Latvijā

"Latvenergo" paskaidroja, kāpēc elektrības cena pieaugusi vairāk nekā par 40%.

© Pixabay / Free-PhotosЛампочка
Лампочка - Sputnik Latvija, 1920, 02.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Elektrum" zīmola elektrības cena tarifu plānā "Elektrum ekonomiskais" pieaugusi vairāk nekā par 40%. "Latvenergo" brīdināja, ka runa nav tikai par vienu piegādātāju vien.
RĪGA, 2. augusts — Sputnik. AS "Latvenergo" tirdzniecības markas "Elektrum" elektrības cena tarifu plānā "Elektrum ekonomiskais" pieaugusi vairāk nekā par 42,9%, vēsta Mixnews.lv.
Tātad tagad kilovatstundas cena sasniegusi 0,09595 eiro.
Покупки в магазине - Sputnik Latvija, 1920, 19.07.2021
Latvijā
Kāpēc Latvijā gaidāms pārtikas produktu cenu kāpums: skaidro speciālisti
"Latvenergo" nolēma izskaidrot šāda strauja cenas pieauguma iemeslus – uzņēmuma pārstāvji stāsta, ka elektrības cenu pieaugumu ietekmējusi virkne faktoru.
Piemēram, augusi elektroenerģijas cena biržā, augušas dabasgāzes cenas, atjaunojas ekonomika, pieaugušas ogļskābās gāzes kvotu cenas utt.
Pie tam "Latvenergo"izteica mājienu, ka citu elektroenerģijas piegādātāju klientus gaida līdzīgs liktenis – cenas augs, un izmaiņas lielākā vai mazākā mērā skars visus patērētājus.
"Latvenergo" preses sekretāre Ivita Bidere paziņoja, ka pēdējo 6 mēnešu laikā elektroenerģijas cenas augušas visiem tirgotājiem, ņemot vērā cenu pieaugumu biržā.
Флаг евробанкнота - Sputnik Latvija, 1920, 18.07.2021
Latvijā
Gada inflācija Latvijā pārsniedza ES vidējo rādītāju
Bidere uzsvēra, ka elektroenerģijas cena pati par sevi veido trešo daļu elektrības rēķina, jo aptuveni divas trešdaļas summas veido valsts noteiktie tarifi un nodokļi.

Augušas arī siltuma cenas

Iepriekš uzņēmums "Rīgas siltums" informēja, ka siltumenerģijas tarifs Rīgā no šī gada 1. septembra pieaugs par 12,04 eiro par megavatstundu – līdz 57,31 eiro.
Uzņēmums skaidroja tarifu celšanu ar dabasgāzes cenu pieaugumu – tā rezultātā iepērkamās siltumenerģijas cena augusi par 57%.
Tomēr rīdziniekus mierināja – viņiem tarifa pieaugums sastādīs tikai 27%, jo "Rīgas siltuma"tarifā palielināsies mainīgie izdevumi – no ražotājiem iepērkamās siltumenerģijas cenas. Pārējās tarifa komponentes paliks zemas.
Счетчик электрической энергии - Sputnik Latvija, 1920, 03.07.2021
Latvijā
Bet no ledusskapja labāk atbrīvoties: Latvenergo iesaka sekot elektrības cenām biržā
"Rīgas siltums" atzīmēja, ka siltumenerģijas galvenais piegādātājs – AS "Latvenergo" jau ziņojis par cenu plānoto pieaugumu. Gaidāms, ka cenas cels arī citi neatkarīgie siltuma ražotāji.
Iepriekš par siltumenerģijas tarifu kāpumu ziņoja Daugavpils un Cēsu siltumsagādes uzņēmumi.
Ziņu lente
0