Pasaulē

The Guardian: Baidena prezidentūra ir nolādēta

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasПрезидент США Джо Байден
Президент США Джо Байден - Sputnik Latvija, 1920, 26.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kopš pirmās dienas prezidenta amatā Baidens saskaras ar problēmām.
RĪGA, 26. marts — Sputnik. ASV turpina sadārdzināties degviela – prezidentam Džo Baidenam tā ir kārtējā problēma, kas liecina par viņa neveiksmi, raksta The Guardian.
Pašreizējā situācija ar degvielu var nopietni ietekmēt noskaņojumu sabiedrībā, jo jau šogad gaidāmas Pārstāvju palātas vēlēšanas. Tā kā cenu kāpums nav pirmais sarežģījums Baidena prezidentūras laikā, demokrāti riskē zaudēt nopietnu atbalsta daļu, atzīme izdevums.
Государственный флаг США у американского посольства в Москве - Sputnik Latvija, 1920, 23.03.2022
Viedoklis
"Veimāra vai Zimbabve?" Amerika pareģo savu nākotni
Politologs Larijs Džeikobss atzīmē, ka problēmas sākās jau pirmajā dienā, kad prezidents stājās amatā. "Baidena prezidentūra ir nolādēta," uzskata eksperts. Viņš atgādināja, ka Baidens ir saskāries ar nerimstošo koronavīrusa pandēmiju, pēc tam – ar nekontrolējamo inflāciju, tad sākās krīze Ukrainā, bet tagad ASV vērojama strauja energonesēju sadārdzināšana, ko izjūt vēlētāju maki.
Turklāt benzīns sāka sadārdzināties ilgi pirms Krievijas specoperācijas, taču Baidens uzveļ vainu Maskavai, precizē medijs. Savukārt daudzi republikāņi izmantoja situāciju, lai pārmestu amerikāņu prezidentam priekšvēlēšanu solījumu nepildīšanu un centienus noliegt kļūdas, nevis labot tās. Tostarp runa ir par pāreju pie atjaunojamiem enerģijas avotiem – tās īstenošana acīmredzot ir iestrēgusi.
Aptauju dati rāda, ka Baidena soļus attiecībā uz situāciju Ukrainā atbalsta daudzi amerikāņi, bet problēmas no tā nekļūst mazākas, un vēlētāji noteikti pievērš lielāku uzmanību sociālekonomiskajiem aspektiem. Noslēgumā autori konstatēja, ka demokrāti riskē zaudēt vairākumu abās Kongresa palātās, un prezidentam būs ļoti grūti virzīt kādas iniciatīvas.
Bijušais ASV Donalds Tramps  - Sputnik Latvija, 1920, 13.03.2022
Viedoklis
"ASV līderi ir stulbi". Kāpēc Tramps atbalsta Krieviju un uzbrūk Baidenam
Ziņu lente
0