Pasaulē

Ukrainas spēki pastiprinājuši apšaudes Donbasā, ir upuri starp civiliedzīvotājiem.

© Sputnik / Сергей Аверин / Pāriet pie mediju bankasApšaudes sekas Doņeckas apgabalā
Apšaudes sekas Doņeckas apgabalā - Sputnik Latvija, 1920, 21.02.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas kareivju noziedzīgo darbību rezultātā dzīvības zaudējuši divi Donbasa civiliedzīvotāji.
RĪGA, 21. februāris – Sputnik. Pēdējā laikā bruņotā konflikta zonā Donbasā nav notikušas nekādas pozitīvas pārmaiņas. Uguns pārtraukšanas kontroles un koordinācijas un pušu saskarsmes līnijas stabilizācijas kopīgais centrs informēja, ka Kijevas režīma armija pastiprinājusi pašpasludināto republiku teritorijas apšaudes.
20. februārī pa Doņeckas tautas republiku, arī pa Doņeckas apkaimi Ukrainas armija palaidusi 120 un 122 mm kalibra mīnas un šāviņus – 198 lādiņus, kuru izmantošanu aizliedz Minskas protokoli, vēsta Sputnik Meedia. UBS apšaudēs kontuzēts civiliedzīvotājs Kominternovo ciemā, bojātas dzīvojamās mājas.
Эксклюзив, момент попаданию в подстанцию в Васильевке - Sputnik Latvija, 1920, 20.02.2022
Video
Ukraiņu šāviņš trāpījis sūkņu stacijā Vasiļjevkā
Šāviņu sprādzieni Doņeckas apkaimē bija dzirdam līdz rītam, Telegram kanālā pastāstīja RT korespondeknts Murads Gadzijevs.
Luganskas tautas republikā Ukrainas armijas darbību rezultātā iznīcinātas piecas dzīvojamās mājas, ir upuri starp civiliedzīvotājiem, pastāstīja Luganskas informācijas centrs, atsaucoties uz Tautas milicijas oficiālo pārstāvi Ivanu Filipoņenko. Vēlāk kļuva zināms, ka divi cilvēki gājuši bojā.
Svētdien no rīta ukraiņu kareivji sāka uzbrukumu Donbasa aizstāvju pozīcijām Pioņerskoje ciema rajonā.
"20. februārī apmēram pl. 5 no rīta 79. desanta trieciena brigādes kaujinieki mēģināja uzbrukt Tautas milicijas pozīcijām Pioņerskoje apdzīvotās vietas rajonā, fosējot Severskijdoņecas upi. Cīņā pretinieks cieta zaudējumus un atkāpās," precizēja Filipoņenko.
Izsludināta masu evakuācija: kas notiek Doņeckā un Gorlovkā - Sputnik Latvija, 1920, 19.02.2022
Video
Izsludināta masu evakuācija: kas notiek Doņeckā un Gorlovkā
Pagājušajā nedēļā situācija uz saskarsmes līnijas Donbasā nopietni saasinājusies – Kijeva, ignorējot visas iepriekš panāktās vienošanās, savilkusi lielāko daļu armijas uz robežas ar Doņeckas un Luganskas tautas republikām un apšauda zemessargus, tostarp pielietojot aizliegtu tehniku.
Ņemot vērā Ukrainas iebrukuma draudus, Doņecka un Luganska evakuē sievietes, bērnus un sirmgalvjus uz Rostovas apgabalu, kā arī izsludināja vispārēju mobilizāciju. Pašpasludinātās republikas izsludinājušas mobilizāciju iesaukuma vecuma vīriešiem.
Svētdien Krievijas teritorijā jau ieradušies vairāk nekā 40 tūkstoši bēgļu lielākā daļa no viņiem izmitināta speciālos punktos Rostovas apgabalā.
Krievijas pastāvīgā pārstāvniecība ANO izsniedza materiālus Drošības padomes locekļiem, ko sagatavojusi Izmeklēšanas komiteja un RT par ukraiņu kareivju noziegumiem, izmantojot aizliegtas karadarbības metodes.
Мы защитим Донбасс – глава ДНР Денис Пушилин объявил всеобщую мобилизацию в республике - Sputnik Latvija, 1920, 19.02.2022
Video
Doņeckas republikas vadītājs izsludināja vispārēju mobilizāciju
Ziņu lente
0