Video

Krievijas mierneši palīdzēja Kazahstānas BS atgūt Almati lidostu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Piektajā janvārī kļuva zināms, ka dumpinieki ieņēmuši Almati lidostu.
Kolektīvās drošības līguma organizācijas (KDLO) Krievijas vienības ieradušās Kazahstānā. Desantnieki uzreiz ķērās pie izvirzīto uzdevumu pildīšanas - pirmām kārtām palīdzēja Kazahstānas karavīriem atgūt kontroli par Almati lidostu, kur ierodas lidmašīnas ar miernešiem.
KDLO mierneši tika nogādāti uz Kazahstānu ar vairāk nekā 80 Krievijas GKS lidmašīnām IL-76 un AN-124.
Ситуация в Казахстане на фоне протестов - Sputnik Latvija, 1920, 08.01.2022
Pasaulē
Eksperts par Rietumu "demokrātijas attīstībai" piešķirto grantu lomu nemieros Kazahstānā
Almati Starptautiskā lidosta tika ieņemta un apturēja darbu 5. janvārī.
Atgādinām, protesta akcijas Kazahstānā sākās 2. janvārī Žanaozenā un Aktau – pilsētās Mangistauskas apgabalā, kur iedzīvotāji izgāja mītiņos, protestējot pret sašķidrinātās gāzes cenu divkāršu pieaugumu. Nekārtības izplatījās visā valstī.
Prezidents Kasims Žomarts Tokajevs uzdeva uz sešiem mēnešiem ieviest valsts regulējumu degvielas cenām, atstādināja valdību un Drošības padomes priekšsēdētāju, Kazahstānas pirmo prezidentu Nursultanu Nazarbajevu.
5. janvāra naktī Tokajevs sasauca Drošības padomes sēdi. Tajā viņš situāciju Kazahstānā raksturoja kā "valsts vienotības graušanu" un paziņoja: viņš vērsies pēc palīdzības KDLO "terorisma draudu pārvarēšanai".
Situācija Kazahstānā - Sputnik Latvija, 1920, 07.01.2022
Diviem kārtības sargiem Almati nocirstas galvas
6. janvāra rītā KDLO sekretariāts paziņoja, ka kontingenta avangarda vienības jau sākušas pildīt uzdevumus Kazahstānā. No Krievijas miernešu sastāvā iekļautas gaisa desantnieku vienības.
Līdz ar Krievijas spēkiem miernešu kontingentā iekļauti karavīri no Baltkrievijas, Armēnijas, Tadžikistānas un Kirgīzijas.
KDLO miernešu spēki Kazahastānā pildīs valsts un militāro objektu apsardzi no marodieriem, kā arī atbalstīs kārtības sardzes spēkus. Mierneši uzturēsies valstī līdz situācija normalizēsies.
Ziņu lente
0