Valdība joprojām domā par obligāto sociālo iemaksu ieviešanu

CC BY 2.0 / Kārlis Dambrāns / Latvian EuroEiro
Eiro - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanas sasaiste ar sociālā nodokļa nomaksu varētu atrisināt sociālā budžeta problēmas.

RĪGA, 31. janvāris — Sputnik. Valdība meklē risinājumus, kā novērst potenciālos mīnusus sociālajā budžetā, tiek domāts par veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanas sasaisti ar nodokļu nomaksu un minimālo sociālo iemaksu ieviešanu, vakar LTV "Rīta panorāmā" pastāstīja labklājības ministrs Jānis Reirs, informē LETA.

Ministrs uzsvēra, ka Latvijā ir 300 000 strādājošo bez pietiekama sociālā nodrošinājuma.

Евро - Sputnik Latvija
Ierosināts atbrīvot no dubulta nodokļu sloga materiālo atbalstu no ārzemēm

2019. gadā Latvijai draud negatīva bilance sociālajā budžetā, tāpēc valdība pašlaik meklē problēmu risinājumus. Problēmu bija iecerēts risināt ar minimālo sociālo iemaksu ieviešanas no šī gada. Taču uzņēmēji kategoriski iebilda pret šo ierosinājumu, pat organizējot piketu pie Saeimas ēkas. Rezultātā valdība atteicās no minimālo sociālo iemaksu ieviešanas no šī gada, pie tam paaugstinot mikrouzņēmumu nodokļa likmi līdz 15%.

Politiķis pastāstīja, ka pašlaik esot iezīmējušies divi galvenie iespējamie risinājumi: valsts apmaksātu veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanas piesaiste sociālā nodokļa nomaksai vai pakāpeniski ieviest obligātās minimālās sociālās iemaksas.

Aizvadītā gada nogalē Saeima galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus likumā par valsts sociālo apdrošināšanu, kas paredzēja atteikšanos no minimālo sociālo iemaksu ieviešanas no 2017. gada.

Vienlaikus tika pieņemts lēmums paaugstināt mikrouzņēmumu nodokļa likmi no 2017. gada līdz 15%, bet uzņēmumiem ar nelielu apgrozījumu (līdz 7000 eiro gadā) — līdz 12%. Izņēmums būs spēkā tikai 2017. gadā.

Ziņu lente
0