Politika

Briesmīgā sestā pakotne – pasaules revolūcijas ugunsgrēks ekonomikā

© Sputnik / Екатерина Штукина / Pāriet pie mediju bankasЗаместитель председателя Совета безопасности РФ Д. Медведев выступил на пленарном заседании форума "Открытые инновации - 2020"
Заместитель председателя Совета безопасности РФ Д. Медведев выступил на пленарном заседании форума Открытые инновации - 2020 - Sputnik Latvija, 1920, 07.06.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas komisija apstiprinājusi sesto sankciju pakotni pret Krieviju, lai nu jau pavisam noteikti sarautu lupatās Krievijas ekonomiku.
RĪGA, 7. jūnijs – Sputnik. Krievijas Drošības padomes priekšsēdētāja vietnieks Dmitrijs Medvedevs, komentējot Eiropas kārtējās sankcijas pret Krieviju, paziņoja, ka tās izraisīs revolucionāras pārmaiņas pasaules ekonomikā, vēsta RIA Novosti.
Savā Telegram kanālā politiķis raksta:
"Eiropas komisija apstiprinājusi sesto sankciju pakotni pret Krieviju, lai nu jau pavisam noteikti sarautu lupatās Krievijas ekonomiku. Taču, spriežot pēc visa, to mērķis ir pasaules revolūcijas ugunsgrēks ekonomikā, nevis Krievija.
Tikai dažs labs ir piemirsis, ka revolūcija aprij savus bērnus.
1. Pakāpenisks naftas embargo.
Tūlīt atteikties no mūsu naftas – to nekādi nevar. Pašu pilsoņi un bizness var pielikt pie sienas. Tāpēc nolēma projektu izstiept uz vairākiem mēnešiem, lai sameklētu alternatīvus piegādes avotus. Tagad eiropieši būs spiesti skraidīt pa visu pasauli, meklējot tādas pašas kvalitātes izejvielas. Pie tam viņi saskarsies ar atsevišķu degvielas veidu, piemēram, dīzeļdegvielas deficītu, kas nepieciešama kravas automašīnām un lauksaimniecības tehnikai.
Денежные купюры - Sputnik Latvija, 1920, 03.06.2022
Krievijā
The Guardian raksta: Krievija uzvar rietumvalstu sāktajā "ekonomiskajā karā"
Viņi zina, ka tik un tā vajadzēs atrast "pelēkās" shēmas, lai saņemtu mūsu izejvielas, kaut kā tās apmaksātu, apejot savas idiotiskās sankcijas.
Un tas notiek, lai arī Itālijā jau streiko tālbraucēji, Polija un Ungārija slēgušas iebraukšanu ārvalstu automašīnām, izdzimteņu valdība Varšavā vispār atteikusies piegādāt izejvielas Ukrainai, tagad tās vienīgi pārdos. Šķiet, jau atvēzusies "tautas kara vāle", kas riktīgi sasildīs eiropiešu ierēdņus.
Mēģināja iepakot pakotnē vēl vienu siļķi – aizliegumu apdrošināt tankkuģus ar Krievijas naftu, lai apgrūtinātu piegādes trešajās valstīs.
Председатель правительства России Дмитрий Медведев - Sputnik Latvija, 1920, 03.06.2022
Krievijā
Par naidu – to nedrīkst aizmirst
Eiropu absolūti neinteresē, kā šis solis ietekmēs mūsu partnerus. Šī problēma ir atrisināma – kravas apdrošināšanas jautājumu iespējams risināt ar valsts garantiju palīdzību ar trešajām valstīm noslēgtu starpvalstu līgumu ietvaros. Krievija vienmēr ir bijusi atbildīgs un uzticams partneris, tāda tā būs arī nākotnē.
2. Sankcijas pret Krievijas Nacionālo norēķinu depozitāriju.
Viss tikai tālab, lai skaļi iesauktos: "Mērķis sasniegts, Krievijā ir defolts."
Tie ir kārtējie meli. Mēs nekad neesam atteikušies maksāt
Kas iznāks? Krievijai nesamaksās, Krievija neatmaksās, lai arī tai ir visas iespējas. Tas būs sāpīgs trieciens investīciju jomai. Eiropas imbecili savā aizrautībā atkal parādījuši, ka savus pilsoņus, savu biznesu uzskata par tādiem pašiem ienaidniekiem kā Krievijas iedzīvotājus.
Galu galā neviens neko nesaņems – ne pie mums, ne ārzemēs. Investīcijas ir sabirzušas pīšļos.
Флаги с символикой Евросоюза - Sputnik Latvija, 1920, 26.02.2022
Viedoklis
Ko mums tagad gaidīt no Rietumiem
3. "Sberbank", "Moskovskij kreditnij bank" un "Rosseļhozbank" atslēgšana no SWIFT.
Kārtējais mēģinājums "kārtīgi" iespert. Bankas turpina ikdienas darbu, operācijas Krievijā no SWIFT nav atkarīgas un notiek ierastajā režīmā.
Talantīgie eiropieši var turpināt tādā pašā garā: ieviest jaunas, kā tagad mēdz teikt, "simtpiecsimtās" sankciju pakotnes. Spriežot pēc tā, kā darbojas ierobežojumi un kurp grimst ekonomiskā situācija ES, ņemot vērā muļķīgās Krievijai naidīgās šausmenes, kaut kas aizgājis greizi.
Ziņu lente
0