Krievijā

Krievijas ĀM norādīja, kādos apstākļos Maskava var izmantot kodolieročus

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Pāriet pie mediju bankasМинистерство иностранных дел России
Министерство иностранных дел России - Sputnik Latvija, 1920, 14.05.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lēmums pielietot kodolieročus no Krievijas puses iespējams vienīgi valsts militārajā doktrīnā norādītajos apstākļos, paziņoja ārlietu ministra vietnieks Aleksandrs Gruško.
RĪGA, 14. maijs - Sputnik. Krievijas ārlietu ministra vietnieks Aleksandrs Gruško atbildēja uz RIA Novosti jautājumu par iespēju izmantot taktisko kodoltriecienu pret Ukrainu.
Gruško atgādināja, ka kodolieroču pielietošanas principus un apstākļus valsts aprakstījusi savā militārajā doktrīnā un atbilde uz jautājumu jāmeklē tajā.
Дежурный боевой пост РВСН - Sputnik Latvija, 1920, 23.04.2022
Viedoklis
"Sarmat" – Krievijas augstā, neatvairāmā hiperskaņas dvēsele
Krievijas valsts politikas principi kodolsavaldīšanas aspektā apstiprināti 2020. gada jūnijā saskaņā ar valsts prezidenta dekrētu. Dokumentā norādīti arī apstākļi, kādos Krievijas Federācija pielietos kodolieročus.
Dokuments paredz iespēju pielietot kodolieročus apstākļos, ja saņemta ticama informācija par ballistisko raķešu palaišanu, kas uzbrūk Krievijas un/vai tās sabiedroto teritorijai, pretinieks pielieto kodolieročus vai cita veida masu iznīcības ieročus pret Krieivjas un/vai tās sabiedroto teritoriju, pretinieks iedarbojas uz vitāli svarīgiem valsts vai militārajiem Krievijas objektiem, kuru izsišana no ierindas kaitēs kodolspēku atbildes darbībām, agresijā pret Krieviju izmantoti konvencionālie ieroči, taču apdraudēta valsts pastāvēšana.
Iepriekš koncerna "Roskosmos" vadītājs Dmitrijs Rogozins savā Telegram kanālā prognozēja NATO valstu pastāvēšanas laiku kodolkara apstākļos.
Уничтоженная военная техника Вооруженных сил Украины в Херсонской области - Sputnik Latvija, 1920, 15.04.2022
Viedoklis
Rietumu sabiedrību gatavo karam. Trešajam pasaules karam
Rogozins uzsvēra, ka nekādā gadījumā nav pieļaujama kodoltriecienu apmaiņa, tomēr, ja sāksies kodolkarš, NATO valstis Krievija likvidēs pusstundas laikā.
Tāpat Rogozins pievērsa uzmanību apsvērumam, ka kodoltriecieni negatīvi ietekmēs visu pasauli.
Iepriekš Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņoja, ka Krievija ar godu atbildēs uz visiem izaicinājumiem, bet nacionālās drošības stratēģiska apdraudējuma apstākļos triecieni būs zibenīgi.
Заместитель председателя Совета безопасности РФ Д. Медведев выступил на пленарном заседании форума Открытые инновации - 2020 - Sputnik Latvija, 1920, 31.03.2022
Krievijā
Dmitrijs Medvedevs novērtēja kodolkara risku
Ziņu lente
0