Viedoklis

NATO "dzelzs plūsmas" apturēšana Ukrainā: Krievijas mērķi un līdzekļi

© Sputnik / Министерство обороны РФ / Pāriet pie mediju bankasОперативно-тактический комплекс "Искандер" производит запуск ракеты в рамках учений сил стратегического сдерживания "Гром-2022" Минобороны РФ
Оперативно-тактический комплекс Искандер производит запуск ракеты в рамках учений сил стратегического сдерживания Гром-2022 Минобороны РФ - Sputnik Latvija, 1920, 15.04.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rietumu bruņojuma partijas, kā arī ASV un NATO transportēšanas līdzekļus Ukrainas teritorijā Krievija uzskata par likumīgiem militārajiem mērķiem.
Piegādes tiek metodiski likvidētas transporta artērijās un mezglos, noliktavās un arsenālos, izvēršanās rajonos. Amerikāņu bruņojuma jaunās partijas neapturēs Ukrainas demilitarizācijas un denacifikācijas specoperāciju, apliecināja militārais analītiķis Aleksandrs Hroļenko.
Krievijas ārlietu ministra vietnieks Sergejs Rjabkovs 13. aprīlī vēlreiz atgādināja "partneriem", ka ASV un NATO transporta līdzekļus ar bruņojumu Kijevas režīmam Krievija uzskata par likumīgiem militārajiem mērķiem Ukrainas teritorijā. Visi mēģinājumi nobremzēt specoperācijas gaitu vai nodarīt kaitējumu Krievijas bruņotajiem spēkiem, Doņeckas un Luganskas republiku Tautas milicijas vienībām tiks stingri pārtraukti. ĀM brīdinājumu apstiprina Aizsardzības ministrijas ikdienas statistika.
Военнопленным ВСУ оказывают помощь в Новоазовской ЦРБ, 12 апреля 2022 года  - Sputnik Latvija, 1920, 14.04.2022
Viedoklis
Pirmais tūkstotis gūstekņu Mariupolē – Ukrainas BS sakāves sākums
Krievijas GKS operatīvi taktiskā aviācija diennakts laikā likvidējusi 48 militāros objektus. Aizvakar naktī ar precīzajām raķetēm likvidēti 12 svarīgi mērķi, arī divas UBS raķešu-artilērijas bruņojuma noliktavas – Doņeckas un Odesas apgabalos. "Demilitarizēti"arī ukraiņu iznīcinātājs MiG-29, helikopteris Mi-8, bezpilota lidaparāts Bayraktar TB-2 un zenītraķešu komplekss S-300.
Domāju, pieci pēdējie demilitarizētie objekti parādījušies no Austrumeiropas valstu militārās palīdzības kompleksa. Tik labi pamanāmi mērķi Ukrainas teritorijā ilgi nedzīvo.
Ar precīzo raķešu triecieniem 12. aprīlī likvidētas divas munīcijas noliktavas Kijevas un Hmeļņickas apgabalos. Krievija ar saviem triecieniem pa UBS arsenāliem, likvidējot arī Rietumu piegādāto tehniku.
Maskava redz, ka ASV un NATO neapdomīgi piesūknē Ukrainu ar ieročiem un noskaņo Kijevas režīmu turpināt "bezgalīgu" karu ar Krieviju. Iepriekš Pentagona pārstāvis paziņoja, ka ASV un sabiedrotie ik dienas piegādā Ukrainai bruņojumu ar 8-10 reisiem, kas pārvēršaspar pastāvīgu autokolonnu plūsmu.
Военные учения - Sputnik Latvija, 1920, 12.04.2022
Viedoklis
Lendlīze Ukrainai: ASV politikas izgāšanās Eiropā
Rietumu ierastais un nepārprotami nesekmīgais "dialogs" no spēka pozīcijas. Ukrainas spēku mobilizācijas rezerves un ārzemju bruņojuma piegādes tiek "samaltas" pa ceļam, bāzēs un izvēršanās punktos piefrontes zonās. NATO tehnikas "dzelzs plūsma" tiek metodiski pārvērsta par metāllūžņu kaudzēm – tiek likvidētas arī degvielas gāzes Ukrainā.

Proxy kara eskalācija

ASV valdība paplašinājusi Ukrainai piegādājamā bruņojuma sarakstu pēdējā militārās palīdzības pakotnē 800 miljonu dolāru vērtībā.
UBS saņemšot 18 haubices ar 155 mm kalibru un 40 tūkstošus artilērijas lādiņu, 300 vienreizējās lietošanas dronus Switchblade, 200 bruņutransportierus M113, simt bruņotas apvidus mašīnas Humwee, 11 helikopterus Mi-17 (tos agrāk bija plānots nosūtīt uz Afganistānu), kā arī 500 prettanku kompleksu "Javelin" raķetes, 12 kontrbateriju cīņas un gaisa novērošanas RLS (operatorus apmācīs amerikāņu instruktori), bezpilota kuterus piekrastes aizsardzībai, vairāk nekā 2000 optiskās iekārtas un lāzera tālummērus, 30 tūkstošus bruņuvestu un ķiveru, plastisko spridzekli C4 un kājnieku mīnas M18A1. Vašingtona sola arī izlūkošanas dronus RQ-20 Puma, raķetes ar lāzera tēmēkļiem, kā arī darīs visu iespējamo, lai par ASV interesēm Eiropā ietu bojā pēc iespējas vairāk ukraiņu.
В Польше размещен батальон НАТО - Sputnik Latvija, 1920, 08.04.2022
Viedoklis
NATO samits zem B-52 spārniem – bezdibenis paveras acu priekšā
Amerikāņi izvērtē iespējas piegādāt modernizētās reaktīvās zalves uguns sistēmas (RZUS) M270 MLRS (darbības attālums – līdz 15 km), kas dāvās iespēju Kijevas režīmam uzbrukt aerodromiem KF teritorijā. Par to 12. aprīlī informēja ASV aizsardzības ministra vietniece Ketlīna Hiksa.
Lielbritānija nodod Ukrainai pretkuģu raķetes "Harpoon", Norvēģija – neliela darbības rādiusa zenītraķešu kompleksus NASAMS. Amerikāņu spiesta, Slovākija turpina pārrunas par iznīcinātāju MiG-29 un pašgājējhaubiču Zuzana nodošanu Kijevas režīmam, kā arī jau nosūtījusi ZRK S-300 bateriju.
No Polijas jau nosūtīti tanki T-72 un kājnieku mašīnas BMP-1. Tiek apspriestas iespējas piegādāt Ukrainai pretkuģu raķetes no Kanādas JKS krājumiem. Vācija nolēmusi nodot 50 vecos tankus "Leopard-1". Ukraiņu nacisti to uzskata par revanšu par vērmahta sakāvi Otrajā pasaules karā.
Ukrainas prezidents Vladimirs Zeļenskis pastāvīgi atgādina savam patronam Džo Baidenam, ka Ukrainai nepieciešams lielāks skaits smagā bruņojuma, arī kara lidmašīnas. ASV neiebilst, ka Ukraina saņems slovāku MiG-29. Pentagons ticies ar astoņu lielāko ASV aizsardzības kompāniju pārstāvjiem, lai apspriestu rūpniecības iespējas no lendlīzes viedokļa Ukrainai apstākļos, ja karadarbība ilgs gadiem.
Танк Т-90МС на международном военно-техническом форуме - Sputnik Latvija, 1920, 05.04.2022
Viedoklis
ASV pagrūž Eiropu zem tanka kāpurķēdēm
Vienlaikus atsevišķas Ziemeļatlantijas alianses valstis pārtrauc bruņojuma piegādes Kijevas režīmam – viņiem pašiem ir par maz. Piemēram, 14. aprīlī Grieķija ziņoja, ka pārtrauc militāro palīdzību Ukrainai.
Iespējams, "dzelzs straume" izsīks pati no sevis, un Krievijas spēkiem nevajadzēs iznīcināt NATO piegāžu loģistiku, likvidējot dzelzceļa mezglus un tiltus Rietumukrainā. Jāpiebilst, ka Austrumeiropas transporta infrastruktūra nepavisam nav gatava proxy karam ar Krieviju un ir viegli ievainojama.
Nepieciešamības gadījumā NATO galveno bruņojuma "sadales centru" Žešuvas aerodromā Polijā var likvidēt ar vienu raķešu triecienu (ASV PGA kompleksi "Patriot" ir bezspēcīgi pret hiperskaņas ieročiem).

Operatīvā situācija karadarbības teātrī

Pentagons uzskata, ka Krievijas GKS 24 stundu laikā veikuši 150 lidojumus triecieniem Ukrainā. Kopumā vidēji tiek veikti līdz 30 triecieni dienā. Operācijas pirmajās dienās – apmēram 50 triecieni. Kopš operāxijas sākuma palaistas vairāk nekā 1500 raķetes. Likvidējamo objektu saraksts nav bezgalīgs, triecieni pārsvarā vērsti pret Ukrainas BS vienībām.
Российские десантники демонстрируют переносные противотанковые управляемые ракеты NLAW, захваченные в бою против украинских военнослужащих на Украине. Стоп-кадр видео - Sputnik Latvija, 1920, 01.04.2022
Viedoklis
Rietumu bruņojums Ukrainai tiek piegādāts ar mērķi karot "līdz pēdējam ukrainim"
Rietumu analītiķi uzskata, ka Ukrainas Ģenerālštābs iedzinis armijas un nacionālās gvardes Mariupoles grupējumu katlā, tādējādi apliecinot nespēju īstenot vērienīgas operācijas, domāt stratēģiski. Virkni jautājumu rada virspavēlnieka Valērija Zalužnogo nepilnīgie lēmumi aizsardzības operācijas gaitā. Rezultātā "atslēgts" un iznīcināts Mariupoles nocietinājumu rajons kopā ar garnizonu. Ukrainas armijas un nacionālās gvardes vienības aprīļa sākumā kļuvušas par "propagandas materiālu", jauniem "kiborgiem".
Telekanāls "Fox News" stāsta, ka Ukrainas politiskāõ vadība nav pieņēmusi Pentagona ieteikumu atvilkt spēkus no Donbasa līdz līnijai Poltava-Dņepropetrovska-Zaporožje. Amerikāņu militārie padomnieki uzskata, ka tuvākajā nākotnē lielākais un vislabāk sagatavotais Ukrainas grupējums "austrumu frontē" tiks ielenkts un likvidēts. Pēc tam Krievijas spēki dosies uz Ukrainas centrālajiem rajoniem. Piegādājot Kijevas režīmam bruņojumu un izlūkošanas informāciju, ASV un NATO pūlas kompensēt Ukrainas BS neveiksmes un zaudējumus, pēc iespējas paildzināt karadarbības Ukrainā.
Krievijas prezidents Vladimirs Putins 12. aprīlī uzsvēra: Krievijas Bruņotie spēki specoperācijas gaitā Ukrainā rīkosies "ritmiski, mierīgi, saskaņā ar Ģenerālštāba ierosināto plānu". Amerikāņu ieroču jaunās partijas un "pastāvīgie konvoji" neapturēs Ukrainas demilitarizācijas un denacifikācijas procesu. Viņi tikai palielinās upuru skaitu Ukrainas BS rindās.
Lasiet militārā analītiķa Aleksandra Hroļenko kanālu Telegram https://t.me/AKhrolenko
 Вице-президент Джо Байден во время выступления в Вашингтоне  - Sputnik Latvija, 1920, 29.03.2022
Pasaulē
Ukraina vajadzīga Baidenam kā palīgmateriāls cīņā pret Krieviju
Ziņu lente
0