Latvijā

Rīgas dome noslēgs līgumus ar rīdziniekiem, kuri izmitina bēgļus no Ukrainas

© Pixabay / rawpixel Рукопожатие
Рукопожатие - Sputnik Latvija, 1920, 28.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par ukraiņu izmitināšanu pie sevis Rīgas iedzīvotāji saņems kompensācijas saskaņā ar līgumu.
RĪGA, 27. marts - Sptnik. Neskaitāmo ziņojumu fonā par to, ka Latvijas iedzīvotāji nevēlas iznomāt dzīvokļus ukraiņiem, parādījās informācija, ka nākamnedēļ varētu tikt noslēgti pirmie līgumi ar rīdziniekiem, kuri pie sevis ir izmitinājuši bēgļus no Ukrainas, raksta Mixnews.lv.
Kā informēja Rīgas domes priekšsēdētāja vietniece Linda Ozola, jau nākamajā nedēļā varētu tikt noslēgti līgumi par atbalsta sniegšanu rīdziniekiem, kuri uzņēmuši pie sevis ukraiņu bēgļus.
Улица Křižíkova в Праге, Чехия - Sputnik Latvija, 1920, 21.03.2022
Pasaulē
Čehija izsniegusi vairāk nekā 200 000 vīzu bēgļiem no Ukrainas
Ozola atzīmē, ka jāizstrādā tipveida līgumi un ir jāprecizē kritēriji un parametri, kā aprēķināt maksu, lai tā būtu adekvāta tirgus situācijai.
Pēc Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieces vārdiem, tāpat jāatrod veids, kā kompensēt iedzīvotājiem komunālo maksājumu izmaksu pieaugumus, kas veidojas, uzņemot pie sevis cilvēkus.
Tiek ziņots arī, ka līdz šim pašvaldība Rīgā izmitinājusi gandrīz 1300 bēgļus no Ukrainas. Šobrīd izmitināšana tiek nodrošināta 1097 personām, no tām 74 personas izmitinātas pie privātpersonām, kas oficiāli piedāvāja savu palīdzību.
Joprojām aktuāla paliek bēgļu no Ukrainas izmitināšanas problēma.
Daudzi iedzīvotāji atsākās izīrēt ukraiņu bēgļiem dzīvokļus un dažreiz pat pieprasa viņiem pamest jau noīrēto dzīvokli.
Ситуация на польско-украинской границе - Sputnik Latvija, 1920, 18.03.2022
Viedoklis
Apvienotā Eiropa nodod Ukrainu
Iepriekš Latvijas parlaments pieņēma grozījumus Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likumā, kas paredz noteikt vienreizēju 272 eiro pabalstu krīzes situācijā pilngadīgai personai un 190 eiro apmērā par bērnu.
Ukrainas bēgļiem ir tiesības uz bērna piedzimšanas pabalstu, bērna kopšanas pabalstu un ģimenes valsts pabalstu.
Tāpat, lai nodrošinātu tiesības nekavējoties uzsākt darbu, Ukrainas iedzīvotājiem, kuriem ir Ukrainā izsniegts ceļošanas dokuments, ir tiesības būt nodarbinātiem bez dokumenta par tiesībām uz nodarbinātību, taču ne ilgāk kā 30 dienas.
Šādā gadījumā Ukrainas iedzīvotājam, kurš sācis strādāt, būs pienākums ne vēlāk kā 10 dienu laikā iesniegt pieteikumu Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē tiesību uz nodarbinātību apliecinoša dokumenta saņemšanai.
Ukrainas bēgļi - Sputnik Latvija, 1920, 14.03.2022
Latvijā
Ukraiņu bēgļi var nonākt verdzībā
Ziņu lente
0