Viedoklis

Amerikāņi pūlas izveidot medicīnisku kompāniju ar globālām pilnvarām

© Depositphotos / Krakenimages.comДевушка с игрушечным коронавирусом делает прививку вакцины
Девушка с игрушечным коронавирусом делает прививку вакцины - Sputnik Latvija, 1920, 12.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Koronavīrusa ērā paši interesantākie notikumi – tie, kas var reāli un visnotaļ skarbi mainīt miljardiem cilvēku dzīvi – ziņās neparādās gandrīz nemaz. Sakiet, vai jums daudz ko gadījies dzirdēt par PVO ārkārtas sesiju, kas notika 1. decembrī?
It kā jau ne, visi sprieda par jauno paveidu, Adeles jauno albumu un krievu kārtējo viltību – gaidāmo salu, ko dzeltenā prese Eiropā mīļi dēvē par "Zvēru no Austrumiem" – "Beast from the East", portālā RIA Novosti atgādināja Viktorija Ņikiforova.
Jāsaka gan, ka sesijas rezultāti, šķiet, būs patiesi liktenīgi. Organizācijas dalībvalstis vienojās sāk gatavošanās darbus globālā starptautiskā līguma izstrādāšanai "cīņai ar pandēmijām". Tas būs obligāts 194 pasaules valstīs – gandrīz visur, uz visas zemeslodes. Nē, neviens to nesaskaņos ar nacionālo likumdošanu. Nē, neviens nevaicās arī šo valstu iedzīvotāju viedokli.
Meitene maskā - Sputnik Latvija, 1920, 02.12.2021
Viedoklis
"Omikron" paceļas makrolīmenī?
Pagaidiet, bet ja nu pandēmiju vairs nebūs? Galu galā, esam taču kaut kā izdzīvojuši simt gadus no spāņu gripas līdz koronavīrusam. Nē, tādu jautājumu mūsdienās uzdot ir nepieklājīgi.
Pandēmijas – tā ir jaunā normalitāte. Starp citu, iespējams, jūs nemaz neesat pamanījuši, ka koronavīrusa pandēmiju jau nomaina "garīgo traucējumu pandēmija"? Tā ir tāda jauna tendence, to pamazām uzskrūvē jau tagad, bet ar pilnu jaudu palaidīs, kad mēs tiksim galā ar koronavīrusu.
Kā šis globālais līgums tiks īstenots? Lieta tāda, ka PVO medicīniski sanitārie noteikumi ir obligāti visās dalībvalstīs. "Pandēmiju līgums" nomainīs šos noteikumus, tas būs daudz stingrāks un detalizētāks. Katrai valstij pēc pieprasījuma vajadzēs iesniegt PVO sīku informāciju par visām slimībām valstī, pat ja tā satur pilsoņu personiskos datus vai valsts nacionālajai drošībai sensitīvus faktus. Ko vēl tur ierakstīs? Tas zināms vien Tedrosam Gebreiesusam un viņa sponsoriem.
Ārēji PVO ir pieticīgs kantoris Ženēvā ar garlaicīgām instrukcijām. Taču patiesībā tā norādes ir obligātas mediķiem visā pasaulē. Norādes aktīvi raksta dažnedažādi bagāti un ietekmīgi ļaudis. PVO noteikumu un priekšrakstu redaktūra – tas ir vesels ēnu bizness.
Analītiskā centra "Rand Corporation" pārskatā 2019. gadā stāstīts, kā amerikāņi gadu desmitiem strādājuši ar PVO, pūloties panākt stingrākus medicīniski sanitāros noteikumus. 2005. gada redakcijā PVO priekšraksti tika paplašināti – tie iekļāva ne tikai slimību, bet arī katastrofu, rūpniecisku un dabas katastrofu, kā arī militāru konfliktu radītos draudus. Proti, tie aptvēra gandrīz visu, kas notiek pasaules valstīs. Taču arī šāda reakcija amerikāņiem šķita "pārlieku bezzobaina".
Коронавирус COVID-19 - Sputnik Latvija, 1920, 28.11.2021
Pasaulē
Covid-19 jaunajam paveidam piešķirts nosaukums
Tagad beidzot pavērušās iespējas! Koronavīrusa pandēmija devusi ieganstu mainīt medicīniskos un sanitāros noteikumus, uzspiest tos visai cilvēcei. "Tāda iespēja paveras tikai reizi paaudzes laikā!" apliecina PVO ģenerāldirektors Tedross Gebreiesuss. Skaidrs, kā nu ne. Kreisajam no Etiopijas faktiski piedāvā iespēju vadīt pasaules valdību.
Pret slimībām patiešām jācīnās kopā, visai pasaulei. To pastāvīgi atgādina arī Krievijas prezidents. KF vienmēr palīdzējusi dažādām valstīm agrāko slimību uzliesmojumu laikā, tāpat bija arī koronavīrusa pandēmijas laikā: piegādāja vakcīnu, sūtīja palīgos ārstus, zāles, MPL aparātus.
Krievija aicināja vismaz pandēmijas laikā atcelt visas sankcijas. Ne jau tāpēc, ka Krievijā tās kāds īpaši manītu, - tāpēc, ka nabadzīgām valstīm, piemēram, Kubai vai Ziemeļkorejai tās kļuva par īstu masu iznīcības ieroci.
Gaidi ar maisu! Eiropas valstīm pandēmija deva iemeslu īstam komunālā dzīvokļa kaimiņu kašķim. Demokrātiskās valstis, tā sakot, civilizācijas gaismekļi, viena otrai zaga masku partijas, skandalēja, kurš saņēmis vairāk vakcīnu, aizliedza vakcinēties ar Krievijas vakcīnu tiem, kas to vēlējās, bet vēlējās miljoni. Ko tur lai vēl saka par ASV? Tur pārspēja visus mirstības rekordus, vispārējais haoss noveda valsti uz sabrukuma un pilsoņu kara sliekšņa.
Tagad šie paši ļaudis grib vadīt veselības aprūpi globālā mērogā. Vareni, vai ne?
PVO pirmais ģenerāldirektors Broks Čisholms absolūti atklāti atbalstīja pasaules valdības ideju. Tolaik, tūlīt pēc kara par to varēja runāt atklāti. Vēlāk frāzi pazuda no oficiālā "apgrozījuma", tika atdāvināta konspirologiem folijas cepurītēs. Tikai ideja pati nav pazudusi, tepat vien tā ir. Lieliska ideja.
Sikspārnis  - Sputnik Latvija, 1920, 26.11.2021
Viedoklis
"Mēs finansējām". ASV pastāstīja par Covid-19 izcelsmi
Sapņi par globālo mijiedarbību pašā augstākajā līmenī, par apvienotās cilvēces miermīlīgu un savstarpēji izdevīgu attīstību, bez kariem, bez konfliktiem – patiešām, lieliski. Tas taču ir mūžīgais cilvēces sapnis. To neliekuļoti atbalsta daudzās valstīs.
Taču paskatīsimies. Kā konkrēti tas tiks īstenots? Uz kā rēķina tiks organizēts bankets? Kas darbosies globālajā politbirojā? Pačukstēsim: ne krievus, ne ķīniešus tur negaida. Visas vietas jau sen sadalītas.
Ilgus gadus "globālās veselības aprūpes" tēmu cilvēcei uzspiež amerikāņu un britu elites. ASV Kongresā ir speciāla "globālās veselības aprūpes" komiteja. Pie tam amerikāņi šo jēdzienu interpretē varen plaši.
Pazīstamais politiķis Als Gors, "globālās sasilšanas" un visas zaļās dienaskārtības autors, savulaik izdomāja, kā sasaistīt veselības aprūpi ar drošību militārā kontekstā. Tā iznāca "globālā veselības drošība". Šajā sfērā iekļūst viss: pārtikas preces, zāles, dzeramais ūdens, ekoloģija, militārās tehnoloģijas.
Loģika ir vienkārša. "Jums vēl aizvien ir kodolieroči? – Tad mēs iesim pie jums. Tie ir kaitīgi veselībai." Vai: "Jums ir daudz garīgi slimo? Vajag jūs steigšus okupēt, jo tas kaitē globālajai drošībai."
Сотрудники медицинского стационара на территории больничного комплекса в Коммунарке - Sputnik Latvija, 1920, 22.11.2021
Pasaulē
PVO izsaka nelabvēlīgu mirstības no Covid-19 prognozi Eiropai
Kooridinetas slimību apkarošanas tēma ASV tagad ir militarizēta līdz absurdam. Ar globālo veselības drošību aktīvi nodarbojas Pentagons. Vai atceraties Ebolas dridzi? ASV to oficiāli ierindoja starp globālajiem drošības draudiem. Ne velti prezidents Obama toreiz salīdzināja Krieviju ar Ebolas drudzi. Tādas lietas sākas ar skaistām metaforām, pēc tam ātri kļūst par pamatu preventīvam kodoluzbrukumam.
Septembrī ASV prezidents Džo Baidens organizēja globālu samitu Covid-19 jautājumā. Globālās pandēmiju apkarošanas tēma tika apspriesta pastāvīgi. To lobēja arī lielākais privātais PVO sponsors Bils Geitss, Rokfelleri ar savu fondu, IT oligarhs Džefs Skolls, miljardieris Marsels Arseno, finanšu giganta Mastercard pārstāvis. Uzstājās ASV prezidents, viceprezidents un valsts sekretārs, vairāku NATO valstu līderi. Vēl bija Singapūra.
Tā patiesībā izskatīsies "pasaules valdība". Amerikāņu superbagātnieki, amerikāņu politiķi, daži nopelniem bagāti pensionāri no Eiropas, kāds – no Singapūras. Var vēl Ukrainu uzaicināt? Kur tad tur atradīsies vieta Krievijai? Priekš kam vispār vajadzīga Krievijai globālās veselības aprūpes tēma, ja cīņu ar izdomātām un īstām pandēmijām atklāti plāno turpināt "uz Krievijas rēķina un uz Krievijas gruvešiem", bet Maskavu jau tagad vaino par visu, teju vai par katrām šķavām?
Koronavīrusa pandēmija devusi ieganstu grandiozam eksperimentam, pie kā ķērusies amerikāņu elite. Viņi mēģina pārformatēt visu nacionālo valstu pārvaldes sistēmu. Iznāk savdabīga oligarhija.
Korporāciju īpašnieki dod pavēles caur kabatas medijiem. Tās pilda mēri, štatu gubernatori – pārvaldes zemākais līmenis. Federālās varasiestādes tādos apstākļos vispār nav vajadzīgas. Mēs ļoti labi zinām, kā tas notiek – ASV piemērs ir acu priekšā. Vispirms gubernatori un mēri atklāti sūtīja vienu māju tālāk Trampu, tagad uz to pašu pusi sūta Džo Baidenu. Štati sarijušies suverenitāti, cik vien spējuši. Varas centra valstī tikpat kā nav.
Kompānijas Microsoft dibinātājs Bils Geitss - Sputnik Latvija, 1920, 14.11.2021
Pasaulē
Mikrobu spēles: Bils Geitss pareģo jaunus draudus cilvēcei
Spēka atbalsta oligarhiem nav, tāpēc šādi tādi reģioni un megapoles viņu pavēles pilda, citi atsakās. Piemēram, Kalifornijas štats ir "nezināmo tēvu" varā, bet kaimiņu Florida dumpojas. Kalifornijā – hipsteri, Floridā - vatņiki.
Tamlīdzīga reģionalizācija, sairums ir oligarhu īstais mērķis. Viņiem nav parocīgi pārvaldīt lielas valstis. Toties sašķeltas teritorijas, kuru starpā piedevām valda domstarpības – kas var būt labāk!
Ja tādu pārvaldes modeli pacelt pasaules līmenī, tā nesīs to pašu – konfliktus, karus, valstu sabrukumus, nabadzību un haosu, tikai globālā mērogā. Tāpēc ar pasaules valdību vajadzēs vēl kādu laiku pagaidīt. Globālo līgumu vajadzētu izvērtēt ļoti rūpīgi, lai cik skaisti iegansti būtu tā pamatā. Un vēl nāksies atzīt acīmredzamo: ar jebkādu haosu, pandēmiju, grūtībām spēcīga nacionālā valsts tiks galā daudz labāk nekā nevienam nepiederošas zemes, ko rausta gabalos daži absolūti aptrakuši superbagātnieki.
Ziņu lente
0