Viedoklis

Par Ukrainas armijas teroristisko taktiku atbildēs ne tikai Kijeva

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Pāriet pie mediju bankasЗРС С-400 "Триумф" заступила на боевое дежурство
ЗРС С-400 Триумф заступила на боевое дежурство - Sputnik Latvija, 1920, 16.04.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas armijas uzbrukumi civiliedzīvotājiem un apdzīvotajām vietām Belgorodas un Brjanskas apgabalos sākti ar mērķi paplašināt konflikta zonu, lai izkliedētu Krievijas spēkus pie rietumu robežām un atvilktu no "katla" ar Ukrainas kareivjiem Donbasā.
14. aprīlī divi Ukrainas Gaisa spēku daudzfunkcionālie helikopteri ar smago bruņojumu pārkāpa Krievijas gaisa telpas robežas Brjanskas apgabalā, nelielā augstumā pietuvojās Kļimovas pilsētai un palaida sešus reaktīvos šāviņus pa dzīvojamajām mājām. Apšaudē ievainoti astoņi cilvēki, tostarp – grūtniece un bērns. Divi cietušie ir smagā stāvoklī, stāsta militārais analītiķis Aleksandrs Hroļenko.
Dažas stundas vēlāk no Sumas apgabala teritorijas tika apšaudīts Spodarjušinas ciems Belgorodas apgabalā. Dienu pirms helikopteru uzbrukuma Kļimovai ar mīnmetējiem no Ukrainas puses tika apšaudīts robežsardzes punkts Brjanskas apgabalā. Apšaudes punktu Čerņigovas apgabala kaimiņos tika apspiests ar Krievijas robežsargu atbildes uguni. Iepriekš aprīlī divi Ukrainas helikopteri pārkāpa Krievijas robežu par vairāk nekā 30 km, un no minimāla augstuma palaida reaktīvos šāviņus pa naftas bāzi Belgorodā.
Оперативно-тактический комплекс Искандер производит запуск ракеты в рамках учений сил стратегического сдерживания Гром-2022 Минобороны РФ - Sputnik Latvija, 1920, 15.04.2022
Viedoklis
NATO "dzelzs plūsmas" apturēšana Ukrainā: Krievijas mērķi un līdzekļi
Tamlīdzīgas Ukrainas armijas teroristiskas darbības sankcionējis Kijevas režīms, un to mērķis ir paplašināt konflikta zonu Eiropā. Tie kalpo ASV interesēm. Krievijas pierobežas apgabalos no 11. aprīļa ieviests "dzeltenais" terorisma draudu līmenis.
Zīmīgi, ka Kļimova tika apšaudīta tūlīt pēc Krievijas Aizsardzības ministrijas stingrā brīdinājuma: "Novērojam Ukrainas spēku mēģinājumus īstenot diversijas un uzbrukumus objektiem Krievijas Federācijas teritorijā. Ja tamlīdzīgi gadījumi turpināsies, Krievijas Bruņotie spēki vērsīs triecienus pret lēmumu pieņemšanas centriem, tostarp – arī Kijevā."
14. aprīļa nakts Ukrainas galvaspilsētā bija nemierīga. Dažādos Kijevas rajonos rībēja sprādzieni, pazuda elektrība. Zināms, ka ar liela darbības rādiusa jūras bāzes raķetēm "Kalibr" iznīcināti rūpnīcas "Vizar" cehi Kijevas nomalē, kas ražoja un remontēja zenītraķešu kompleksus un ražoja pretkuģu raķetes.
Kijevas režīms nekomentē uzbrukuma sekas, bet galvenie "lēmumu pieņemšanas centri" atrodas Atlantijas viņā krastā. Pentagons neslēpj vēlmi ievilkt garumā konfliktu Ukrainas teritorijā.
Военнопленным ВСУ оказывают помощь в Новоазовской ЦРБ, 12 апреля 2022 года  - Sputnik Latvija, 1920, 14.04.2022
Viedoklis
Pirmais tūkstotis gūstekņu Mariupolē – Ukrainas BS sakāves sākums

ISIS* un NATO ir kopīga iezīme – taktiskā tuvredzība

15. aprīlī, atgriežoties uz aviobāzi Čerņigovas apgabalā, Krievijas zenītraķešu sistēma S-400 "Triumf" notrieca Ukrainas helikopteri Mi-8, kas dienu ieprieks uzbruka mierīgajai Kļimovai Brjanskas apgabalā. Vienlaikus Harkovas apgabalā "demilitarizēts" Ukrainas GKS iznīcinātājs Su-27. 15. aprīļa rītā Krievijas AM secināja: atbildei uz Ukrainas diversijām Krievijā pieaugs raķešu triecieni pret objektiem Kijevā. Pārējā Ukrainas teritorijā Krievijas spēki rīkojas ritmiski, mierīgi, atbilstoši Ģenerālštāba sākotnējam plānam.
Tomēr 15. aprīļa rītā Belgorodā atkal strādāja Krievijas PGA. Tā kā Kijevas režīms nespēj izdarīt pareizos secinājumus, mērķtiecīgāk ir bez brīdinājuma apšaudīt "lēmumu pieņemšanas centri", UBS un teritoriālās aizsardzības štābi, tāpat kā agrāk Nikolajevā un Harkovā.
Jāpatur prātā, ka Pentagona un CIP speciālisti astoņus gadus apmācīja Ukrainas armiju, kā izmantot savus civiliedzīvotājus "dzīvajam vairojam". Izdevums "The Gray Zone" (ASV) atzīmēja: "Pēc ASV organizētā 2013.-2014. gg. valsts apvērsuma Ukrainā amerikāņu spēki apmācīja ukraiņus, arī neonacistu vienības karadarbībai pilsētās."
Гаубица Д-30 стреляет под Мариуполем, 8 апреля 2022 года - Sputnik Latvija, 1920, 13.04.2022
Viedoklis
Izšķirošā cīņa par Donbasu
Amerikāņu speciālisti mācīja Ukrainas armiju un nacionālo gvardi "iejukt starp vietējiem iedzīvotājiem", karot blīvi apdzīvotos rajonos – asimetriskai konfrontācijai ar Krievijas armiju un maksimālai konflikta ievilcināšanai. Ukrainas armijas lēmums izmantot "dzīvajam vairogam" otrajā aizsardzības līnijā Harkovas, Poltavas, Dņepropetrovskas, Zaporožjes, Nikolajevas pilsētas novedīs pie to totālas sagraušanas. Tāda taktika iezīmē ISIS* un NATO kopīgās īpatnības.
Amerikāņi mērķtiecīgi "talibanizējuši" Ukrainas bruņotās vienības, lai efektīvāk "slepkavotu krievus". Tāpēc vērojama UBS ciniska attieksme pret civiliedzīvotājiem Ukrainā un Krievijā. Parasts fašisms.
Aprīļa vidū Krievijas spēki kopā ar Doņeckas un Luganskas tautas republiku spēkiem sāka Donbasa katla (Slavjanksa-Kramatorska-Artjomovska) likvidāciju. Tajā ieslēgti līdz 100 tūkstoši Ukrainas kareivju.
Šīs operācijas sekmīgs iznākums var kļūt par UBS pilnīgas un straujas sakāves prologu. Tāpēc ukraiņu "berserku" neapdomīgie teroristiskie uzbrukumi Krievijas teritorijā, iespējams, turpināsies, tāpat kā Krievijas BS masveida raķešu triecieni pa lēmumu pieņemsanas centriem Kijevā. Aizokeāna "centriem" nevajadzētu lolot ilūzijas par vispārēju patvaļu.
Военные учения - Sputnik Latvija, 1920, 12.04.2022
Viedoklis
Lendlīze Ukrainai: ASV politikas izgāšanās Eiropā
Aizvadītā pusotra mēneša laikā Vašingtona piegādājusi Ukrainai ieročus 1,65 miljardu dolāru vērtībā, un Krievija pieprasījusi ASV pārtraukt Ukrainas apbruņošanu. Pretējā gadījumā apsolītas "neprognozējamas sekas". Par to vēsta Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā diplomātiskā nota, kuras kopija nonākusi "The Washington Post" redakcijas rīcībā.
Maskava nav ļaunatminīga, tomēr atmiņa krieviem nav slikta. Krievijas Izmeklēšanas komitejai ir dati par bruņojuma piegādēm Ukrainai no 25 valstīm, tostarp – no 21 NATO valsts. Daži "partneri" ir tiktāl aizrāvušies, ka nupat jau izsīkst viņu pašu arsenāli un aizsardzības spēju resursi.
Tikai nekas nelīdz – Rietumu militāro palīdzību Ukrainas armija izmanto neracionāli, turklāt Krievijas raķetes un bumbas ik dienas likvidē tūkstošiem ieroču pozīcijās, bāzēs un arsenālos visā valsts teritorijā no Harkovas līdz Ivanofrankovskai. Vienlaikus izsīkst mobilizācijas rezerves, un Augstākā rada ir spiesta sacerēt likumus par dienestu armijā ārvalstu pilsoņiem. Tas ir vēl viens mēģinājums ievilkt visu Eiropu tiešā militārā konfliktā ar Krieviju.
Многоцелевой истребитель Eurofighter Typhoon. Архивное фото - Sputnik Latvija, 1920, 10.04.2022
Viedoklis
Kāpēc netika notriekts NATO iznīcinātājs Krievijas gaisa telpā
Krievijas BS neapšaubāmi samals visu Kijevas režīma aizsargu raibo komandu. Pēc Kievijas militārās specoperācijas noslēguma nekas nebeigsies. Maskava principiāli, konsekventi un simetriski atbildēs uz Krievijai naidīgajiem kaimiņu soļiem – šiem nolūkiem tai ir politiskā griba, militārais spēks, starptautiskās tiesības un pietiekams iemesls – līdztiesīgas, nedalāmas drošības veidošana daudzpolārā pasaulē. Agri vai vēlu Savienotās Valstis būs spiestas aizvākt savus okupācijas spēkus no Eiropas.
ISIS* - Krievijā aizliegts teroristisks grupējums.
Lasiet militārā analītiķa Aleksandra Hroļenko kanālu Telegram https://t.me/AKhrolenko
Ziņu lente
0