Viedoklis

NATO militārā palīdzība Kijevas režīmam – jauni mērķi Krievijas raķešu triecieniem

© REUTERS / UMIT BEKTASSituācija Kijevā 2022. gada 28. februārī
Situācija Kijevā 2022. gada 28. februārī - Sputnik Latvija, 1920, 02.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
NATO un ES mēģinājumi papildināt Kijevas režīma arsenālu atspoguļo ASV nodomu pamudināt Eiropu uz ilgstošu karadarbību Ukrainā, un palikt malā no Krievijas iespējamā atbildes kodoltrieciena.
Amerikāņu plāns "afganizēt" Ukrainu nepārprotami ir neveiksmīgs, jo "Antikrievijas" projekta vadības centrs atrodas ASV, Krievijas kodoltriādes stratēģiskie mērķi jau sen ir nosprausti. Karš klauvē pie Vašingtonas durvīm, uzsvēra militārais analītiķis Aleksandrs Hroļenko.
Krievijas bruņotie spēki jau piekto dienu metodiski nolīdzina ar zemi nacistiskā Kijevas režīma militāro infrastruktūru un NATO militāro potenciālu tā teritorijā: likvidēti vairāk nekā 1100 objekti, tostarp Ukrainas BS galvenie arsenāli un vadības mezgli, kara aviācija un aerodromi, PGA sistēma, vairāk nekā 200 tanki, gandrīz visa kuteru "flote" un ASV JKS kara bāze Očakovā.
NATO bombardēsānas sekas Serbijā 1999. gadā - Sputnik Latvija, 1920, 24.02.2022
Viedoklis
NATO "netīrā" pagātne draud ar katastrofu visai Eiropai
Krievijas GKS un armijas aviācija guvusi pārsvaru gaisā visā Ukrainas teritorijā. Lielās pilsētas, ieskaitot Kijevu, ir ielenktas vai bloķētas. Bruņotā pretošanās tiek reģistrēta atsevišķos rajonos, UBS munīcijas, degvielas un pārtikas rezerves izsīkst. Ukraiņu spēki ir demoralizēti, padodas veseliem pulkiem vai bēg no pozīcijām – neviens nevēlas iet bojā par nacionālistu idejām un ASV interesēm.
No otras puses, Krievijas BS speciālajā operācijā piedalās tikai profesionāļi – pēc obligātā iesaukuma dienestā palikušie un līgumu noslēgušie kareivji – tas garantē kvalitāti un efektivitāti. DTR un LTR spēki paplašina uzbrukumu un kontrolē aizvien lielāku skaitu apdzīvoto vietu Donbasā, turklāt viņiem palīdztrofejās iegūtie "Javelin".
Pirmais "katls" Ukrainas spēkiem izveidojās Mariupolē, vāks ir aizcirsts, iznākums – prognozējams. Ukrainas Ģenerālštābs paziņoja vadībai, ka 1. martā UBS grupējums Donbasā būs pilnībā ielenkts, sadalīts trijos "katlos" un likvidēts.
UBS, nonākuši bezizejas stāvoklī, izmanto iedzīvotājus kā "dzīvo vairogu" un pielieto aizliegtos fosfora lādiņus, pirms atkāpšanās no pilsētām izmētā ielās kājnieku mīnas (konkrēti – Harkovā). Pēc noziedzīgās nekontrolējamās ieroču izdalīšanas vietējiem iedzīvotājiem marodieru un nacionālistu bankas ar automātiem rokās plosās Kijevā.
Krievijas bruņoto spēku militārās mācības - Sputnik Latvija, 1920, 23.02.2022
Viedoklis
"Šoks un šausmas" Ukrainā, NATO šņuksti un pukstēšana. Kas notiks tālāk?
Ukrainas prezidents Vladimirs Zeļenskis atbrīvojis ieslodzītos ar cīņu pieredzi, un šie ļaudis visvairāk apdraud civiliedzīvotājus. Atgādināšu, ka Krievijas armija neapšauda ne pilsētas, ne civiliedzīvotājus.
Krievijai naidīgā "partneru" histērija sit augstu vilni, taču patiesībā Rietumiem nav nekā, ko likt pretī Krievijas lēmumam panākt Ukrainas demilitarizāciju un denacifikāciju, stingri aizšķērsot NATO paplašināšanos uz austrumiem. "Drang nach Osten" piekritējiem Eiropā un Kijevas režīmam perspektīvu nav. Pie tam Baltkrievija ir gatava sākt savu Ukrainas demilitarizācijas operāciju, - prezidents Aleksandrs Lukašenko pastāstīja par vairāku raķešu palaišanu no valsts teritorijas.

NATO ieroči

ASV un vairāki to sabiedrotie apņēmušies piegādāt bruņojumu Kijevas režīmam, proti, piemest malciņu kara ugunsgrēkā – ar mērķi pārvērst Ukrainu par kaut ko līdzīgu Afganistānai un uz ilgiem gadiem iegrūst Eiropu haosā. 26. februārī ASV prezidents Džo Baidens uzdeva Valsts departamentam piešķirt Ukrainai "tūlītēju militāro palīdzību" 600 miljonu dolāru apmērā. NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs 27. februārī paziņoja, ka alianse palielina pārvietojamo prettanku un pretgaisa sistēmu piegādes Kijevai līdz ar munīciju. Šeit saskatāma Rietumu taktika Sīrijā. Protams, tamlīdzīgas piegādes (transporta līdzekļi, maģistrāles, noliktavas) Ukrainas teritorijā kļūst par jauniem mērķiem Krievijas precīzajām raķetēm.
ES diplomātijas vadītājs Žuzeps Borels bezatbildīgi ierunājies, ka ES varētu piegādāt Ukrainai kara lidmašīnas. Militārās palīdzības partija no Polijas nonāca Ukrainā 26. februārī. Čehijas valdība nolēmusi piešķirt Kijevai bruņojumu 7,6 miljonu eiro vērtībā – 30 tūkst. pistoļu, 7 tūkst. automātu, 3 tūkst. ložmetēju un apmēram miljonu patronu. Beļģija sūtīs UBS divus tūkstošus ložmetēju.
Виден дым над военным объектом, расположенным в Мариуполе - Sputnik Latvija, 1920, 25.02.2022
Viedoklis
Krievijas speciālā operācija Ukrainā: mērķis – demilitarizācija
26. februārī Vācijas kanclers Olafs Šolcs atļāva Nīderlandei piegādāt ukraiņu nacistiem 400 reaktīvos granātmetējus "Panzerfaust", turklāt Nīderlande apsolījusi nodot 200 pārnēsājamos zenītraķešu kompleksus "Stinger".
Dānija apņēmusies nosūtīt uz Ukrainu 2 tūkst. bruņuvestu un 700 aptieciņas. "Miera balodis" – Francijas prezidents Emanuels Makrons apsolījis militāro tehniku un finansiālo palīdzību 1,2 miljardu eiro apmērā. Igaunija sūtīs prettanku raķetes "Javelin" un zenītraķetes, Lietuva – aizsardzības paketi 1,8 milj. eiro apmērā. Vienlaikus Ungārija paziņoja, ka ieročus Kijevai nepiegādās. Arī Vācija nenodarbojas ar tiešām ieroču piegādēm.
ASV Kongress apspriež atbalstu Ukrainai, kas svārstās no 350 miljoniem līdz 6,4 miljardiem dolāru, taču ieroču kalni un liels budžets militāras uzvaras nesola (atsauciet atmiņā vien ASV un NATO mukšanu no Afganistānas). Ārvalstu militārie speciālisti ir nedrošs instruments. Vašingtonai neizdosies droši karot ar svešām rokām.

Ārzemju leģions

Zeļenskis paziņoja, ka tiek veidots "internacionālais aizsardzības leģions", kurā par amerikāņu naudu piesaistīs ārvalstu algotņus un neonacistus. Dānija jau atļāvusi saviem "brīvprātīgajiem" karot Ukrainā. Aiz "internacionālistu" izkārtnes Ļvovā var savākties NATO spēki.
Lielbritānijas ĀM paziņoja, ka situācija Ukrainā galu galā var novest pie Krievijas militāra konflikta ar aliansi. Izdevums "Politico" paziņoja, ka Pentagons plāno veidot ar Krieviju "Ukrainas" sakaru kanālu, tāpat kā Sīrijā. Kāpēc vajadzīga tāda paralēle ar ilggadējo un daudzpusīgo militāro konfliktu?
Ситуация в поселках Саханка и Зайцево Донецкой области - Sputnik Latvija, 1920, 26.02.2022
Viedoklis
Ukrainas varas iestāžu noziegumi pret civiliedzīvotājiem
Atgādināšu, ka 2021. gada decembrī Maskava izvirzīja Vašingtonai un Briselei ierosinājumus par drošas pastāvēšanas garantijām Eiropā un pasaulē. Rietumu "partneri"kārtējā samitā pasmējās par Krievijas "bažām". Krievija brīdināja par nacionālās drošības militāri tehnisko nodrošinājumu, bet atbildei bira solījumi ieviest jaunas sankcijas.
Tad Krievija lika lietā militāri tehniskos instrumentus. Krievijas AM spēki nav sākuši karadarbību Ukrainā – tie noslēdz astoņus gadus ilgo kara periodu, kurā gājuši bojā 14 tūkstoši cilvēku, arī simtiem bērnu. Vienlaikus noslēdzas neprātīgā NATO paplašināšanās uz austrumiem, bīstama visai pasaulei. Tā ir Krievijas sarkanā līnija Eiropā – "1941. gada 22. jūnijs" vairs neatkārtosies.
Krievijas BS virspavēlnieks Vladimirs Putins augošo militāro draudu fonā no ASV un NATO puses 27. februārī pavēlēja noteikt īpašu kaujas dežūru režīmu KF stratēģiskās savaldīšanas spēkos. 28. februārī valsts aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu ziņoja, ka pavēle ir izpildīta.
"Partneriem" tas nozīmē: uz tālāku eskalāciju Krievija atbildēs ar kodoltriecienu. Reakcija aiz okeāna un Eiropā bija ātra – Baltais nams oficiāli paziņoja, ka ASV un NATO neapdraudot Krieviju. ASV pastāvīgā pārstāve ANO Linda Tomasa-Grīnfīlda atzīmēja, ka Pentagons nestrādās Ukrainas gaisa telpā. Vācijas ārlietu ministre aicināja Krieviju atteikties no kaujas režīma īpašā režīma ieviešanas kodolspēkos. Vācijas aizsardzības ministre Kristīne Lambrehta norādīja, ka KF prezidenta paziņojums nes nopietnus draudus. NATO apsprieda, kā reaģēt, lai nepastiprinātu eskalāciju.
Francijas prezidenta posteņa kandidāts Ēriks Zemūrs ieteica izpildīt Maskavas galveno prasību: "Francijai jāierosina steidzamas pārrunas ar rietumu partneriem un Krieviju, lai noslēgtu vienošanos, kas pieliktu punktu NATO paplašināšanai uz austrumiem."
Neskatoties uz astoņus gadus ilgo pārrunu rezultātiem, Kijevai perspektīvā gaidāma tikai UBS kapitulācija un valsts orientieru maiņa: konstitucionāla atteikšanās no kursa pretī NATO, radikālo kustību un partiju likvidācija, Krievijas Krima un Donbasa republiku atzīšana, Ukrainas reģionu federāls statuss, otrās valsts valodas statuss krievu valodai.
Krievijas karavīri pie Krievijas un Ukrainas robežas - Sputnik Latvija, 1920, 27.02.2022
Pasaulē
Denacifikācija nozīmē Ukrainas atbrīvošanu
Ja pārrunas Gomeļas apgabalā nenesīs konkrētus rezultātus, Krievijas BS speciālā militārā operācija turpināsies. Bēg nacionālie bataljoni, bēg UBS brigādes, un tas ir pārliecinošs revanšs amerikāņu melu impērijai.
Atliek vien piebilst ASV un ES sankciju kontekstā: tamlīdzīgu "uzmundrinājumu" sekmīgi pārcietušas daudzas pasaules valstis, nebūt ne tik spēcīgas. Eiropieši jau brīdināti par augsto cenu, ko maksās sankcijas pret Krieviju – tas ir tikai ģeopolitiskās konfrontācijas akūtās fāzes sākums. Bez ogļūdeņražiem no Sibīrijas ES ātri vien atgriezīsies pagājušā gadsimta vidū.
Lasiet militārā analītiķa Aleksandra Hroļenko kanālu Telegram https://t.me/AKhrolenko
Ziņu lente
0