Viedoklis

"Koronavīruss ir lielisks!" ASV veselu gadu klusējušas par bīstamiem eksperimentiem

© REUTERS / Dado RuvicŠļirce
Šļirce - Sputnik Latvija, 1920, 11.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV vadība vēl aizvien meklē, kas organizējis koronavīrusa noplūdi Ķīnas laboratorijā. Toties paši amerikāņi atraduši iespējamo vaininieku daudz tuvāk – pašu mājās.
Izrādās, tas ir britu zinātnieks ar aizslepenotu biogrāfiju un interesantiem starptautiskajiem sakariem. Iepazīstieties: Pīters Dašaks. Pazīstams zoologs. Vada noslēpumainu labdarības organizāciju "EcoHealth Alliance", kurā kopā ar slaveniem zinātniekiem starp locekļiem ir bagātu amerikāņu sievas un augsti stāvoši specdienestu darbinieki, arī leģendārās biolaboratorijas Fortdetrikas vadītājs. Par pavērsienu izmeklēšanā portālā RIA Novosti pastāstīja Viktorija Ņikiforova.
Nesen amerikāņu izdevums ieguvis pierādījumus tam, ka nu jau vairāk kā desmit gadus Pīters Dašaks pētījis koronavīrusus laboratorijās un savvaļā.
Pie tam viņa "pētījumus" finansēja amerikāņu korporācija Google.
© HECTOR RETAMALPVO grupas loceklis Pīters Dašaks Uhaņā
Член группы ВОЗ Питер Дашак в Ухане - Sputnik Latvija, 1920, 11.07.2021
PVO grupas loceklis Pīters Dašaks Uhaņā
Interesanti, ka korporācija visiem spēkiem slēpa šos projektus, lai arī zinātnisku pētījumu sponsorēšana parasti ir laba lieta. Pīters Dašaks aktīvi eksperimentēja ar koronavīrusu, pūloties modificēt to tā, lai tas no dzīvniekiem varētu pāriet pie cilvēka.
"Koronavīruss ir lielisks! – viņš stāstīja 2019. gadā. – Ar to ir ļoti viegli manipulēt laboratorijā. Mēs ar Ralfu Bariku (Ziemeļkarolīnas universitāte) pie tā strādājām... Iebūvē tajā cita vīrusa gabaliņu un pilnveido laboratorijā."
Tomēr tūlīt pēc pandēmijas sākuma Dašaks kļuva par Google galveno runasvīru par koronavīrusa tēmu un nikni noliedza jebkādas slimības mākslīgas izcelsmes iespējas. Viņš pat organizēja zinātnieku vēstuli respektablajam zinātniskajam žurnālam "Lancet", kurā jebkādi pieņēmumi par to, ka koronavīruss ir cilvēka roku darbs, tika pasludināti par ķecerību.
Vienlaikus Google vadība aktīvi strādāja ar meklējumiem un atklāti bloķēja visus, pat slavenus zinātniekus, kuri mēģināja nākt klajā ar alternatīvu viedokli. Uz veselu gadu bija aizliegts apspriest koronavīrusa iespējamo izcelsmi laboratorijā.
Tagad situācija ir mainījusies, tomēr Dašaks vēl aizvien reklamē vīrusa dabisku izcelsmi. Ziemā viņš kopā ar PVO komisiju apmeklēja Uhaņu un atkal kliedēja idejas par koronavīrusa mākslīgu izcelsmi.
Флаги США и Китая во время визита Дональда Трампа в Пекин 9 ноября 2017 года - Sputnik Latvija, 1920, 02.06.2021
Ķīna atbildēja uz paziņojumiem par koronavīrusa mākslīgu izcelsmi
Rodas jautājums: kāpēc IT gigantam vispār vajadzīgi projekti virusoloģijas nozarē? Paklausīsimies, ko saka korporācijas "galvenais ārsts", nodaļas Google Health vadītājs Deivids Feinbergs. "Patiesībā Google ir kompānija, kas nodarbojas ar veselības aprūpi, - viņš atzinās žurnālistiem. — Tā vēlas palīdzēt miljardiem cilvēku, kam var piekļūt."
Un miljardiem cilvēku to nemaz nezināja... Līdz šim visi Google Health plāni sargāt cilvēces veselību bija noslēpumā tīti. Tikai retumis uz ārieni izspiežas daži skandāli. Piemēram, tāds kā 2019. gadā.
Toreiz, neilgi pirms pandēmijas, noskaidrojās, ka 2018.-2019. gadā korporācija sāka darbu pie absolūti slepena projekta "Lakstīgala" – visu amerikāņu tīkla "Ascension" klīniku pacientu medicīnas datu savākšanas. Tīklā ir vairāk nekā 2600 klīnikas, tas strādā 21 štatā. Tātad korporācijas rīcībā nonāca intīmākā informācija par miljoniem amerikāņu. Kāpēc tā vajadzīga Google, ko korporācija plāno darīt ar šiem datiem?
Ļoti mīklains ir arī skandāls ar Dašaku. Tagad amerikāņi ir pievērsuši uzmanību tam, ka zinātnieks ne vienu vien reizi strādājis Uhaņas laboratorijā. Tomēr patiesībā viņš strādājis pa visu pasauli. Eksperimentus ar koronavīrusa nodošanu cilvēkam no sikspārņiem viņš īstenoja, piemēram, Bangladešā, citus pētījumus – Tanzānijā, Malaizijā, Dienvidāfrikā, ASV.
Медицинский работник из китайской провинции Цзилинь прощается с коллегами в международном аэропорту Тяньхэ в Ухане, Китай - Sputnik Latvija, 1920, 01.06.2021
Viedoklis
ASV atradušas vainīgo koronavīrusa pandēmijā
Nē, neviens neapgalvo, ka britu zinātnieks būtu konstruējis vīrusu, pēc tam organizējis tā mākslīgu noplūdi. Tāds stāsts varbūt derēs filmai par Džeimsu Bondu un superļaundari. Tomēr pārlieku labi redzams, cik izdevīga izrādījusies pandēmija korporācijai Google. Kamēr mēs visi zaudējām veselību un ienākumus, korporācijas saimnieki trakā ātrumā tika pie naudas – gada laikā "Alphabet" (Google saimnieka) tīrā peļņa izauga par 17%, kapitalizācija – par trešo daļu.
Google veselības aprūpes programmas kļūst īpaši biedējošas, ņemot vērā to, ka korporācija jau ilgu laiku cieši sadarbojas ar ASV Aizsardzības ministriju. Kompānijas augstākā līmeņa menedžers Aizeks Teilors strādā pentagona eksperimentālajā inovāciju nodaļā (DIUx).
"Alphabet" vadītājs Ēriks Šmits vada Pentagona Aizsardzības inovāciju padomi, un kopā ar viņu, starp citu, tur sēž "Amazon" vadītājs Džefs Bezoss. Abas padomes cita starpā nodarbojas ar bioloģiskās aizsardzības jautājumiem un jaunāko biotehnoloģiju militāro pielietojumu.
Nav nekāds brīnums, ka Dašaka eksperimentus ar koronavīrusu sponsorēja Pentagons un ASV valdības aģentūras. Vairāk nekā 64 miljonus dolāru britu zinātniekam piešķīra USAID — Krievijā aizliegta organizācija, bēdīgi slavena ar savām diversijām un provokācijām visā pasaulē.
Vēl sešarpus miljonus Dašakam pārskaitīja ASV AM Aizsardzības draudu samazināšanas aģentūra (DTRA). Nauda tika pārskaitīta 2017.-2020. gg. Granta nosaukums: "Sikspārņu vīrusa radītas zoonotiskās epidēmijas uzliesmojuma riska pētījumiem Rietumāzijā".
© FADEL SENNAMarokas Bruņoto spēku glābšanas vienības locekļi piedalās ASV Aizsardzības draudu samazināšanas aģentūras organizētajā bioķīmiskajā modelēšanā
Члены отряда спасения и оказания помощи Вооруженных сил Марокко принимают участие в биохимическом моделировании, организованном Агентством США по уменьшению оборонной угрозы (DTRA) - Sputnik Latvija, 1920, 11.07.2021
Marokas Bruņoto spēku glābšanas vienības locekļi piedalās ASV Aizsardzības draudu samazināšanas aģentūras organizētajā bioķīmiskajā modelēšanā
Iepriekš DTRA speciālistu mērķis bija novērst "netīrās bumbas" radīšanu, viņi meklēja radioaktīvās inficēšanās avotus, tagad lielākā daļa meklē bioloģiskos draudus. Aģentūras darbinieki tos gandrīz vienmēr meklē gar Krievijas robežām – Kazahstānā, Azerbaidžānā, Gruzijā, Armēnijā un, protams, Ukrainā – tur, kur atrodas amerikāņu slepenās biolaboratorijas.
Jau 2007. gadā DTRA sastādīja darbības plānu "spāņu gripas" tipa epidēmijas gadījumam. 2009. gadā viņi izskatīja scenāriju, kurā kāds "ģeniāls ļaundaris" īstenos biodiversiju un inficēs desmitiem tūkstošu cilvēku ar Marburga vīrusu. Var jau būt, ka cīņa ar bioterorismu ir laba, vajadzīga lieta. Tomēr ir viens paradokss – pasaules līderis bīstamu vielu noplūdes ziņā vēl aizvien ir pašas Savienotās valstis.
Vairāk nekā pusotrs tūkstotis amerikāņu biolaboratoriju (runa ir tikai par tām, kam atļauts strādāt ar pašiem bīstamākajiem vīrusiem un baktērijām) uzvedas kā cauri spaiņi. "Mūsu laboratorijās notiek divi incidenti ik nedēļu, un stāvoklis pasliktinās," aģentūras Reuters žurnālistiem žēlojās epidemiologs Marks Lipsičs no Hārvarda Universitātes.
Tikai 2014. gadā vien valdības līmenī vairākkārt apspriesti bīstami incidenti – brīvībā izkļuvuši baku, Sibīrijas mēra un putnu gripas patogēni. "Kā mums tikt galā ar noplūdēm? Slēgt laboratorijas," rakstīja prese.
Sikspārnis - Sputnik Latvija, 1920, 04.07.2021
Pasaulē
Krievijā publiskota jauna versija par koronavīrusa pandēmijas izcelsmi
Vēl ļaunāk: amerikāņu zinātnieki organizējuši arī apzinātas diversijas. 2001. gadā, tikai nedēļu pēc 11. septembra Brjūss Īvins, Fortdetrikas biolaboratorijas darbinieks sāka sūtīt pa pastu Sibīrijas mēra sporas. FIB viņam sekoja no 2007. gada. Droši vien nopratināšanā Īvins varētu pastāstīt daudz ko interesantu, tikai 2008. gadā viņš kaut kādu iemeslu dēļ izdarīja pašnāvību.
Un tādu pārsteidzošu notikumu fonā amerikāņi mēģina apsūdzēt ķīniešu zinātniekus par koronavīrusa noplūdi. Atraduši vainīgos.
"Kā tad iznāk, manas plaušas iznīcinājis bioierocis, ko sponsorējusi ASV valdība? Un kas atbildēs par šo fantastisko muļķību?" lauza galvu lasītājs no Sanantonio.
Ziņu lente
0