Baltijā

Igaunija pārtraukusi naftas produktu tranzītu no Baltkrievijas

© SputnikTallina
Tallina  - Sputnik Latvija, 1920, 04.02.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igaunijas premjerministre informēja, ka pieņemts lēmums ieviest papildu sankcijas pret Baltkrieviju.
RĪGA, 4. februāris – Sputnik. Igaunijas valdība pieņēmusi lēmumu par naftas produktu tranzīta pārtraukšanu no Baltkrievijas caur republikas teritoriju, informēja valsts premjerministre Kaja Kallasa, vēsta RIA Novosti.
"Mēs pieņēmām lēmumu ieviest papildu sankcijas pret Baltkrieviju un pārtraukt ar muitas kodu 2707 atzīmēto naftas produktu tranzītu caur Igauniju," Kallasa pastāstīja valdības preses konferencē.
Cisternas naftas pārvadāšanai  - Sputnik Latvija, 1920, 03.02.2022
Baltijā
Igaunija nāks palīgā: Baltkrievija atradusi iespēju apiet Eiropas sankcijas
Viņa paskaidroja, ka Eiropas sankcijas nav tieši attiecinātas uz precēm ar kodu 2707, šajā aspektā agrākā darbība bija juridiski korekta.
"Tomēr mūsu sankciju mērķis ir vērst spiedienu pret Baltkrievijas režīmu un netieši – pret Krieviju, lai tās mainītu savu uzvedību," Kallasa piebilda un uzsvēra, ka Igaunijas ārpolitikas pamatā vienmēr bijušas vērtības un šis princips saglabāsies.
Iepriekš avīze "Eesti Päevaleh" pastāstīja, ka Baltkrievija, pret ko vērstas ES sankcijas, izmanto Igauniju savu naftas produktu eksportam rekordlielā apjomā. Saskaņā ar izdevuma datiem, pērn Igaunija importēja gandrīz trīskārt vairāk naftas produktu no Baltkrievijas nekā gadu iepriekš.
Baltkrievijas minerālmēslu ražotājs Belaruskalij  - Sputnik Latvija, 1920, 13.01.2022
Baltijā
Zaudējumu jūra: Lietuva paziņoja, kad tiks lauzts līgums ar "Belaruskalij"
Baltkrievijas attiecības ar rietumvalstīm strauji pasliktinājās pēc prezidenta vēlēšanām valstī 2020. gada 9. augustā. Tajās uzvarēja Lukašenko – pēc CVK datiem, viņš saņēma 80,1% balsu. Valstī aizritēja plašas opozīcijas organizētas protesta akcijas.
Baltkrievijas valdība konstatēja, ka protestu akcijas tiek koordinētas no ārzemēm. Lukašenko apsūdzēja Rietumus par rupju iejaukšanos valsts iekšējās lietās.
ES, Lielbritānija, ASV, Kanāda un vairākas citas valstis pakāpeniski ieviesa sankcijas pret Baltkrievijas amatpersonām un uzņēmumiem, pārmetot Minskai pārkāpumus vēlēšanās un cilvēktiesību pārkāpumus.
Цистерны с нефтепродуктами на железнодорожной станции, архивное фото - Sputnik Latvija, 1920, 09.11.2021
Pasaulē
Baltkrievijas tranzīts aizgāja uz Krievijas ostām un pieauga par trešdaļu
Ziņu lente
0