Pasaulē

Makrons komentēja Baidena izteikumus par Putinu

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasПрезидент Франции Эмманюэль Макрон
Президент Франции Эмманюэль Макрон - Sputnik Latvija, 1920, 28.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Francijas prezidents Makrons paziņoja, ka neatļautos aizvainot Putinu.
RĪGA, 28. marts — Sputnik. Francijas prezidents Emanuels Makrons telekanāla France 3 raidījumā paziņoja, ka neļautos aizvainojoši atsaukties par Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, kā to dara Džo Baidens, ziņo RIA Novosti.
Tā viņš komentēja Baltā nama vadītāja nediplomātiskus izteicienus par Putinu Ukrainas bēgļu nometnes apmeklējuma laikā pie Polijas un Ukrainas robežas. Tas nebija pirmais gadījums, kad Baidens nepieklājīgi izteicies par Krievijas kolēģi.
Пресс-секретарь президента РФ Дмитрий Песков - Sputnik Latvija, 1920, 27.03.2022
Krievijā
Peskovs: ne jau Baidenam būs lemt par Krievijas valdību
"Manuprāt būtu jābalstās uz faktiem, un darītu visu, lai situācija neizietu ārpus kontroles. Es šādus vārdus nelietotu, jo es turpinu diskutēt ar prezidentu Putinu," teica Makrons.
Viņš uzsvēra, ka "mēs izdarījām izvēli nejaukties konfliktā militārajā ceļā". Vispirms jāpanāk uguns pārtraukšana un tad Krievijas karaspēka pilnīga izvešana no Ukrainas teritorijas, piebilda Makrons.
"Ja mēs to vēlamies, nevajag eskalēt situāciju ne ar vārdiem, nedz darbībām," teica Francijas prezidents.
24. februārī Krievija sāka speciālu militāro operāciju Ukrainā. Valsts prezidents Vladimirs Putins paskaidroja, ka tā sākta ar mērķi aizsargāt cilvēkus, kuri astoņus gadus saskaras ar Kijevas režīma ņirgāšanos un genocīdu. Viņš uzsvēra, ka šiem nolūkiem plānota Ukrainas demilitarizācija un denacifikācija, nepieciešams tiesāt visus kara noziedzniekus, kuri atbildīgi par asiņainajiem noziegumiem pret Donbasa mierīgajiem iedzīvotājiem.
Aizsardzības ministrija uzsvēra, ka Krievijas Bruņotie spēki nepieļauj nekādas raķešu un artilērijas apšaudes vai aviācijas uzlidojumus Ukrainas pilsētām – ar precīzajiem šāviņiem tiek izsista no ierindas militārā infrastruktūra. Par Ukrainas okupāciju nevar būt ne runas.
Президент США Джо Байден - Sputnik Latvija, 1920, 26.03.2022
Pasaulē
The Guardian: Baidena prezidentūra ir nolādēta
Ziņu lente
0