Video

Žurnālisti no 20 valstīm apmeklēja Donbasu un pabija pie UBS sagrautajiem objektiem

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
50 ārvalstu mediju pārstāvji tikās ar Doņeckas vadītāju Denisu Pušiļinu. Preses pārstāvjiem parādīja, ko Ukrainas armija paspējusi sastrādāt astoņus gadus ilga nežēlīga terora laikā.
Aptuveni 50 ārvalstu žurnālisti no 20 valstīm ieradās Doņeckas Tautas Republikā un tikās ar tās vadītāju Denisu Pušiļinu, stāsta RIA Novosti.
Viņu vidū – žurnālisti no Irānas, Francijas, Turcijas, Čīles, Melnkalnes, Serbijas, Ziemeļu Maķedonijas, Islandes, Vācijas un citām valstīm.
DTR prezidents tikās ar žurnālistiem nesenās traģēdijas vietā Doņeckā – pie republikāniskās bankas durvīm, kur UBS raķešu triecienā gājuši bojā vairāk nekā 20 civiliedzīvtāji.
"Mums ir pierādījumi, kas apliecina: tā puse Donbasa jautājumu gribēja risināt ar spēku. Mums tā bija kritiska situācija – pie mums dzīvo vairāk nekā 4 miljoni cilvēku," teica Pušiļins.
Viņš pastāstīja žurnālistiem par konflikta vēsturi un uzsvēra – astoņus gadus ilgais Ukrainas terors piespieda Donbasa republikas vērsties pēc palīdzības pie Krievijas.
Viens no pirmajiem žurnālistu apmeklētajiem objektiem – skola Gorlovkā, kurā UBS apšaudē 25. februārī gāja bojā divas skolotājas. Gorlovkas Izglītības pārvaldes priekšniece Marija Polubana pastāstīja, ka 8 gadu laikā pilsētā vairs nav nevienas skolas, kas nebūtu cietusi no ukraiņu kareivju uzbrukumiem.
"Mūsu pilsētā ir 50 skolas, 50 pirmsskolas iestādes un 9 papildu izglītības iestādes. Redziet, 8 gadu laikā UBS uz visām šīm iestādēm atstājuši savas pēdas," viņa teica.
Žurnālistiem bija dota iespēja apmeklēt vietas, kur notikušas cīņas, kur Ukrainas kareivji apšaudīja civilās apdzīvotās vietas. Par korespondentu drošību parūpējās Krievijas un Doņeckas karavīri.
24. februārī Krievija sāka speciālu militāro operāciju Ukrainā. Valsts prezidents Vladimirs Putins paskaidroja, ka tā sākta ar mērķi aizsargāt cilvēkus, kuri astoņus gadus saskaras ar Kijevas režīma ņirgāšanos un genocīdu. Viņš uzsvēra, ka šiem nolūkiem plānota Ukrainas demilitarizācija un denacifikācija, nepieciešams tiesāt visus kara noziedzniekus, kuri atbildīgi par asiņainajiem noziegumiem pret Donbasa mierīgajiem iedzīvotājiem.
Krievijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka Bruņotie spēki vēršas tikai pret militāro infrastruktūru un Ukrainas armiju, civiliedzīvotājus nekas neapdraud. Ar Krievijas karavīru atbalstu uzbrukumu turpina Doņeckas un Luganskas tautas republiku grupējumi. Taču nav ne runas par Ukrainas okupāciju, uzsvēra Putins.
Ziņu lente
0