Viedoklis

Izšķirošā cīņa par Donbasu

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasГаубица Д-30 стреляет под Мариуполем, 8 апреля 2022 года
Гаубица Д-30 стреляет под Мариуполем, 8 апреля 2022 года - Sputnik Latvija, 1920, 13.04.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Bruņoto spēku cīņas mērķis Donbasā – Ukrainas BS cīņasspējīgāko vienību likvidācija, Kijevas režīma "uzvaru" virtuālās realitātes sagraušana, demilitarizācijas un denacifikācijas tālākās dinamikas, kā arī speciālās operācijas noslēguma termiņu noteikšana.
12. aprīlī Krievijas prezidents Vladimirs Putins apstiprināja: speciālā operācija Ukrainā ir pareizs solis, citas iespējas nebija, mērķi tiks sasniegti. Pie tam Krievijas valsts vadītājs uzsvēra: "Ukrainu sāka pārvērst par Krievijai naidīgu placdarbu. Sāka audzēt tur jau sen izdīgušos nacionālisma un neonacisma dīgļus," pastāstīja militārais analītiķis Aleksandrs Hroļenko.
Sadursme ar Maskavu bija neizbēgama. Tagad Krievijas uzdevums ir sasniegt visus nospraustos mērķus, minimizējot zaudējumus. Tāpēc Krievijas BS strādās "ritmiski, mierīgi, saskaņā ar plānu, ko sākotnēji piedāvāja Ģenerālštābs".
Уничтоженный бронетранспортер БТР-82 у разрушенного жилого дома в Мариуполе - Sputnik Latvija, 1920, 09.04.2022
Viedoklis
Riskanti čārteri: ko Ukrainas helikopteri pūlas evakuēt no Mariupoles
Dienu iepriekš Doņeckas Tautas milicijas oficiālais pārstāvis Eduards Basurins pastāsīja, kā Ukrainas BS cīņasspējīgākais grupējums, apmēram 100 tūkstoši "durkļu" gatavojās ielenkt Donbasu. Ziņas par operācijā iesaistīto Krievijas karavīru skaitu netiek sniegtas.
Saskaņā ar stratēģijas un taktikas likumiem uzbrucējiem vajadzīgs vērā ņemams kvalitatīvais un kvantitatīvais pārspēks. Cīņa izvērsīsies apmēram 200 kilometrus platā frontē (apmēram no Guļaipoļes līdz Slavjanskai) un aptuveni tikpat lielā dziļumā. No abām pusēm piedalīsies vismaz 250 tūkstoši kareivju un tūkstošiem militārās tehnikas vienību.
Krievijas BS izdara triecienus tikai militārajai infrastruktūrai un armijai. Kaujas laiku lielā mērā noteiks Ukrainas kareivju gatavība mirt par ASV intgeresēm un nacisma "ideāliem" 11. aprīlī parastās kaujās UBS zaudēja 1186 cilvēkus, 12. aprīlī – vēl 1144 kareivjus, nogalinātus, ievainotus vai sagūstītus.
Kauja par Donbasu noteikti ritēs citā tempā, Krievija pielietos aviācijas līdzekļus, precīzās raķetes un termobāriskos lādiņus.
В Польше размещен батальон НАТО - Sputnik Latvija, 1920, 08.04.2022
Viedoklis
NATO samits zem B-52 spārniem – bezdibenis paveras acu priekšā
Ukraina par panākumiem varēs uzskatīt par Donbasā ieņemto robežu noturēšanu. Krievijai jāiet tālāk, lai uzvarētu. Tāpēc UBS ešelonētā aizsardzība un betonētie nocietinājumi tiks sagrauti. Nacionālistu bataljonu "ķīmiskie" triku un Kijevas režīma lūgumi saimniekiem Amerikā neapturēs Krievijas armiju. UBS lielos dzīvā spēka un tehnikas zaudējumus nespēs kompensēt ne ASV un NATO militārā palīdzība, ne "vispārējās mobilizācijas" viļņi.

Pārrunu un rezervju nebūs

Krievija nav nospraudusi mērķi noslaucīt Ukrainu no zemes virsas. Pirms kaujas Donbasā ar hiperskaņas raķešu kompleksu "Kinzhal" tika likvidēts labi aizsargāts UBS spēku pazemes komandpunkts pie Časova Jara apdzīvotās vietas.
Iepriekš Krievijas GKS ar aviācijas triecieniem likdivēja ukraiņu grupējuma rezerves, kas ieradās Donbasā. Krievijas BS metodiski "samaļ" UBS militāro infrastruktūru, bruņutehniku, munīcijas noliktavas, degvielas glabātavas, "pārklāj" dzīvā spēka un tehnikas rezervju koncentrācijas vietas. Ierobežotā skaita apstākļos Krievijas spēki aktīvi manevrē un sekmīgi bloķē ukraiņu vienības nocietinātajos rajonos un pilsētās. Krievijas GKS izcīnījuši pārspēku gaisā un var neitralizēt jebkurus militāros objektus un nocietinājumus uz zemes. Kājnieku uzbrukumi ložmetējiem ir lieki.
Президент Украины Владимир Зеленский в Буче, 4 апреля 2022 года  - Sputnik Latvija, 1920, 06.04.2022
Viedoklis
Buča: Krievijai naidīga provokācija ar trīskāršu zemtekstu
Precīzie triecieni "pa galvu" un aizmugures sagādes sistēmu, nevis pa noteiktu teritoriju ir taktiska prioritāte, ko speciālās operācijas laikā ievēro Krievijas BS. Tamlīdzīgu triecienu iespējamā intendifikācija Donbasā nenozīmē, ka cīņās (ārpus apdzīvotajām vietām) netiks izmantoti spēcīgie termobāriskie reaktīvie lādiņi un telpiskā sprādziena bumbas. Spriedze tuvākajās dienās un nedēļās pieaugs.
Jāpatur prātā, ka 24. februārī Ukrainas armijas ierindā bija vairāk nekā 250 tūkstoši kareivju, un pēc tam tā paplašināja savas rindas (ne spēkus) uz masveida mobilizācijas un brīvprātīgo (teritoriālā aizsardzība) aktivitātes rēķina.
Kijevas režīms apspriež iespēju likumā nostiprināt Bruņoto spēku skaitu 500-600 tūkstošu cilvēku līmenī. Tas nozīmē, ka Krievijas spēki pa Ukrainu "dzenā" pretinieku ar vismaz divkāršu skaitlisko pārsvaru. Provizoriski novērtētais rezultāts ir iespaidīgs – no specoperācijas sākuma līdz 12. aprīļa rītam likvidēti: 130 lidmašīnas, 99 helikopteri, 443 bezpilota lidaparāti, 2139 tanki un citas bruņumašīnas, 1158 arilērijas un zalves uguns iekārtas, 244 zenītraķešu kompleksi. Pirmajā mēnesī vien Ukrainas armija zaudējusi vairāk nekā 14 tūkstošus karavīru.
Танк Т-90МС на международном военно-техническом форуме - Sputnik Latvija, 1920, 05.04.2022
Viedoklis
ASV pagrūž Eiropu zem tanka kāpurķēdēm
Rietumos nevienam vairs nav šaubu: tuvākajos gados Krievijai šāviņi un raķetes nebeigsies. 20 tūkstoši karavīru – grupējums Mari9upolē izrādījās ielenkts un likvidēts mēneša laikā, tātad UBS grupējums Donbasa katlā (100 tūkstoši kareivju) var pazust tikpat ātri (munīcija un degviela izsīkst). Pentagons uzstājīgi iesaka Ukrainas Ģenerālštābam atvilkt spēkus no austrumiem līdz "otrajai aizsardzības redutei", lai cietokšņu lomā izmantotu lielās pilsētas – Poltavu, Dņepropetrovsku, Zaporožji.
Amerikāņu ieskatā, Ukrainas civiliedzīvotāju izmantošana "dzīvā vairoga" lomā ir UBS vienību noturības galvenais faktors (astoņus gadus iepotēja šo taktiku, ko izmanto Tuvo Austrumu teroristu). Taču Ukrainas prezidents Vladimirs Zeļenskis pašpārliecināti paziņoja, ka esot gatavs "plašām kaujām" Donbasā. Klauns un viņa saimnieki ir gatavi karot līdz pēdējam ukrainim.
Krievijas un Ukrainas pārrunās iestājusies pauze, jo Kijeva vēlas "nostiprināt" savu pozīciju pārrunās ar "lielām uzvarām". Zināms, ka sīkākas "peremogas" ukraiņu meistari salipina no kadriem, kas tapuši Kalnu Karabahā un Sīrijā.
Проверка готовности войск РХБЗ к возникновению угрозы заражения вирусными инфекциями - Sputnik Latvija, 1920, 03.04.2022
Viedoklis
Pentagona biolaboratorijas Ukrainā: mērķi, līdzekļi un Baideni
Tomēr Donbass ir pārāk liels, lai izdotos viltot kaujas iznākumu. Maskava jau vairākkārt brīdināja, ka mierlīgums tiks noslēgts saskaņā ar tās noteikumiem, panākot Ukrainas demilitarizāciju un denacifikāciju, Doņeckas un Luganskas Tautas Republiku atzīšanu un vairākas citas principiālas rasības. Jo ātrāk Kijevas režīms atgriezīsies skarbajā realitātē, jo mazāk ukraiņu ies bojā kaujas laukā par amerikāņu interesēm un fašistisko ideju "Ukraina pāri visam".
Kijevas režīma valsts programma, tagadne un nākotne paredz Krievijas un krievu iznīcināšanu, tāpēc Maskava ies līdz galam. Pēc savas būtības teroristiskā "ukrainība" ir lemta sakāvei.
No otras puses, kad 10. aptīļa rītā Krievijas raķetes līdz ar salpetra noliktavu "nolīdzināja ar zemi" pusi milzīgās Nikolajevas ostas, daudziem UBS kaujiniekiem priekšējā līnijā sašūpojās ticība nacistiskajiem lozungiem un visvarenajiem Ukrainas kuratoriem, kuri atbalsta karadarbību Donbasā tikai ar mērķi sagādāt problēmas Krievijai. Jebkurā gadījumā norēķināsies ukraiņi. Tāds ir denacifikācijas sākums.
Lasiet militārā analītiķa Aleksandra Hroļenko kanālu Telegram https://t.me/AKhrolenko
Брошенная Вооруженными силами Украины военная техника в Херсонской области - Sputnik Latvija, 1920, 02.04.2022
Viedoklis
Kijevas režīms pūlas komandēt saimniekus
Ziņu lente
0