Pasaulē

Baltkrievijas tranzīts aizgāja uz Krievijas ostām un pieauga par trešdaļu

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Pāriet pie mediju bankasЦистерны с нефтепродуктами на железнодорожной станции, архивное фото
Цистерны с нефтепродуктами на железнодорожной станции, архивное фото - Sputnik Latvija, 1920, 09.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jau ziemā Baltkrievija pārorientēja naftas produktu tranzītu no Baltijas uz Krievijas ostām.
RĪGA, 9. novembris - Sputnik. 2021. gadā Baltkrievijas naftas produktu eksports caur Krievijas ostām sastāda vismaz 2,3 miljonus tonnu - tas ir par 35% vairāk par plānoto apjomu, stāsta koncerna "Belnefthim" priekšsēdētājs Andrejs Ribakovs.
"Mēs jau esam pārorientējuši mūsu piegādes uz Krievijas Federācijas ostām. Pēc mūsu aplēsēm gada beigās pārkrauto kravu apjoms sasniegs 2,3 milj. tonnu ieplānoto 1,7 milj. tonnu vietā," citē Ribakovu Sputnik Baltkrievija.
Gāzesvada caurule - Sputnik Latvija, 1920, 03.10.2021
Gāzes tranzīts no Krievijas uz Eiropu: kas mainījies no 1. oktobra
Tādējādi līdz šī gada beigām Krievijas ostas apkalpos par 35% vairāk baltkrievu naftas produktu, nekā bija ieplānots.
"Belnefthim" vadītājs atgādināja, ka koncerns diversificēja naftas produktu eksporta piegāžu loģistikas shēmas risku un Baltijas valstu retorikas dēļ. Pēc Ribakova teiktā, tas bija izdarīts, lai nebūtu atkarīgiem no apstākļiem, un nodarboties vienīgi ar biznesu.
"Patlaban mums tas ir izdevīgi. Mēs strādājam," uzsver "Belnefthim" vadītājs.
Ribakovs tomēr neizslēdz, ka nepieciešamības gadījumā Baltkrievija varētu atsākt sadarbību ar Baltijas valstu ostām. "Tur tiek apkalpotas atsevišķas kravas plūsmas," piebilda "Belnefthim" vadītājs.
Вагон компании БеларусьКалий - Sputnik Latvija, 1920, 18.08.2021
Pasaulē
Lietuva zaudēs miljoniem dolāru: Baltkrievija vienojas ar KF par minerālmēslu pārkraušanu
Februārī tika parakstīta vienošanās par baltkrievu naftas produktu pārkraušanas organizāciju Krievijas ostās. Dokuments paredz, ka paredz, ka 2021. -2023. gadā baltkrievu kompānijas pārkraus Krievijas ostās vairāk nekā 9,8 miljonus tonnu kravu. Runa ir par benzīnu, eļļu un mazutu. Līdz ostas termināļiem naftas produktus piegādā ar dzelzceļa transportu.
Pērn ES ieviesa trīs sankciju kompleksus pret Baltkrievijas uzņēmumiem un amatpersonām, ko Brisele uzskata par vainojamiem prezidenta vēlēšanu rezultātu "falsifikācijā" un vardarbībā pret protesta akciju dalībniekiem. Minska apstiprināja simetriskus politiskus un ekonomiskus atbildes pasākumus.
Ziņu lente
0