Pasaulē

KDLO ģenerālsekretārs: miernešu nosūtīšana uz Donbasu iespējama

© Sputnik / Евгений Биятов / Pāriet pie mediju bankasKDLO ģenerālsekretārs Staņislavs Zass
KDLO ģenerālsekretārs Staņislavs Zass - Sputnik Latvija, 1920, 21.02.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kolektīvās drošības līguma organizācijas ģenerālsekretārs norādīja, ka nepieciešamības gadījumā organizācijas mierneši var ierasties Donbasā, tomēr ar zināmiem noteikumiem.
RĪGA, 21. februāris – Sputnik. Kolektīvās drošības līguma organizācija (KDLO) var nepieciešamības gadījumā ātri nosūtīt miernešu kontingentu uz Donbasu, taču vienīgi ar vairākiem noteikumiem, paziņoja KDLO ģenerālsekretārs Staņislavs Zass, vēsta Sputnik Baltkrievija.
Pie tam viņš atzīmēja, ka miernešu skaits var būt jebkāds – tik liels, cik būs vajadzīgs.
Украинский военнослужащий во время учений - Sputnik Latvija, 1920, 13.02.2022
Viedoklis
Kad ASV aizdedzinās Donbasu
"Hipotētiski to var iedomāties (miernešu dislokācija – red.), ja Ukraina demonstrēs savu labo gribu, jo tā tomēr ir Ukrainas teritorija," Zass paziņoja sarunā ar aģentūru Reuters.
Turklāt šādam solim vajadzīgs ANO Drošības padomes mandāts, un "ja radīsies nepieciešamība un šo lēmumu atbalstītu visas mūsu valdības", viņš piezīmēja.
Pie tam politiķis uzsvēra, ka izeju no konflikta būtu labām meklēt diplomātijas ceļā.
"Jāsaprot nepieciešamība sēsties pie galda un par kaut ko vienoties. Tā ir jaunā realitāte," uzsvēra KDLO ģenerālsekretārs.
Viņš pievērsa uzmanību tam, ka organizācijas locekļi vienmēr rūpīgi apsver jebkuru lēmumu, ja tas saistīts ar spēka izmantošanu. Taču nepieciešamības gadījumā KDLO mierneši tiek nosūtīti īsā laikā.
Настало время сдать Украину и Донбасс? Зачем Нуланд приехала в Москву - Sputnik Latvija, 1920, 13.10.2021
Video
Pienācis laiks nodot Ukrainu un Donbasu? Kāpēc Nulanda ieradusies Maskavā
"Ticiet man, varam nosūtīt, cik vajadzīgs. Ja mums būs vajadzīgi 300 tūkstoši, nosūtīsim, ja būs vajadzīgi 17 tūkstoši, - nosūtīsim. Ja mums vajadzēs vairāk, nosūtīsim vairāk. Tik, cik būs vajadzīgi," atklāja Zass.

Situācija saasinās

Pagājušajā nedēļā pašpasludinātās Doņeckas un Luganskas tautas republikas informēja: no Ukrainas bruņoto spēku pozīciju puses fiksēti desmitiem apšaudes gadījumu.
DTR un LRT izsludināta civiliedzīvotāju evakuācija. Saskaņā ar vienošanos, sievietes, bērni un sirmgalvji tiek nogādāti Rostovas apgabalā Krievijā.
Pagaidu uzturēšanās punkti izvērsti bērnu nometnēs. Krievijas prezidents Vladimirs Putins devis rīkojumu izmaksāt pabalstu bēgļiem no Donbasa 10 tūkstošu rubļu apmērā (nepilni 120 eiro). Virkne Krievijas apgabalu pauduši gatavību uzņemt bēgļus.
Ищенко: Украина потеряет не только Донбасс - страну начали раздирать по кускам - Sputnik Latvija, 1920, 17.05.2021
Video
Politologs: Ukraina pazaudēs ne tikai Donbasu – valsti sāk saraut gabalos
Ziņu lente
0