Pasaulē

Mikrobu spēles: Bils Geitss pareģo jaunus draudus cilvēcei

© AFPKompānijas "Microsoft" dibinātājs Bils Geitss
Kompānijas Microsoft dibinātājs Bils Geitss - Sputnik Latvija, 1920, 14.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Multimiljardieris ir pārliecināts, ka ASV un Lielbritānijai jāatvēl desmitiem miljardu dolāru sanitāri epidemioloģiskās drošības pētījumu finansējumam.
RĪGA, 14. novembris — Sputnik. Kompānijas "Microsoft" dibinātājs Bils Geitss brīdināja vairāku valstu valdības: viņa ieskatā ir jāsagatavojas teroristiskiem uzbrukumiem, kuros tiks pielietoti bioloģiskie ieroči, vēsta Sputnik Uzbekistāna, atsaucoties uz publikāciju izdevumā "The Independent".
Saskaņā ar interneta izdevuma informāciju, runa ir par cilvēku tīšu inficēšanu ar bakām. Šo slimību pavada spēcīgs drudzis, ādas un gļotādas izsitumi, kas nereti atstāj manāmas rētas.
Multimiljardieris ir pārliecināts, ka ASV un Lielbritānijai jāatvēl desmitiem miljardu dolāru sanitāri epidemioloģiskās drošības pētījumu finansējumam.
"Domājams, būs vajadzīgs aptuveni miljards gadā mērķa grupai pandēmijas jautājumos PVO līmenī, kas veiks novērojumus un faktiski darīs to, ko es dēvēju par "mikrobu spēlēm".
Билл Гейтс - Sputnik Latvija
Bils Geitss
Uzņēmējs
Pēc viņa domām, īpaša uzmanība jāvelta no dažādām valstīm nākušu cilvēku pulcēšanās vietās. "Microsoft" dibinātājs pieļāva, ka bioteroristi organizēs uzbrukumus lidostās.
Multimiljardieris apgalvo, ka mākslīgi radītas epidēmijas var būt sliktākas nekā dabiskās, tostarp, bīstamākas nekā koronavīrusa infekcija.
2015. gadā Bils Geitss prognozēja cilvēcei kovida epidēmiju un tā paša gada decembrī paziņoja, ka iegulda miljardiem dolāru vakcīnas izstrādē. Īsi pirms koronavīrusa pandēmijas viņš organizēja kompāniju preparāta ražošanai – "Moderna".
Ziņu lente
0