Kļuva zināms, kad ieradīsies pirmais čarterlidojums no Dienvidkorejas

© Sputnik / Александр Вильф / Pāriet pie mediju bankasСамолет национальной авиакомпании Южной Кореи Korean Air, архивное фото
Самолет национальной авиакомпании Южной Кореи Korean Air, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kopā ar trim reisiem plānots pārvest apmēram 700 pasažieru.

RĪGA, 21. maijs — Sputnik. Piektdien, 24. maijā, lidostā Rīga tiks sagaidīts pirmais komerciālais čarterlidojums no Dienvidkorejas galvaspilsētas Seulas, informē lidostas pārstāve Laura Karnīte.

Pēc Baltic Course informācijas svinīgā tikšanās notiks plkst.17.55, reisu nodrošina aviokompānija Korean Air, bet organizē liela korejiešu tūrisma aģentūra Hanjin Travel.

Стюард в самолете Airbus A220-300 авиакомпании airBaltic - Sputnik Latvija
airBaltic nepalaida pasažieri uz diviem reisiem virsrezervējuma dēļ

Nākamie reisi notiks 31. maijā un 7. jūnijā. Kopumā lielākā korejiešu pārvadātāja Korean Air īstenotos lidojumos, plānots pārvest ap 700 pasažieriem.

2018. gada beigās Latvijas un Dienvidkorejas ārlietu ministri Ņujorkā parakstīja līgumu par gaisa satiksmi, kuru Saeima ratificēja 2019. gada janvārī. Līgums rada tiesisku pamatu regulāru tiešo lidojumu īstenošanai abu valstu starpā.

Pērn Latvijas vēstniecības Ķīnā pārstāvis Helmuts Kols paziņoja, ka līdz 2018. gada beigām varētu parādīties tiešie avioreisi starp Latviju un Ķīnu.

Pirmie soļi šajā virzienā tika veikti pirms vairāk nekā diviem gadiem – 2016. gada septembrī, kad darba vizītē uz Ķīnu devās ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens. Toreiz bija teikts, ka tūristu plūsmas palielināšanai no Ķīnas uz Latviju nepieciešama ērta aviosatiksme. Tiesa, eksperti norādīja, ka Latvijai pirmām kārtām jāpiestrādā pie savas atpazīstamības, lai piesaistītu viesus.

Aviokompānija airBaltic - Sputnik Latvija
"Lētās" biļetes: neapmierināts klients iesniedz sūdzību pret kompāniju airBaltic

Pēc Kola sacītā, Ķīnas pārstāvji apmeklēja Rīgas lidostu, kā arī iepazinās ar nacionālā aviopārvadātāja airBaltic floti. Viņus gandarīja redzētais. Turklāt viņš pateica, ka viens no galamērķiem būs Hainaņas province valsts dienvidos, kurai ir potenciāls kļūt par tirdzniecības un tūrisma centru.

Jauns maršruts uz Ķīnu var kļūt par garāko tiešo reisu, kurš tiek veikts no Latvijas galvaspilsētas. Šobrīd visilgākais lidojums, kurš ilgst 6 stundas un 15 minūtes, ir reiss no Rīgas uz Abū-Dabī, kurš tika atklāts 2017. gada oktobrī. Otrais garākais reiss ir no Rīgas uz Almati, kura garums ir 5 stundas un 15 minūtes. Reiss tika atklāts 2018. gada aprīļa beigās.

Reiss starp Latviju un Dienvidkoreju arī varēs pretendēt uz garākā reisa statusu.

Ziņu lente
0