Viedoklis

Severodoņeckas "katls" sašķeļ Eiropas vienotību

© Sputnik / Валерий Мельников / Pāriet pie mediju bankasРазбитая техника ВСУ в районе Северодонецка
Разбитая техника ВСУ в районе Северодонецка - Sputnik Latvija, 1920, 07.06.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Proxy-karš ar Krieviju ar ukraiņu nacistu rokām un Maskavas demonizācija ar kontrolēto mediju palīdzību neļauj Rietumiem mainīt realitāti, kurā Krievijas specoperācija metodiski sasniedz nospraustos mērķus.
Ukrainas BS "katls" Severodoņeckā atgādina Kijevas režīmam un NATO valstīm par neizbēgamo sakāvi konfrontācijā ar Krieviju.
"Austrumu fronte" Donbasā ir pārrauta, Ukrainas armijas vienības atkāpjas uz dienvidiem. Ukrainas spēku grupējums Severodoņeckas-Lisičanskas aglomerācijā ir ielents un atsevišķos sektoros sakauts. UBS vienības ir padzītas no Severodoņeckas dzīvojamajiem rajoniem, organizēta atkāpšanās nav iespējama. Pat Ukrainas Ģenerālštābs 30. maijā apstiprināja, ka pilsētā aktīvi strādā Krievijas vienības. Civilie iedzīvotāji, ko iemācījusi mariupoliešu rūgtā pieredze, paspēja aizbraukt, pirms viņus paspēja izmantot kā "dzīvo vairogu".
Система залпового огня M270 - Sputnik Latvija, 1920, 04.06.2022
Viedoklis
Britu "artava" Ukrainas sagraušanai
Krievijas vienības izgājušas pie Lisičanskas-Bahmutas trases un jau 18. maijā atgriezušas UBS grupējumu Severodoņeckā no bāzēm un rezervēm. Ukrainas valdība apstiprināja blokādi tikai 12 dienas vēlāk, kad jau izveidojās īsts "katls". Iepriekš Kijevas režīma pārstāvis Donbasā Sergejs Gaidajs mundri stāstīja par virkni atsistu uzbrukumu un iznīcinātiem tankiem – parasta dezinformācija savējo maldināšanai.
Paplašinot Donbasā gūtos panākumus, Krievijas spēki vienlaikus izlīdzina frontes līniju uz dienvidrietumiem no Popasnajas. Vasaras sākumā, domājams, katli Ukrainas spēkiem varētu izveidoties Bahmutā un Slavjanskas-Kramatorskas aglomerācijā, kas atrodas pussimt kilometru no Lisičanskas. Rietumu žurnālisti notikumu vietā apstiprina Ukrainas grupējumam kritisko situāciju Donbasā.
Šajā specoperācijas posmā Krievijas komandieri aktīvi pielieto "uguns sienas" taktiku, kam Ukrainas spēki neko nevar likt pretī. "Uguns sienu" rada buksējamās un pašgājējas artilērijas iekārtas ar aviāciju un bezpilota aparātu palīdzību, kas koriģē uguni. Ukrainas spēki Donbasā ir demoralizēti un bieži atsakās iziet kaujas pozīcijās, bēg vai padodas gūstā.
M142 HIMARS - американская реактивная система залпового огня на колёсном шасси - Sputnik Latvija, 1920, 03.06.2022
Viedoklis
Amerikāņu HIMARS Ukrainā – ASV solis pretī karam ar Krieviju
Vienlaikus Kijevā politiskais un militārais centrs aizvien asāk ietekmē prezidentu Vladimiru Zeļenski. Politiķi pieprasa par katru cenu noturēt Severodoņecku kā "pretestības simbolu". Karavīri iesaka atkāpties un saglabāt armijas cīņasspēju. Ielenkums ataino "evakuācijas" perspektīvas pēc Mariupoles scenrārija. Realitāte absolūti neatbilst Kijevas un Vašingtonas propagandistu sižetiem.

Vērtību pārvērtējums

Kolektīvos Rietumus nopietni satrauc Krievijas armijas panākumi. Aug plaisa starp ASV sabiedrotajiem Eiropā par proxy-kara turpinājumu Ukrainā. Protams, amerikāņi nevēlas dāsni apmaksāt ukraiņu "kiborgu" bēgšanu no Donbasa un tālāk uz rietumiem. Visi atceras, cik ātri 2021. gada augustā pazuda afgāņu armija (un demokrātija) – ASV galvenais sabiedrotais ārpus NATO.
Rietumi nevēlas, lai talantīgais komiķis Vladimirs Zeļenskis kļūtu par "hegemona" militāri politiskās nespējas jaunu spilgtu pierādījumu līdz ar aizmukušajiem "līderiem" – Ašrafu Gani, Huanu Gvaido un Svetlanu Tihanovsku. Tāpēc Severodoņcka ir Kijevas režīma dzīvotnespējas kontrolpunkts, ko amerikāņi radījuši konkrētam mērķim – Krievijas novājināšanai.
4 мая - День восстановления независимости Латвии - Sputnik Latvija, 1920, 02.06.2022
Viedoklis
Pēc Ukrainas NATO metīs kurtuvē Baltijas valstis
Krievijas ārpusplāna "paplašināšanās"līdz Polijas un Rumānijas robežām, ar Somijas strīdīgo teritoriju problēmas perspektīvu ir īstākais Vašingtonas un Briseles murgs, kas tagad sāk piepildīties. Donbasa elles "katlu" fornā kolektīvie Rietumi mokoši apjēdz, ka pret Krieviju vērstās ASV un ES sankcijas, NATO bruņojuma piegādes un UBS pašnāvnieciskie pretuzbrukumi neapturēs Krievijas militāro specoperācju Ukrainā, Kijevas režīma liktenis teju ir izlemts. Vašingtonas kolosālā ģeopolitiskā kļūda šausmina amerikāņus un viņu sabiedrotos ar tuvām un jau sajūtamām sekām – cenu pieaugumu, vidējās klases grimšanu nabadzībā, badu, aukstumu, bēgļu plūsmām. Nerunājot jau par kodolkara tuvo elpu.
Smagā bruņojuma piegādēs Rietumi ieslēguši pauzi, jo teju Polija un Vācija var saņemt hiperskaņas "Kinžalus", kuri nav lasījuši NATO Statūtu 5. pantu. Ukrainas eskalācijas loģika liek saprast, ka "hegemons" var ciest pirmais vai vairāk par citiem. Pēc tam iestāsies ziema, Eiropas Savienība būs spiesta operatīvi slēgt iekšā "Ziemeļu straumi 2" un pazemīgi lūgt Maskavai atlaides gāzei no Sibīrijas. Amerikāņu bēgļu rindas stiepsies uz Meksiku un Venecuēlu.
Likumsakarīgi mazinās Krievijai naidīgā retorika un propaganda Rietumu medijos. Piemēram, ASV populārā telekanāla "Fox News" vietnē pēkšņi pagaisusi karstā nodaļa "Krievijas-Ukrainas karš", kur agrāk ģenerēja trakāko dezinformāciju un rusofobiju. Interesanta ir britu populārās avīzes "The Telepraph" virsrakstu evolūcija: 5. maijā – "Pazemotā Krievija zaudē episku kauju", 12. maijs – "Uzvara pār Putinu mums maksās augstu cenu", 26. maijs – "Putins nupat izcīnīs šokējošu uzvaru". "The Hill" raksta: "Ir neprātīgi pazemot Krieviju". Izdevums "The Washington Post" ziņo, ka no Krievijas aizmukušie ārvalstu algotņi neiesaka karot pret Krievijas vareno armiju.
Массированный удар по объектам инфраструктуры ИГ в Сирии - Sputnik Latvija, 1920, 23.05.2022
Viedoklis
Krievijas "lāzera signāls" Savienotajām Valstīm un NATO
Pagātnē atkāpjas arī Kijevas režīma "triumfālā" retorika, aug panika. Klauna Zeļenska nesenā vizīte Harkovā izskatās nožēlojami. Ukrainas prezidenta militārās izglītības trūkums un nepietiekamā politiskā pieredze komandējumus uz "priekšējo līniju" padara īpaši teātrālus un bezjēdzīgus no UBS cīņasspējas viedokļa.
Neviena valsts tehnoloģiski nespēj īsā laikā nodot Kijevas režīmam vismaz 400 lidmašīnas un 300 mūsdienīgus tankus, lai apstādinātu Krievijas armijas uzbrukumu. Ukrainas spēku kadru rezerves ir izsīkušas. Krievijas precīzo raķešu triecieni Rietumu bruņojumu samaļ visā Ukrainas teritorijā. Tās militārā infrastruktūra ir praktiski likvidēta. Dīzeļdegvielu un benzīnu atlikušajai ukraiņu tehnikai ar automašīnām ved no Polijas un Rumānijas. Tas liecina par katastrofu.
Un tomēr tas nav karš. Krievija specoperācijā izmanto vien daļu savu Bruņoto spēku. Lielāki spēki un līdzekļi tiks izmantoti vienīgi militārā konfliktā ar NATO valstīm. Priekšējā līnijā Donbasā strādā tikai līgumslēdzēji un brīvprātīgie. Krievijai ir pietiekams skaits militārās tehnikas, precīzo raķešu, artilērijas lādiņu un aviācijas bumbu, lai efektīvi sasniegtu nospraustos mērķus – Ukrainas demilitarizāciju un denacifikāciju, vienalga, cik ilga būs specoperācija.
Lasiet militārā analītiķa Aleksandra Hroļenko kanālu Telegram.
Вывоз сдавшихся в плен украинских военных и боевиков с Азовстали - Sputnik Latvija, 1920, 19.05.2022
Viedoklis
Krievijas uzbrukums Donbasā: jaunās robežas un perspektīvas
Ziņu lente
0