Krievijā

The Guardian raksta: Krievija uzvar rietumvalstu sāktajā "ekonomiskajā karā"

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Pāriet pie mediju bankasДенежные купюры
Денежные купюры - Sputnik Latvija, 1920, 03.06.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Britu ekonomists konstatēja, ka Krievija guvusi uzvaru ekonomiskajā karā pret Rietumiem.
RĪGA, 3. jūnijs — Sputnik. Maskava izcīna uzvaru ekonomiskajā karā, ko pirms trim mēnešiem pret to sākuši Rietumi, stāsta "The Guardian" redaktors, ekonomists Larijs Eliots, vēsta RIA Novosti.
Raksta autora ieskatā, sankcijas tika uzskatītas par labāku variantu nekā abi pārējie: totāla bezdarbība vai militāra iejaukšanās. Taču tagad ir skaidrs, ka ierobežojumi nedarbojas tā, kā bija plānots, Krievijas eksportētās gazes un naftas cenas tikai pieaugušas. Valsts saņem pietiekamu finansējumu speciālās operācijas turpināšanai, pateicoties augošajai tirdznieciskajai bilancei – eksportēto un importēto preču vērtībai.
Тележка с продуктами в магазине - Sputnik Latvija, 1920, 26.05.2022
Viedoklis
Lielbritānija rūpīgi sargā savu galveno noslēpumu
Turklāt, līdz ar Eiropas Savienības izsludināto Krievijas naftas importa daļēju aizliegumu naftas produktu cenas pasaules tirgus pieaugušas, nodrošinot Maskavai kārtējo finansiālo veiksmi, raksta Eliots. Turklāt Krievijai nav grūti atrast citus pircējus savām precēm, piemēram, naftas eksports uz Ķīnu aprīlī pieaudzis vairāk nekā par 50% salīdzinājumā ar pērno gadu.
"Eiropa tikai pakāpeniski atradinās no Krievijas energoresursu patēriņa," piezīmēja ekonomists.
Vienlaikus inflācija Lielbritānijā pārspēj rekordus, tā sasniegusi 9% - augstāko rādītāju 40 gadu laikā. Tas pats notiek ar benzīna centām. Rietumu ekonomikās iestājies lēnas negatīvas izaugsmes periods, tās kļuvušas par stagnācijas un inflācijas upuriem, gluži kā 70. gados, secināja Eliots. Bet rublis saglabā spēcīgas pozīcijas, pateicoties valsts kontrolei.
Ekonomists prognozēja bēdīgu likteni rietumvalstīm: kredīta likmju pieaugumu un bezdarba palielināšanos. Īpašas problēmas būs manāmas Eiropas Savienībā, jo tā lielākā mērā ir atkarīga no Krievijas gāzes nekā Apvienotajā Karalistē.
Президент Беларуси Александр Лукашенко - Sputnik Latvija, 1920, 25.05.2022
Pasaulē
Baltkrievijas prezidents: Rietumi nav novērtējuši savu sankciju sekas
Pirmdienas vakarā ES līderi panāca politisku vienošanos par sesto sankciju pakotni, kas cita starpā paredz pakāpenisku naftas importa embargo ieviešanu. Aizliegums attieksies vienīgi uz piegādēm pa jūru, ierobežojumi nav attiecināti uz naftu, kas tiek sūknēta pa cauruļvadu "Družba". Tomēr, pēc Eiropas Komisijas priekšsēdētājas Urzulas fon der Leienas vārdiem, līdz gada beigām ES plāno atteikties no Krievijas naftas importa gandrīz 90% apmērā.
Ziņu lente
0