Pasaulē

"Nav redzama vēlme vienoties": Ukraina turpina Donbasa apšaudes

© Sputnik / Сергей Аверин / Pāriet pie mediju bankasDoņeckas apšaudes sekas
Doņeckas apšaudes sekas - Sputnik Latvija, 1920, 22.02.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Joprojām turpinās apšaudes no Ukrainas Bruņoto spēku puses Donbasa apdzīvotajās vietās.
RĪGA, 22. februāris — Sputnik. Pat pēc Krievijas lēmuma atzīt Doņeckas un Luganskas tautas republiku neatkarību cīņas nav beigušās - Ukrainas Bruņotie spēki (UBS) turpina apšaudes un diversijas, informēja DTR un LTR, vēsta RIA Novosti.
No Ukrainas puses nav saskatāma vēlme vienoties, apšaudes turpinās dienas gaitā, paziņoja Luganskas tautas republikas pārstāvis kontaktu grupas politiskajā apakšgrupā Rodions Mirošņiks.
Krievijas prezidents Vladimirs Putins - Sputnik Latvija, 1920, 21.02.2022
Krievijā
Putins parakstīja dekrētus par LTR un DTR atzīšanu
"Taču mēs neredzam vēlmi vienoties no Ukrainas puses… kopš paša rīta turpinās apšaudes… karadarbības nav beigušās," viņš pastāstīja YouТube kanāla "Soloviev live" ēterā.
LTR pārstāvniecība Uguns pārtraukšanas kontroles un koordinācijas un pušu saskarsmes līnijas stabilizācijas kopīgajā centrā informēja, ka Ukrainas armija nepilnas stundas laikā pārtraukuši klusuma režīmu LTR, pielietojot aizliegtu bruņojumu. Aizvadītās diennakts laikā Ukraina 65 reizes pārkāpusi klusuma režīmu Luganskā, apšaudot 29 apdzīvotas vietas. Ievainots civiliedzīvotājs.
Mirošņiks vēstīja, ka republika gaida, kad tiks ratificēts draudzības un sadarbības līgums ar Krieviju, kas ļaus saņemt militāro palīdzību, pastiprināt LTR militārās iespējas.
Situācija Doņeckas apgabalā - Sputnik Latvija, 1920, 21.02.2022
Pasaulē
Aizturēts Ukrainas aģents atklāja Kijevas plānus iebrukumam Donbasā
EDSO misija atskaitē par 21. februāri apstiprināja, ka Ukrainas armija pārkāpj starptautisko humanitāro tiesību normas, apšaudot no 122 mm kalibra artilērijas dzīvojamās mājas un eļļas ceha ražotnes telpas Nikolajevkā, vēsta LTR Tautas milicija.
Doņeckas tautas republikā ukraiņu diversanti detonējuši spridzekli uz Doņeckas-Gorlovkas trases, gājuši bojā trīs civiliedzīvotāji automašīnā, pastāstīja Tautas milicijas pārstāvis Eduards Basurins.
UBS artilērijas apšaudē bojāts transformators Jeļenovkas ciemā, kā arī pārtraukta ūdens apgāde.
Diennakts laikā UBS pret Doņecu palaiduši 667 šāviņus, pastāstīja DTR pārstāvniecība Uguns pārtraukšanas kontroles un koordinācijas un pušu saskarsmes līnijas stabilizācijas kopīgajā centrā.
KDLO ģenerālsekretārs Staņislavs Zass - Sputnik Latvija, 1920, 21.02.2022
Pasaulē
KDLO ģenerālsekretārs: miernešu nosūtīšana uz Donbasu iespējama
Apšaudē Petrovskas rajonā Doņeckā gājis bojā vīrietis.
DTR vadītājs Deniss Pušiļins parakstīja dekrētu par iesaukumu karadienestā 1995.-2004. gg. dzimušos pilsoņus, kā arī dekrētu par brīvprātīgu iesaukumu karadienestā pilsoņiem vecumā no 55 gadiem.
Arī DTR gaida militāru palīdzību. Doņeckas zemessargu bataljona "Vostok" komandiera vietnieks Aleksandrs Semjonovs pastāstīja, ka Donbasa aizstāvjiem nepieciešamas mūsdienīgākas PGA sistēmas, tanki un artilērija.
"Protams, palīdzība ir vajadzīga, jo ar DTR un LTR resursiem nepietiks. Tajā pusē ir trīskāršs dzīvā spēka pārspēks. Gribētos saņemt mūsdienīgākas PGA sistēmas, lai aizsargātos... Vajadzīga arī modernāka tehnika, tanki, artilērijas pašgājējiekārtas," teica Semjonovs.
Apšaudes sekas Doņeckas apgabalā - Sputnik Latvija, 1920, 21.02.2022
Pasaulē
Ukrainas spēki pastiprinājuši apšaudes Donbasā, ir upuri starp civiliedzīvotājiem.
Pagājušajā nedēļā situācija uz saskarsmes līnijas Donbasā nopietni saasinājusies – Kijeva, ignorējot visas iepriekš panāktās vienošanās, savilkusi lielāko daļu armijas uz robežas ar Doņeckas un Luganskas tautas republikām un apšauda zemessargus, tostarp pielietojot aizliegtu tehniku.
Ņemot vērā Ukrainas iebrukuma draudus, Doņecka un Luganska evakuē sievietes, bērnus un sirmgalvjus uz Rostovas apgabalu, kā arī izsludināja vispārēju mobilizāciju.
21. februārī Krievijas prezidents Vladimirs Putins vērsās pie Krievijas pilsoņiem, paziņojot, ka uzskata par nepieciešamu nekavējoties atzīt LTR un DTR suverenitāti, jo tie, kas nostājušies uz asinsizliešanas, vardarbības un nelikumības ceļa, neatzīst un neatzīs nekādu citu konflikta risinājumu Donbasā, kā vien militāras metodes. Tūlīt pēc prezidenta uzrunas Kremlī tika parakstīti dekrēti par LTR un DTR atzīšanu, kā arī draudzības un sadarbības līgumi starp Doņeckas republikām un Krievijas Federāciju.
Ziņu lente
0