Viedoklis

Rietumu bruņojums Ukrainai tiek piegādāts ar mērķi karot "līdz pēdējam ukrainim"

© Sputnik / Министерство обороны РФ / Pāriet pie mediju bankasРоссийские десантники демонстрируют переносные противотанковые управляемые ракеты NLAW, захваченные в бою против украинских военнослужащих на Украине. Стоп-кадр видео
Российские десантники демонстрируют переносные противотанковые управляемые ракеты NLAW, захваченные в бою против украинских военнослужащих на Украине. Стоп-кадр видео - Sputnik Latvija, 1920, 01.04.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukraina ir "lielgabalu gaļa" ASV un NATO ģeopolitiskajā cīņā ar Krieviju. Tāpēc prioritātēs vēl aizvien ir bruņojuma piegādes nacistiskajam Kijevas režīmam, nevis humānā palīdzība civiliedzīvotājiem.
Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu 29. martā paziņoja: "Novērojam atsevišķu NATO valstu līderu paziņojumus par nodomiem piegādāt Ukrainai lidmašīnas un PGA sistēmas. To īstenošanās gadījumā reaģēsim atbilstoši." Taisnību sakot, tā Šoigu garantēja militārās tehnikas operatīvu un precīzu likvidāciju Ukrainas teritorijā, ir pārliecināts militārais analītiķis Aleksandrs Hroļenko.
Acīmredzot, dažas alianses valstis bīstas par Ukrainai paredzētā bruņojuma "demilitarizāciju" jau savā teritorijā, citādi būtu grūti pamatot Bulgārijas, Ungārijas un Rumānijas neseno atteikšanos sniegt savu gaisa telpu Ukrainas transporta lidmašīnai ar jaunu Turcijas dronu "Bayraktar TB2" partiju tilpnēs. Tā ir slikta zīme Kijevas režīmam, un "partneri" ir spiesti izlocīties visiem spēkiem.
Бойцы батальона “Азов” приняли присягу в Киеве перед отправкой на Донбасс - Sputnik Latvija, 1920, 28.03.2022
Viedoklis
Rietumu mediji klāsta: "Azov" nav nacisti – viņi taču nav vācieši
ANO Drošības padomes sēdē 29. martā Krievijas pastāvīgais pārstāvis Vasilijs Ņebenzja informēja, ka Rietumu bruņojums Ukrainā tiek nogādāts kompānijas "DHL" automašīnās, kā arī transporta ar medicīnisko simboliku izmantošanu piesegumam. Tas atgādina izsmalcinātu "troļļošanu": zinām, redzams, kontrolējam atlantistu centienus aiz vīģes lapiņas, esam gatavi pielikt punktu ieroču tranzītam.
Ņebenzja nepieminēja ieroču pārvadāšanu "inkasatoru" automašīnās, taču sastopamas to atliekas uz Ukrainas ceļiem. Krievijas BS Kosmiskās, gaisa un radiolokācijas izlūkošanas līdzekļi kontrolē "partneru" nedraudzīgo rosību caurām dienām.
Iepriekš Ukrainas prezidents Vladimirs Zeļenskis aicināja NATO nodot UBS katru simto tanku un lidmašīnu. Acīmredzot Kijevas režīmam klājas plāni, taču arī bruņojuma piegādes nelīdzēs.
Krievijas BS specoperācijas mērķi – Ukrainas demilitarizācija un denacifikācija – nemainās. ASV un alianses Trešais pasaules karš par Banderas un Šuheviča pielūdzēju neatkarību ir maz ticams. Kijevas režīma kapitulācijas akts ir vienīgais iespējamais Krievijas speciālās militārās operācijas fināls. Rietumos saprot, ka ieroču piegādes Ukrainai vien lemj UBS pilnīgai iznīcināšanai, taču saskata iespēju novājināt Krievijas aizsardzības potenciālu.
Колонна российской военной техники на шоссе в окрестностях Херсона - Sputnik Latvija, 1920, 26.03.2022
Pasaulē
Krievija sākusi cīņu ar Rietumiem par pasaules nākotni

Nāvējošas prioritātes

Mēneša laikā kopš 24. februāra rietumvalstis piegādājušas UBS apmēram 5000 ieroču vienības, ieskaito artilēriju, prettanku un zenītartilērijas kompleksus.
Krievijas BS Ģenerālštāba Galvenās operatīvās pārvaldes rīcībā esošie dati liecina: Kijevas režīms saņēmis 109 artilērijas iekārtas, 3800 prettanku līdzekļus (PTRK "Javelin", "Milan", RPG "Enlaw", "Panzerfaust", "M-72" utt.), kā arī 897 pārnēsājamos zenītraķešu kompleksus "Stinger", "Igla". Par galveno pārkraušanas punktu tapusi Žešuvas lidosta Polijā, 80 km no Ukrainas robežas (ne velti to nesen apmeklēja ASV prezidents Džo Baidens).
Vācija piegādājusi Ukrainai 2650 reaktīvos RPG "RGW90 Matador" un pāno līdz maija beigām nodot Ukrainai vēl 2450 granātmetējus. Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons paziņoja, ka plāno nodot Ukrainai "nāvējošāku" bruņojumu, "tālā darbības rādiusa līdzekļus", piemēram, pašgājējhaubices AS-90.
26. martā Lielbritānijas aizsardzības ministrs Bens Volless paziņoja, ka tanku "Challenger" nodošana UBS "nelīdzēs". Viņš apsolīja papildu PZRK "Starstreak", kas neizceļas ar īpašām cīņas īpatnībām.
Военный эксперт: мир удивлен скоростью российской операции на Украине - Sputnik Latvija, 1920, 24.03.2022
Video
Militārais eksperts: pasauli pārsteidz Krievijas specoperācijas ātrums Ukrainā
ASV, Turcija un Polija dāsni apgādā Ukrainu ar bezpilota lidaparātiem. Saskaņā ar "The Wall Street Journal" datiem, ASV piegādā Ukrainai padomju ražojuma PGA sistēmas, ko "slepus iegādājušās" pirms vairākiem gadu desmitiem. Amerikāņi un viņu sabiedrotie ārkārtas palīdzības ietvaros jau nosūtījušas UBS padomju ražojuma ZRK partiju – S-300V un S-300P, "Osa-AKM", PZRK "Strela 3".
Izdevums "Military Watch" stāsta, ka Bulgārija, Ungārija, Slovākija, Čehija, Ziemeļu Maķedonija un Polija hipotētiski varētu atdot Kijevas režīmam vairāk nekā 860 tankus T-72 (tas ir Varšavas līguma mantojums).
Taču šis skaits atbilst tanku skaitam, kāds bija UBS rīcībā 24. februārī un kas mēneša laikā sadedzināti vai pamesti cīņas laukā. Tātad Rietumu bruņojuma skaits un kvalitāte neļaus "asimetriski mest izaicinājumu Krievijas spēkiem".
Tehnoloģiski novecojušais bruņojums pricipiāli nemaina Krievijas un Ukrainas militārā potenciāla starpību, toties ļauj Ukrainu padarīt par kaut ko līdzīgu Afganistānai, pagarināt Kijevas režīma agoniju.
Истребители-перехватчики МиГ-31К с гиперзвуковыми ракетами Кинжал - Sputnik Latvija, 1920, 23.03.2022
Viedoklis
"Kinžalu" brīdinājums NATO "miernešiem" Ukrainā

Militārais pārākums

Krievijas spēki metodiski samaļ UBS objektus un "partneru" bruņojuma piegādes, ik dienas likvidē arsenālus un bāzes, ieskaitot importa PZRK un PTRK noliktavas. Krievijas Aizsardzības ministrija regulāri demonstrē apšaudes rezultātus visā Ukrainas teritorijā. Pentagons novērtēja, ka laikā no speciālās militārās operācijas sākuma KF pielietojusi vairāk nekā 1370 dažāda tipa raķetes. Tomēr runa jau nav par kvantitāti, bet gan par Krievijas raķešu tehnoloģisko pārākumu.
30. martā likvitēti 64 Ukrainas militārie objekti: trīs vadības punkti un speciālo operāciju spēku štābs Nikolajevas apgabalā, trīs ZRS S-300 Žitomiras apgabalā, Ukrainas bumbvedējs Su-24 Rovenas apgabalā, kā arī divi ZRK "Buk M1", divi raķešu un artilērijas munīcijas arsenāli, divas lielas degvielas bāzes un desmit droni – Donbasā.
No 36 Turcijā ražotajiem bezpilota lidaparātiem "Bayraktar TB2" līdz 25. martam UBS rīcībā palicis viens. Kopš speciālās operācijas sākuma Krievijas BS likvidējuši 124 lidmašīnas un 77 helikopterus, 214 zenītraķešu kompleksus, 321 bezpilota lidaparātu, 1752 tankus un citas bruņumašīnas, 184 reaktīvās zalves uguns sistēmas, 734 lauka artilērijas sistēmas.
Zaudējumu statistika liecina par to, ka Rietumu palīdzība Kijevas režīmam ir ļoti neefektīva, turklāt UBS tālāka pretestība ir bezjēdzīga.
Lasiet militārā analītiķa Aleksandra Hroļenko kanālu Telegram https://t.me/AKhrolenko
Ziņu lente
0