Baltijā

Igaunijas iedzīvotāji pasmējās par varas neizpratni Kazahstānas jautājumos

© Pixabay / joronoФлаг республики Казахстан
Флаг республики Казахстан - Sputnik Latvija, 1920, 11.01.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sociālo tīklu apmeklētāji Igaunijā asprātīgi novērtēja valsts parlamenta Ārlietu komisijas priekšsēdētāja Marko Mihkelsona neizpratni par Krievijas miernešu ātro parādīšanos Kazahstānā.
RĪGA, 11. janvāris – Sputnik. Valsts parlamenta Ārlietu komisijas priekšsēdētāja Marko Mihkelsona (Reformu partija) pārsteigums par Krievijas miernešu kontingenta operatīvo parādīšanos Kazahstānā raisa nopietnas šaubas par politiķa kompetenci, uzskata Facebook apmeklētāji, portālā Sputnik Meedia pastāstīja Alans Hantsoms.

Es nesapratu, es nesapratu...

Igaunijas iedzīvotājus uzjautrināja Mihkelsona spriedelējumi par to, kā masveida nekārtības vienlaikus izcēlušās visā Kazahstānā un kā Maskavai izdevies tik ātri reaģēt un nosūtīt turp karavīrus.
Российские миротворцы вместе с казахстанскими силовиками взяли под полный контроль аэропорт Алматы - Sputnik Latvija, 1920, 08.01.2022
Video
Krievijas mierneši palīdzēja Kazahstānas BS atgūt Almati lidostu
"Kā tas iespējams, ka Krievija ar sabiedrotajiem KDLO izrādījās gatavi nepilnu 24 stundu laikā nosūtīt uz Kazahstānu vienības ar "miernešu" uzšuvēm, kam 2014. gadā bija galvenā loma Krimas okupācijā*? To vidū bija 76. Pleskavas gaisa desanta divīzijas daļas un 45 speciālo uzdevumu brigādes vienības no Kubinkas," politiķis lauzīja galvu.
Mihkelsona ieskatā, esot iespējams, ka Krievija izmantojusi labvēlīgu situāciju, lai gūtu militāri politisko ietekmi un kontroli stratēģiski svarīgajā Kazahstānā. "Iespējams, tā ir viena no lielajām ģeopolitiskajām spēlēm, ko Krievija izspēlējusi, lai mainītu status quo Eiropas drošības situācijā," viņš secināja.

Protams, tas ir "interesants" jautājums

"Mūsu parlamenta Ārlietu komiteju vada cilvēks, kam šķiet dīvaini, ka Facebook, Telegram, TikTok un Tinder ērā nemieri sākušies vienlaikus dažādās Kazahstānas vietās un Krievijas ĀTRĀS reaģēšanas spēki ĀTRI ieradušies nekārtību rajonos," ironiski konstatēja lasītājs Tarmo Riismaa.
Gaismas un trokšņa granātas un grautiņi – miermīlīgie protesti Kazahstānā - Sputnik Latvija, 1920, 06.01.2022
Video
Gaismas un trokšņa granātas un grautiņi – "miermīlīgie" protesti Kazahstānā
Viņš pats savukārt apjautājās, vai, pēc Mihkelsona domām, ielūgumi karavīriem ierasties būtu jāizsūta pa pastu, bet pašiem karavīriem jāpārvietojas zirgos, kā politiķa jaunības gados.
"Spriežot pēc visa, Krievija izmantojusi gadījumu, lai pirms Putina un Baidena pārrunām parādītu, ka 76. Pleskavas gaisa desanta divīzija atrodas tikai 1-2 stundu brauciena attālumā no ES dalībvalstu galvaspilsētām, un, kamēr NATO tikai pulcēsies savām "politkonsultācijām" par Vašingtonas savstarpējās palīdzības līguma 5. panta iniciēšanu, "zaļie cilvēciņi" jau regulēs ceļu satiksmi un organizēs "brīvas vēlēšanas"," viņš nonāca pie saviem "skumjajiem slēdzieniem".

Krievu migla izskatās pēc krāpšanās

Krievijas un citu KDLO valstu ātrā atbilde uz Kazahstānas valdības lūgumu palīdzēt cīņā ar ārēji iniciētajiem teroristiskajiem uzbrukumiem samulsinājusi arī Mihkelsona partijas biedru – Igaunijas aizsardzības ministru Kalli Lānetu, kurš steigšus nāca klajā ar savu fantastisko versiju par Maskavas darbību neredzamajiem motīviem.
Ситуация в Казахстане на фоне протестов - Sputnik Latvija, 1920, 08.01.2022
Pasaulē
Eksperts par Rietumu "demokrātijas attīstībai" piešķirto grantu lomu nemieros Kazahstānā
"Tas kļūst par iemeslu tā saucamajai miglai drošības jomā, proti, mēs noteikti nesaprotam, ko Krievija vēlas darīt un kurp tā sūtīs savu militāro asmeni," viņš paziņoja.
Lānets norādīja, ka "šajā miglā" Maskavai esot parādījusies ērta iespēja "veidot jaunus krīzes perēkļus".
* Krima brīvprātīgi iestājās Krievijas sastāvā 2014. gadā saskaņā ar tautas referenduma rezultātiem, kas tika organizēts pēc iedzīvotāju atteikšanās atzīt Kijevā īstenotā valsts apvērsuma leģitimitāti.
Ziņu lente
0