Krievijā

Peskovs: ne jau Baidenam būs lemt par Krievijas valdību

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasПресс-секретарь президента РФ Дмитрий Песков
Пресс-секретарь президента РФ Дмитрий Песков - Sputnik Latvija, 1920, 27.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas valsts vadītāja preses sekretārs komentēja ASV prezidenta Džo Baidena izteikumus par to, ka Putins "nedrīkst palikt pie varas".
RĪGA, 27. marts - Sputnik. Krievijas prezidentu ievēl tauta, un ne jau Baidens pieņems lēmumus par Krievijas valdību, paziņoja Dmitrijs Peskovs, vēsta RIA Novosti.
Savas Eiropas tūres noslēgumā ASV prezidents Baidens uzstājās Varšavā ar Ukrainai veltītu runu. Tajā viņš vairākkārt pārmeta Krievijai un tās vadībai speciālo militāro operāciju. Uzrunas noslēgumā Baidens paziņoja, ka Ukraina "nekad nekļūs Krievijai par uzvaru " un Krievijas līderis "nedrīkst palikt pie varas".
Президент США Джо Байден - Sputnik Latvija, 1920, 26.03.2022
Pasaulē
The Guardian: Baidena prezidentūra ir nolādēta
"Ne Baidens to lems. Krievijas prezidentu ievēl Krievijas iedzīvotāji," sacīja Peskovs aģentūrai Reuter.
Vēlāk Baltais nams, komentējot Baidena izteikumus, uzsvēra, ka ar to viņš nebija domājis politiskās vadības maiņu Krievijā.
24. februārī Krievija sāka speciālu militāro operāciju Ukrainā. Valsts prezidents Vladimirs Putins paskaidroja, ka tā sākta ar mērķi aizsargāt cilvēkus, kuri astoņus gadus saskaras ar Kijevas režīma ņirgāšanos un genocīdu. Viņš uzsvēra, ka šiem nolūkiem plānota Ukrainas demilitarizācija un denacifikācija, nepieciešams tiesāt visus kara noziedzniekus, kuri atbildīgi par asiņainajiem noziegumiem pret Donbasa mierīgajiem iedzīvotājiem.
Aizsardzības ministrija uzsvēra, ka Krievijas Bruņotie spēki nepieļauj nekādas raķešu un artilērijas apšaudes vai aviācijas uzlidojumus Ukrainas pilsētām – ar precīzajiem šāviņiem tiek izsista no ierindas militārā infrastruktūra.
Pēc Aizsardzības ministrijas datiem laikā kopš speciālās militārās operācijas sākuma gājis bojā 1351 Krievijas karavīrs, 3825 karavīri ievainoti, bet Ukrainas puse zaudējusi 14 000 cilvēku.
Bijušais ASV Donalds Tramps  - Sputnik Latvija, 1920, 13.03.2022
Viedoklis
"ASV līderi ir stulbi". Kāpēc Tramps atbalsta Krieviju un uzbrūk Baidenam
Ziņu lente
0