Ašeradens: Nav pamata atbalstīt premjera piedāvātās nodokļu izmaiņas

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš Ministru kabineta vadītājs ierosināja atteikties no sociālajām iemaksām un līdz 15% palielināt mikrouzņēmuma nodokļa likmi.

RĪGA, 8. decembris — Sputnik. Patlaban nav ne mazākā pamata atbalstīt premjerministra Māra Kučinska piedāvājumu par nodokļu izmaiņām — atteikties no ieceres par minimālām sociālām iemaksām un līdz 15% palielināt mikrouzņēmuma nodokļa (MUN) likmi, intervijā LTV raidījumā "Rīta panorāma" sacīja ekonomikas ministrs, Arvils Ašeradens, informē LETA.

Viņš norādīja, ka vēl gaida Finanšu ministrijas aprēķinus par rosināto priekšlikumu ietekmi, par to, kā sabalansēt budžetu, taču patlaban neredz pamatu atbalstīt šos priekšlikumus.

Ašeradens uzvēra, ka esot pāragri runāt par valdības koalīcijas stabilitāti.

Naudaszīmes. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Izmaiņas sociālās apdrošināšanas iemaksu likmēs 2017. gadam

Kā uzskata ekonomikas ministrs, ar šādiem negaidītiem priekšlikumiem un pēkšņu pozīcijas maiņu valdība nostādījusi uzņēmējus neapskaužamā situācijā.

Ašeradens arī pauda viedokli, ka Valsts prezidentam Raimondam Vējonim vajadzējis rūpīgāk izdiskutēt ar iesaistītajām pusēm pirms pieņemt lēmumu atdot Saeimai otrreizējai caurlūkošanai pieņemtos grozījumus Mikrouzņēmumu nodokļa likumā.

Kā ziņots, pašlaik koalīcija vērtē priekšlikumu atteikties no minimālajām sociālajām iemaksām, bet tā vietā palielināt mikrouzņēmumu nodokļa likmi līdz 15%.

Ziņu lente
0