prezidents arī 2016. gada septembrī un oktobrī tikās ar savas valdības ministriem, lai individuāli pārrunātu valdības rīcības plāna izpildi.

Видеокамера - Sputnik Latvija
Viedoklis
Runas pavērsieni: Jaungada uzrunu anatomija

Toreiz, apkopojot secinājumus pēc ministru uzklausīšanas par valdības rīcības plāna izpildi, Ministru prezidents aicināja ministrus arī turpmāk jautājumus risināt sadarbojoties, nevis katrai nozarei atsevišķi.

Pieminot valdības rīcības plānā noteikto uzdevumu termiņu pārcelšanu, Kučinskis aicināja par to necelt trauksmi, jo katram ir savi iemesli, kāpēc jāmaina termiņi. Tomēr tas vienalga nozīmē virzību uz noteikto uzdevumu izpildi. Tāpēc viņš aicināja turpināt runāt vienam ar otru un problēmas neuzskatīt par tādām, kas skar tikai vienu nozari, bet ir visu kopējais jautājums. Jau tagad esot vērojami vairāki pozitīvie horizontālās sadarbības piemēri starp ministrijām.

"Tad noteikti sasniegsim to, ko esam iecerējuši," — teica valdības vadītājs.

Viņš arī atzina, ka pēc sarunām ar visiem ministriem esot vieglāk skatīties uz visu "laukumu".

Valdības prioritātes joprojām ir tautsaimniecības izaugsme, reformas veselības aprūpē, reformas izglītībā un valsts drošība, ministriem atgādināja premjers.

Premjers uzsvēra, ka visi valdības uzdevumi ir orientēti līdz 2018. gada rudenim, nevis kādā īsā laikā "kā zvaigznītei uzplaiksnīt un tad atkal sākt visu no gala".

Ziņu lente
0