Pasaulē

Krievijas spēki atbildēja uz Ukrainas triecienu Melnajā jūrā

© Sputnik / Министерство обороны РФ / Pāriet pie mediju bankasПуск крылатых ракет "Оникс" по объектам террористов в Сирии
Пуск крылатых ракет Оникс по объектам террористов в Сирии - Sputnik Latvija, 1920, 22.06.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Aizsardzības ministrija informēja par raķešu "Oniks" triecienu pa aerodromu netālu no Odesas.
RĪGA, 22. jūnijs — Sputnik. Krievijas bruņotie spēki, atbildot uz Ukrainas BS uzbrukumu ieguves platformām Melnajā jūrā vērsa triecienus pret arsenāliem ar Ukrainas bruņojumu, militāro tehniku un bezpilota lidaparātiem, vēsta RIA Novosti.
"Atbildot uz Kijevas režīma diversijām, ar spārnotajām raķetēm "Oniks" armijas aerodromā "Škoļnij" Odesas rajonā likvidēti ar Krievijas izlūkošanas līdzekļiem operācijas gaitā fiksētie angāri ar Ukrainas bezpilota lidaparātiem "Bayraktas TB2," informēja Aizsardzības ministrija.
Tāpat Kubanskaja salā likvidēti divi amerikāņu 155 mm haubiču M777 vadi. Krievijas aviācija likvidējusi divas zenītraķešu sistēmas S-300 starta iekārtas Ošakovas un Tuzlas rajonos Odesas apgabalā.
Проведение спецоперации ВС РФ в южном направлении - Sputnik Latvija, 1920, 09.06.2022
Viedoklis
Ukrainas armijas katastrofa Donbasā biedē ASV un NATO
AM informēja, ka Ukraina nolēma uzbrukt gāzes platformām ar bezpilota lidaparātu palīdzību, kad kārtējo reizi cieta neveiksmi, pūloties ieņemt Čūsku salu.
"20. jūnijā apmēram pulksten 5 no rīta Kijevas režīms uzsāka kārtējo neprātīgo mēģinājumu ieņemt Čūsku salu. Kijevas režīms plānoja masveida gaisa un artilērijas apšaudi ar tālāku desanta izsēdināšanu un Čūsku salas ieņemšanu," teikts ziņojumā.
Saskaņā ar AM datiem, uzbrukumā piedalījās vairāk nekā 15 izlūkošanas un trieciena bezpilota lidaparāti, tēmēšanu koriģēja divi "Bayraktar". Turklāt gaisa telpā lielā augstumā atradās ASV GKS stratēģiskais izlūkošanas drons "Global Hawk" RQ-4.
M142 HIMARS - американская реактивная система залпового огня на колёсном шасси - Sputnik Latvija, 1920, 03.06.2022
Viedoklis
Amerikāņu HIMARS Ukrainā – ASV solis pretī karam ar Krieviju
Operāciju piesedza zenītsistēmas S-300 np pozīcijām Tuzlas un Očakovas rajonos. Raķešu un artilērijas apšaudi pret Čūsku salu sāka ar ballistiskajām raķetēm "Tochka U", reaktīvajām zalves uguns sistēmām "Uragan" un 155 mm haubicēm M777.
Krievijas zenītraķešu un lielgabalu komplekss "Pancir" un zenītraķešu komplekss "Tor" likvidēja visus pret Čūsku salu palaistos lādiņus, gaisā izdevās notriekt 13 dronus, četras raķetes "Tochka U" un 21 RZUS "Uragan" šāviņu, informēja Aizsardzības ministriju.
24. februārī Krievija sāka speciālu militāro operāciju Ukrainā. Valsts prezidents Vladimirs Putins paskaidroja, ka tā sākta ar mērķi aizsargāt cilvēkus, kuri astoņus gadus saskaras ar Kijevas režīma ņirgāšanos un genocīdu.
Самолеты Су-25 и Су-24 авиагруппы ВКС РФ перед боевым вылетом в рамках специальной военной операции - Sputnik Latvija, 1920, 13.05.2022
Viedoklis
Knipis NATO pa degunu: Čūsku salas noslēpumi
Ziņu lente
0