Pasaulē

Covid-19 jaunajam paveidam piešķirts nosaukums

CC BY 2.0 / NIAID / Novel Coronavirus SARS-CoV-2Коронавирус COVID-19
Коронавирус COVID-19 - Sputnik Latvija, 1920, 28.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dienvidāfrikā atklātais SARS-CoV-2 paveids saņēma nosaukumu "Omikrons"
RĪGA, 28. novembris - Sputnik. Pasaules Veselības organizācija (PVO) jauno SARS-CoV-2 paveidu nosaukusi par "Omikronu", kas ir grieķu alfabēta 15. burts, vēsta RIA Novosti.
Koronavīrusa B.1.1.529 paveids rada bažas zinātniekiem, jo varētu būt lipīgāks par Covid-19 delta variantu, kā arī rezistentāks pret pašreizējām Covid-19 vakcīnām.
Pasaules Mediķu asociācijas vadītājs Franks Ulrihs Montgomerijs jau salīdzināja jauno paveidu ar Ebola vīrusu. Montgomerijs atzīmēja, ka pagaidām nav precīzu datu par to, cik bīstams tas varētu būt, bet, spriežot pēc visa, tas izplatās ļoti ātri.
Vakcīna Moderna - Sputnik Latvija, 1920, 26.11.2021
Pasaulē
Eksperts nosaucis Covid-19 jaunā viļņa iemeslus Eiropā
Atgādinām, ka Dienvidāfrikā atklātais SARS-CoV-2 paveids satur 32 mutācijas un, kā uzskata zinātnieki, tas ir rezistents pret vakcīnu.
Jāpiebilst, ka Krievijas tiešo investīciju fondā (KTIF) jau paziņoja, ka Krievijas vakcīnu "Sputnik V" varēšot operatīvi adaptēt jaunajam paveidam, ja būs nepieciešams.
Tikmēr daudzas valstis, tostarp Latvija pieņēma lēmumu līdz nākamā gada 11. janvārim noteikt aizliegumu organizēt ceļojumus uz Dienvidāfrikas Republiku (DĀR), Lesoto, Botsvānu, Zimbabvi, Mozambiku, Namībiju, Esvatīni (Svazilendu) un Malāviju, saistībā ar jauna Covid-19 izraisošā vīrusa paveida izplatību.
Ziņu lente
0