Viedoklis

Amerikāņu HIMARS Ukrainā – ASV solis pretī karam ar Krieviju

© United States government work / Marines / Sgt. Anthony L. OrtizM142 HIMARS - американская реактивная система залпового огня на колёсном шасси
M142 HIMARS - американская реактивная система залпового огня на колёсном шасси - Sputnik Latvija, 1920, 03.06.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vašingtona ļoti riskē, pūloties triecienā pret kodollielvalsti izmantot Kijevas režīma konvulsijas – tādējādi ASV padara par Krievijas atmaksas mērķi ne tikai paši sevi, bet arī eiropiešus.
Amerikāņu zalves uguns sistēmu piegādes Kijevas režīmam nemainīs Krievijas specoperācijas gaitu. Sistēmas HIMARS Ukrainas teritorijā draud ar tiešu militāru eskalāciju vidutājiem Eiropā un pašām Savienotajām Valstīm, konstatēja militārais analītiķis Aleksandrs Hroļenko.
Vakar Baltais nams apstiprināja, ka Ukrainai tiks piegādātas RZUS HIMARS ar ierobežotu darbības rādiusu līdz 80 km. Taktiskās raķetes ATACMS ar darbības rādiusu 300 km attālumā tiek apspriestas, lēmums nav pieņemts, taču Vašingtonas centieni panākt militārā konflikta eskalāciju Eiropā ir nepārprotami. Vidutāja lomu uzņemsies Rumānija, kas iepriekš iegādājās 54 sistēmas High Mobility Artillery Rocket Systems (HIMARS) starta iekārtas M142. Polija var nodot Kijevai 20 starta iekārtas.
Массированный удар по объектам инфраструктуры ИГ в Сирии - Sputnik Latvija, 1920, 23.05.2022
Viedoklis
Krievijas "lāzera signāls" Savienotajām Valstīm un NATO
Jūnijā apsolītā amerikāņu militārās palīdzības pakete naudas izteiksmē izskatās labāk nekā militārajās vienībās, jo 700 miljoni dolāru nozīmē tikai 30 RZUS HIMARS iekārtas, uz kurām stipri cer Kijevas režīms.
Vienlaikus palīdzības "paketē" ir arī radiolokācijas stacijas, helikopteri, automašīnas un prettanku kompleksi "Javelin". Ja desmit HIMARS starta iekārtas no Rumānijas nonāks "austrumu frontē" (tā ir 400 km gara), spēku proporcijas nemainīsies. Daudz svarīgāks ir politiskais neprāts un precedents – amerikāņu trieciena sistēmas HIMARS Ukrainā pabīda pasauli par soli tuvāk apokalipsei.
ASV prezidents Džo Baidens teica: "Mēs nemeklējam karu NATO un Krievijas starpā". Viņa frāzei nav nekāda sakara ar realitāti.
Vašingtona ļoti riskē, pūloties triecienā pret kodollielvalsti izmantot Kijevas režīma konvulsijas – tādējādi ASV padara par Krievijas atmaksas mērķi NATO valstis Eiropā un pašu Ziemeļamerikas teritoriju.
Военнослужащие ВС РФ на броне бронетранспортера БТР-82А в районе пункта пропуска Вериговка-Чугуновка на российско-украинской границе - Sputnik Latvija, 1920, 17.05.2022
Viedoklis
Lendlīze: desmitiem miljardu dolāru Ukrainas un ASV iznīcināšanai
UBS lēmums izvietot "klaiņojošās" sistēmas HIMARS ar vadāmajām RZUS raķetēm pierobežas zonā, no kuras iespējams apšaudīt objektus un pilsētas Krievijas dziļienē, liks pamatus globālam konfliktam ar visa veida bruņojuma pielietojumu. Par Krievijas BS leģitīmu mērķi kļūs ne tikai Ukrainas militāri politiskā vadība vien. Maskava būs spiesta paplašināt demilitarizācijas ģeogrāfisko rajonu – Krievijas precīzās liela darbības rādiusa raķetes pavērsīsies pret Poliju, Rumāniju, Vāciju, ASV un citām agresīvā bloka valstīm.

Jēgas tikpat nav, baro, cik gribi

Ukrainas "austrumu frontes" faktiskais krahs maijā pamudināja ASV piegādāt RZUS M142 HIMARS, ko Ukrainā daudzi uzskata par brīnumieroci, kas spēj mainīt notikumu gaitu.
Taču ASV ražotā moduļu sistēma ar reaktīvajiem lādiņiem, kuru darbības rādiuss ir 80 km, un vadāmajām raķetēm (300 km), ir tikai kaut kas vidējs starp Krievijas RZUS "Smerch" (darbības rādiuss – 120 km) un OTRK "Iskander" (līdz 500 km). Tehnoloģiju jomā nav nekā brīnumaina, tāpat kā nekā varonīga nav HIMARS ekspluatācijas laikā Irākā un Afganistānā. Lai nostiprinātu UBS artilēriju pretdarbībai Krievijas spēkiem, amerikāņiem vajadzētu nodot Kijevas režīmam visas savas sistēmas HIMARS, kā arī piesaistīt "brīvprātīgos" no Eiropas. Taču tā jau ir pavisam cita nauda.
Удар оперативно-тактическим ракетным комплексом Искандер по объектам ВСУ на территории Украины - Sputnik Latvija, 1920, 26.04.2022
Viedoklis
Lendlīzes paplašināšana Ukrainai: laiks nodedzināt tiltus
Laikā, kad Ukrainas aizsardzības budžets sasniedz apmēram sešus miljardus dolāru, pēc 24. februāra Kijevas režīms saņēmis no ASV militāro atbalstu 4,5 miljardu dolāru apmērā. UBS sabrukusī fronte Donbasā parādīja, ka Ukrainas militārā budžeta dubultošana uzvaru negarantē. Neviļus rodas asociācijas ar Afganistānā pamesto amerikāņu smago bruņojumu – tūkstošiem vienību.
Ukraiņu mediji ziņoja, ka Kijeva vienojusies ar Balto namu saņemt sistēmu HIMARS pirmo partiju no Rumānijas. Tas bija paredzams – pašas drošākās ieroču piegādes ir piegādes ar svešām rokām.
Atlicis vien paslepus nogādāt sistēmas Ukrainā, un te nu rodas problēma. Aizvakar Krievijas raķešu spēki un artilērija, precīzās gaisa bāzes raķetes, operatīvi taktiskā, armijas un bezpilota aviācija "samala" 133 vadības punktus un 713 Ukrainas armijas dzīvā spēka un militārās tehnikas koncentrācijas rajonus, 169 artilērijas bateriju pozīcijas (ieskaitot 155 mm haubices M777 un RZUS "Grad"), kā arī deviņus tankus un kājnieku mašīnas, 13 automašīnas un divas munīcijas noliktavas. Tādā tempā Kijevas režīma militārie resursi (NATO palīdzība) tiek iznīcināta jau gandrīz simt dienas un naktis.
ЗРС С-400 Триумф заступила на боевое дежурство - Sputnik Latvija, 1920, 16.04.2022
Viedoklis
Par Ukrainas armijas teroristisko taktiku atbildēs ne tikai Kijeva
Kopš speciālās operācijas sākuma Krievijas spēki likvidējuši 457 ukraiņu RZUS – vairāk nekā ASV armijas bruņojumā ir HIMARS sistēmu. Piedevām "demilitarizētas" 185 lidmašīnas, 129 helikopteri, 1077 bezpilota lidaparāti, 326 zenītraķešu kompleksi, 3363 tanki un citas bruņumašīnas, 3329 militārās autotehnikas vienību, 1744 lauka artilērijas iekārtu un mīnmetēju.
Atgādināšu, ka ASV apņēmās nodot Ukrainai 108 haubices M777 (155 mm kalibrs), kas nepavisam nekompensē artilērijas zaudējumus, vien palēnina "Ukrainas projekta" katastrofu.
Trīs mēnešus ilgajā Krievijas specoperācijā Ukrainā samalts Rietumu bruņojums desmitiem miljardu dolāru vērtībā. Tāpēc nevajag pārspīlēt kārtējās ASV atbalsta paketes nozīmi. Daudz bīstamāka ir Vašingtonas militāri politiskā pārsteidzība, - Baltais nams uzstājīgi bīda Eiropu pretī trešajam pasaules karam.
Lasiet militārā analītiķa Aleksandra Hroļenko kanālu Telegram.
Танк Т-90МС на международном военно-техническом форуме - Sputnik Latvija, 1920, 05.04.2022
Viedoklis
ASV pagrūž Eiropu zem tanka kāpurķēdēm
Ziņu lente
0