Pasaulē

"Notriekti ar Stinger, izdzīvojušais virsnieks klusē": kā mēģinaja evakuēt kaujiniekus

© Sputnik / Алексей Куденко / Pāriet pie mediju bankasОсвобожденные от ВСУ районы на окраине Мариуполя
Освобожденные от ВСУ районы на окраине Мариуполя - Sputnik Latvija, 1920, 04.04.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas spēki mēģinaja organizēt kaujinieku evakuāciju no Mariupoles ar helikopteriem. Divi no tiem tika notriekti.
RĪGA, 4. aprīlis — Sputnik. Trīs helikopteri ar ukraiņu kaujiniekiem mēģināja pamest Mariupoli. Divi no tiem tika notriekti, trešajam izdevās piezemēties ostas rajonā, pastāstīja Doņeckas Tautas milicijas pārstāvis Eduards Basurins telekanāla "Rossija 1" ēterā.
Basurins pastāstīja, ka patlaban Mariupolē atrodas aptuveni četri tūkstoši ukraiņu kaujinieku. Tie sašķelti trīs grupās. Lielākā daļa atrodas rūpnīcas "Azovstaļ" teritorija, otrā daļa – Mariupoles centrā, trešā grupa – ostā. "Tie ir trīs pretestības perēkļi," teica Basurins.
Военнослужащий РФ на территории Запорожской атомной электростанции - Sputnik Latvija, 1920, 03.04.2022
Pasaulē
Rietumi devuši Kijevai padomu, kā slēpt Krievijas karagūstekņu spīdzināšanu
Viņš pastāstīja, ka Ukrainas BS nekontrolē Mariupoli, taču viņiem ir iespēja pārvietoties – pilsētā ir pazemes ejas, pa kurām kaujinieki pārvietojas no vienas ēkas uz otru un viņi var izrādīt pretestību konkrētās situācijās.
31. marta rītā trīs helikopteri ar ukraiņu kaujiniekiem mēģināja bēgt no Mariupoles uz Kijevas kontrolēto teritoriju, divi no tiem tika notriekti. Katrā lidaparātā bija 17 cilvēki, no viņiem izdzīvojuši divi. Trešais helikopteris, pēc Basurina vārdiem, varēja piezemēties turpat, no kurienes izlidoja – ostask rajonā.
"Tā bija miitāra specoperācija - bija lēmums pilnībā pārbaudīt maršrutu... un notriekt nevis tukšus lidaparātus, bet gan ar cilvēkiem, ko no turienes vedīs ārā..." teica Basurins.
Viņš piezīmēja, ka helikopteri notriekti ar Ukrainas BS atņemto pārnēsājamo zenītraķešu kompleksu "Stinger".
Видео РИА Новости. Глава ДНР Пушилин общается с иностранными журналистами - Sputnik Latvija, 1920, 01.04.2022
Video
Žurnālisti no 20 valstīm apmeklēja Donbasu un pabija pie UBS sagrautajiem objektiem
Basurins atklāja, ka viens no izdzīvošajiem ir Ukrainas AM militārās izlūkošanas virsnieks, kurš strādāja pie kaujinieku evakuācijas oprganizācijas, un viņš "ne īpaši vēlas runāt".
Pirms tam Basurins atgādināja – ukraiņu kaujiniekiem koridora iziešanai no Mariupoles nebūs.
"Viņiem to jau piedāvāja, viņi atteicās. Tāpēc viņi, tā sakot, vairs nav kaujinieki, viņi ir noziedznieki. Tāpēc, ka viņi slepkavoja civiliedzīvotājus. Jā, mēs garantējam viņiem dzīvību, taču nedomāju, ka mēs viņus atlaidīsim," uzsvēra Basurins.
24. februārī Krievija sāka speciālu militāro operāciju Ukrainā. Valsts prezidents Vladimirs Putins paskaidroja, ka tā sākta ar mērķi aizsargāt cilvēkus, kuri astoņus gadus saskaras ar Kijevas režīma ņirgāšanos un genocīdu. Viņš uzsvēra, ka šiem nolūkiem plānota Ukrainas demilitarizācija un denacifikācija, nepieciešams tiesāt visus kara noziedzniekus, kuri atbildīgi par asiņainajiem noziegumiem pret Donbasa mierīgajiem iedzīvotājiem.
Беженцы на выезде из Мариуполя, 17 марта 2022 года  - Sputnik Latvija, 1920, 30.03.2022
Pasaulē
Speciālo uzdevumu vienība sagūstījusi karagūstekņu mocītājus Ukrainā
Krievijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka Bruņotie spēki vēršas tikai pret militāro infrastruktūru un Ukrainas armiju. Ar Krievijas karavīru atbalstu uzbrukumu turpina Doņeckas un Luganskas tautas republiku grupējumi.
Patlaban Doņeckas un Luganskas karavīri cīnās par Mariupoli. Līdz ar citām ukraiņu armijas daļām pilsētā atrodas nacionālistiskais pulks "Azov", pret kura kaujiniekiem Krievijā ierosināta krimināllieta.
Ziņu lente
0