Pasaulē

Speciālo uzdevumu vienība sagūstījusi karagūstekņu mocītājus Ukrainā

© Sputnik / Максим Блинов / Pāriet pie mediju bankasБеженцы на выезде из Мариуполя, 17 марта 2022 года
Беженцы на выезде из Мариуполя, 17 марта 2022 года  - Sputnik Latvija, 1920, 30.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas politiķis paziņoja, ka speciālo uzdevumu vienība Ukrainā saņēmusi nacionālistus, kuri vainojami par sagūstīto karavīru spīdzināšanu.
RĪGA, 30. marts — Sputnik. Speciālo uzdevumu vienības karavīri saņēmuši gūstā ukraiņu nacionālistus, kuri vainojami par Krievijas karagūstekņu spīdzināšanu, pastāstīja Krievijas Valsts domes Pilsoniskās sabiedrības attīstības, sabiedrisko un reliģisko apvienību lietu komitejas priekšsēdētāja vietnieks Vladimirs Šamanovs diskusijā "Pasaules tradicionālās reliģijas pret nacisma un fašisma ideoloģijām XXI gadsimtā". Viņš uzsvēra: tie, kas ņirgājās par karagūstekņiem, necik ilgi nav priecājušies.
"Trīs dienas vēlāk mūsu speciālo uzdevumu vienība sagūstīja tos neliešus," viņš konstatēja un precizēja, ka runa ir par radikāļiem no Harkovas futbola kluba "Metalist" fanātu grupējuma.
Боец Народной милиции ЛНР на позиции - Sputnik Latvija, 1920, 28.03.2022
Viedoklis
Ukrainas galvenais ierocis – meli un liekulība
Nesen tīmeklī parādījās videoieraksts, kurā ukraiņu nacionālisti cietsirdīgi apietas ar sagūstītajiem Krievijas karavīriem. Tas raisīja plašu sabiedrisko atbalsi. Cita starpā redzams, ka kareivjiem šauj kājās un atstāj bez medicīniskās palīdzības. Ziņots, ka tas notika vienā no nacionālistu bāzēm Harkovā.
Krievijas Aizsardzības ministrija uzsvēra, ka visi par karagūstekņu spīdzināšanu vainojamie tiks saukti pie atbildības. Izmeklēšanas komitejas vadītājs Aleksandrs Bastrikins uzdeva noskaidrot visus notikuma apstākļus un apkopot pierādījumus. Incidenta izmeklēšanu pieprasa arī ANO.
24. februārī Krievija sāka speciālu militāro operāciju Ukrainā. Valsts prezidents Vladimirs Putins paskaidroja, ka tā sākta ar mērķi aizsargāt cilvēkus, kuri astoņus gadus saskaras ar Kijevas režīma ņirgāšanos un genocīdu. Viņš uzsvēra, ka šiem nolūkiem plānota Ukrainas demilitarizācija un denacifikācija, nepieciešams tiesāt visus kara noziedzniekus, kuri atbildīgi par asiņainajiem noziegumiem pret Donbasa mierīgajiem iedzīvotājiem.
Krievijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka Bruņotie spēki vēršas tikai pret militāro infrastruktūru un Ukrainas armiju, civiliedzīvotājus nekas neapdraud. Ar Krievijas karavīru atbalstu uzbrukumu turpina Doņeckas un Luganskas tautas republiku grupējumi. Taču nav ne runas par Ukrainas okupāciju, uzsvēra Putins.
Военнослужащий на бронетранспортере БТР-82А ВС РФ в районе границы с Украиной - Sputnik Latvija, 1920, 26.03.2022
Krievijā
Krievijas BS Ģenerālštābs pastāstīja par zaudējumiem specoperācijas laikā
Ziņu lente
0