Viedoklis

Ukrainas armijas katastrofa Donbasā biedē ASV un NATO

© Sputnik / РИА Новости / Pāriet pie mediju bankasПроведение спецоперации ВС РФ в южном направлении
Проведение спецоперации ВС РФ в южном направлении - Sputnik Latvija, 1920, 09.06.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas grupējuma pārliecinošais uzbrukums specoperācijas gaitā un Ukrainas armijas sakāves "austrumu frontē", Donbasā liek rietumvalstīm aptvert: Krievija nekad nepiedos bruņojuma piegādes Ukrainai.
Nāksies dārgi samaksāt par katru naidīgo soli pret Maskavu, par krievu karavīru bojāeju no NATO lodēm, raķetēm un lādiņiem, konstatēja militārais analītiķis Aleksandrs Hroļenko.
Operatīvo stāvokli Donbasā, Harkovas un Nikolajevas vizienos raksturo Krievijas grupējuma aktīvs uzbrukums un samalto Ukrainas vienību nesekmīgie centieni noturēt aizsardzības pozīcijas. 6. jūnijā tika atbrīvota Svjatogorska, ukraiņu garnizons cieta smagus zaudējumus un bēga. Krievijas spēku uzbrukums Ziemeļdoņecas labajā krastā Slavjanskas virzienā (20 km uz dienvidiem) sekmīgi turpinās.
Krievijas artilērija efektīvi atbalsta uzbrūkošās vienības. Speciālo uzdevumu vienības tīra meža joslas. Tankisti palīdz "demontēt" ukraiņu nocietinājumus ciemos. Ukrainas vienības atbild ar artilēriju, taču necenšas doties pretuzbrukumā – zaudējumi ir pārāk lieli: 7. jūnijā tie sasniedza līdz 60 tūkstošus, perspektīvā – līdz 200 tūkstošus neatgriezenisko zaudējumu. Fiksēta masveida dezertēšana.
Krievijas Bruņotie spēki paplašina raķešu un bumbu apšaudes Ukrainas BS priekšējā līnijā un pa aizmugures infrastruktūru. Veidojas "katls" pie Avdejevkas. Ukrainas "austrumu fronte" vēl atšaudās, tomēr degradējusi tiktāl, ka par Kijevas režīma niknais propagandists spriež par neizbēgamu "Debaļcevas atkārtošanos" Severodoņeckas-Lisičanskas aglomerācijā un Slavjanskā. Bet prezidents Vladimirs Zeļenskis iesaka līdzpilsoņiem "nezaudēt modrību... iespējama jebkāda Krievijas spēku atgriešanās", un pārrāvuma gadījumā Donbasā "mums klāsies ļoti sarežģīti".
Domājams, pēdējā frāze adresēta kolektīvajiem Rietumiem, kuri ierāvuši Ukrainu konfrontācijā, apbruņojuši un pametuši iznīcībai par labu savām interesēm un ambīcijām. NATO bruņojums nav mainījies Krievijas vēstures likumsakarīgo ritējumu. ASV asiņainā lendlīze ir izgāzusies.
Разбитая техника ВСУ в районе Северодонецка - Sputnik Latvija, 1920, 07.06.2022
Viedoklis
Severodoņeckas "katls" sašķeļ Eiropas vienotību

Atmaksa ir neizbēgama

Trīs mēnešu laikā Krievijas spēki likvidējuši visas cīņasspējīgākās Ukrainas BS vienības, gars ir salauzts – gūstā nonākuši apmēram 6500 ukraiņu kareivji. Dzīvā spēka un militārās tehnikas katastrofālos zaudējumus Kijevas režīms pūlas kompensēt ar neapmācītu civilo (no 18 līdz 60 gadus vecu) masveida mobilizāciju un novecojušā Rietumu bruņojuma nepārtrauktām piegādēm.
Pagājuši trīs mobilizācijas viļņi pa 100 tūkstošiem cilvēku katrā. Tādā tempā Ukrainas mobilizācijas resursi var izsīkt līdz 2023. gadam. Jāņem vērā arī dezertēšanas un ukraiņu "pacifistu" nelikumīgās emigrācijas mērogi.
Aizvadīto 10 dienu laikā Krievijas spēki likvidējuši vairāk nekā 50 ārvalstu militārās tehnikas vienības. 7. jūnijā ar gaisā bāzētajām raķetēm, operatīvi taktiskās aviācijas spēkiem, raķešu un artilērijas vienību triecieniem likividēts 41 vadības punkts, 50 artilērijas bateriju pozīcijas, 509 dzīvā spēka un militārās tehnikas koncentrēšanās rajoni, divas munīcijas noliktavas un vairāk nekā 400 nacionālisti (ieskaitot ievainotos, no ierindas izsisto skaits būs pieckārt lielāks).
Система залпового огня M270 - Sputnik Latvija, 1920, 04.06.2022
Viedoklis
Britu "artava" Ukrainas sagraušanai
6. jūnijā Ukrainas zaudējumu sarakstā ir 9 tanki, 3 zenītraķešu kompleksi S-300, 3 reaktīvās zalves uguns iekārtas "Grad", 203 mm artilērijas pašgājējiekārta "Pion", divas 155 mm haubices M777 (ražotas ASV), viena Norvēģijas nodotā 155 mm pašgājējiekārta M109A3. Zaudējumi ir kolosāli, un tamlīdzīgā stabilā režīmā Krievijas spēki jau vairāk nekā 100 dienas nepārtraukti "samaļ" Ukrainas armijas un NATO potenciālu. Kolektīvo Rietumu šausmas ir saprotamas: kopš 24. februāra iznīcinātas 190 lidmašīnas, 129 helikopteri, 1139 bezpilota lidaparāti, 333 zenītraķešu kompleksi, 3443 tanki un citas bruņumašīnas, 478 RZUS iekārtas, 1807 lauka artilērijas iekārtas, 3464 autotehnikas vienības.
ASV un to sabiedrotie Eiropā jau ir aptvēruši, ka doktrīna "karot ar Krieviju līdz pēdējam ukrainim" ir kļūdaina, Kijevas režīms dzīvo pēdējos mēnešus. Kolektīvie Rietumi izmisumā ir gatavi piedāvāt Krievijai "mieru par katru cenu", pat "atdot" daļu Ukrainas. Vašingtona un marionetes Kijevā svārstās, mokoši atgriežoties realitātē, - militāra sakāve un "jauna pasaule" ar Krieviju piebeigs mītu par amerikāņu vienreizīgumu un slēgs "Ukrainas projektu". Laika ritums nāk par labu Krievijai.
M142 HIMARS - американская реактивная система залпового огня на колёсном шасси - Sputnik Latvija, 1920, 03.06.2022
Viedoklis
Amerikāņu HIMARS Ukrainā – ASV solis pretī karam ar Krieviju
Maskava jau svītrojusi Hersonas un Zaporožjes apgabalus no iespējamām pārrunām – šo reģionu iedzīvotāji vēlas pievienoties Krievijas Federācijai. Agrāk Maskava bija gatava apturēt specoperāciju, sasniedzot noteiktus apstākļus, ieskaitot Krievijas Krimas un Donbasa tautas republiku atzīšanu. "Partneri" noniecināja šo labās gribas žestu. Pēdējais vilciens ir prom, Hersonas un Zaporožjes statuss ir mainījies neatgriezeniski. Ļoti iespējams, ka uz Krieviju "dreifēs" arī Nikolajevas un Odesas apgabali.
Pret Krieviju vērstās sankcijas, bruņojumu piegādes no novēlotie politiskie manevri nemainīs Krievijas specoperācijas mērķus – visas Ukrainas demilitarizāciju un denacifikāciju. Pie tam runa nav par teritoriju, bet gan par Kijevas režīma starptautisko (Krievijai naidīgo) specializāciju un NATO militārās infrastruktūras atgriešanos 1997. gada robežās. Krievija pavelk svītru apakšā Kijevas režīma naidīgajai darbībai un alianses ilggadīgajai augšanai uz austrumiem. Specoperācija ir pierādījusi, ka Krievija plāno stingri parūpēties par savu drošību ar visiem likumīgiem līdzekļiem, arī militāri tehniskiem līdzekļiem.
4 мая - День восстановления независимости Латвии - Sputnik Latvija, 1920, 02.06.2022
Viedoklis
Pēc Ukrainas NATO metīs kurtuvē Baltijas valstis
Krievijas uzvara nav aiz kalniem. Neizbēgama ir atmaksa par Krievijas karavīru, virsnieku un ģenerāļu bojāeju no NATO lodēm, raķetēm un lādiņiem. Jaunajā vienlīdzīgās un nedalāmās drošības sistēmā nav vietas "Antikrievijai" un Ziemeļatlantijas aliansei.
Lasiet militārā analītiķa Aleksandra Hroļenko kanālu Telegram.
Ziņu lente
0