Pasaulē

Rietumi devuši Kijevai padomu, kā slēpt Krievijas karagūstekņu spīdzināšanu

© Sputnik / Konstantin Mikhalchevsky / Pāriet pie mediju bankasВоеннослужащий РФ на территории Запорожской атомной электростанции
Военнослужащий РФ на территории Запорожской атомной электростанции - Sputnik Latvija, 1920, 03.04.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas valdība paziņoja Lielbritānijai, ka neievēros Ženēvas konvenciju par apiešanos ar karagūstekņiem.
RĪGA, 3. aprīlis - Sputnik. Kijevas režīms pūlas ar rietumvalstu palīdzību slēpt ņirgāšanos par sagūstītajiem Krievijas karavīriem, un Londona devusi padomus, kā rīkoties, informēja Krievijas Ārējās izlūkošanas dienests.
"Krievijas Federācijas Ārējās izlūkošanas dienests saņem ticamus datus par to, kā pēc šokējošo video ierakstu publikācijas, kurās redzama sagūstīto Krievijas karavīru spīdzinašana Ukrainā, nacionālistiskais Kijevas režīms cenšas novērst tamlīdzīgu faktu atklāšanu nākotnē," vēstīja ĀID preses dienests.
Марш националистов на Украине - Sputnik Latvija, 1920, 02.04.2022
Viedoklis
"Ukrainā nacistu nav": Krievija un Rietumi nacismu vērtē dažādi
Dienests atzīmēja, ka Ukrainas vadība lūdz savus aizbildņus Rietumos ietekmēt Sarkanā Krusta Starptautisko komiteju un dažādas starptautiskās humānās NVO atteikties no centieniem saņemt piekļuvi Krievijas karavīriem, stāsta RIA Novosti.
Piemēram, saskaņā ar izlūkošanas dariem, Ukrainas vadība darījusi zināmu, ka neievēros Ženēvas konvenciju par apiešanos ar karagūstekņiem, neneodrošinās viņiem pietiekamu uzturu un neatliekamo medicīnisko palīdzību, aizbildinoties, ka "tagad tā trūkst daudziem ukraiņiem".
"Savukārt Lielbritānijas ĀM ieteica ukraiņiem organizēt SKSK darbiniekiem apmeklējumus pie dažiem Krievijas karavīriem, kuri tiek uzturēti atbilstoši. Uzsvērts, ka tas ļaus attaisnot Ukrainas valdības imidžu pasaulē un daļēji mazināt negatīvās sekas, ko radīja publiskās ziņas par sagūstīto karavīru spīdzināšanu," vēsta ĀID.
Pie tam rietumvalstis paudušas gatavību atbalstīt "uzticības vērtu" SKSK pārstāvju braucienus uz karagūstekņu atbilstošas turēšanas vietu.
"Tamlīdzīgas manipulācijas ap Krievijas karavīriem pārliecinoši liecina, ka daudzu rietumvalstu valdības, kas sevi uzskata par cilvēktiesību aizstāvjiem visā pasaulē, ne tikai informetas par Kijevas pieļautajiem starptautisko humanitāro tiesību rupjaiem pārkāpumiem, bet arī pūlas palīdzēt tai izvairīties no atbildības," uzsvēra resors.
Iepriekš tīmeklī parādījās video ieraksti, kuros redzams, kā Krievijas karavīriem cauršauj kājas. Precizēts, ka tas notika vienā no ukraiņu nacionālistu bāzēm Harkovas apgabalā. Krievijas Izmeklēšanas komitejas priekšsēdētājs Aleksandrs Bastrikins uzdeva noskaidrot visus cietsirdīgās rīcības apstākļos. Ierosināta lieta pret ukraiņu karavīriem par vismaz astoņu "aizturēto" cietsirdīgas slepkavības mēģinājumu.
Ищенко: Евросоюз не спасет страны Балтии от денацификации - Sputnik Latvija, 1920, 02.04.2022
Video
Politologs: ES un NATO neglābs Baltijas valstis no denacifikācijas
24. februārī Krievija sāka speciālu militāro operāciju Ukrainā. Valsts prezidents Vladimirs Putins paskaidroja, ka tā sākta ar mērķi aizsargāt cilvēkus, kuri astoņus gadus saskaras ar Kijevas režīma ņirgāšanos un genocīdu. Viņš uzsvēra, ka šiem nolūkiem plānota Ukrainas demilitarizācija un denacifikācija, nepieciešams tiesāt visus kara noziedzniekus, kuri atbildīgi par asiņainajiem noziegumiem pret Donbasa mierīgajiem iedzīvotājiem.
Speciālās operācijas ietvaros Ukrainā Krievijas spēki izmanto precīzo bruņojumu, turklāt vērš to vienīgi pret militāro infrastruktūru un armiju. Aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu konstatēja, ka mēnesi pēc specoperācijas sākuma pirmā posma pamata uzdevumi ir izpildīti, Ukrainas militārais potenciāls būtiski samazināts. Ar Krievijas karavīru atbalstu uzbrukumu turpina Doņeckas un Luganskas tautas republiku grupējumi. Armijas ģenerālis piezīmēja, ka tas ļauj pievērst lielāko uzmanību operācijas galveno mērķu sasniegšanai – Donbasa atbrīvošanai.
Ziņu lente
0