Pasaulē

Krievijā publiskota jauna versija par koronavīrusa pandēmijas izcelsmi

© Sputnik / Владимир Федоренко / Pāriet pie mediju bankasSikspārnis
Sikspārnis - Sputnik Latvija, 1920, 04.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas zinātņu akadēmijas vecākais zinātniskais līdzstrādnieks uzskata, ka pirmā inficēšanās ar koronavīrusu notikusi 2019. gada novembrī.
RĪGA, 4. jūlijs – Sputnik. Ļoti ticams, ka pirmā inficēšanās ar koronavīrusu notikusi 2019. gada novembra vidū – šo viedokli intervijā izdevumam "Izvestija" atklāja KZA Informācijas nodošanas problēmu institūta vecākais zinātniskais līdzstrādnieks, bioinformātiķis Aleksandrs Pančins, vēsta RIA Novosti.
Торговец змеиным мясом на рынке - Sputnik Latvija, 1920, 03.04.2020
Viedoklis
Ne tikai koronavīruss. Ar ko var inficēties no savvaļas dzīvnieku gaļas
Viņš uzskata, ka epidēmija nesākās Uhaņas tirgū, tas drīzāk kļuva par infekcijas superizplatības centru.
Eksperts uzskata, ka kāds cilvēks, iespējams, pārdevis sikspārņus vienā tirgū, pēc tam devies uz Uhaņu. Pēc viņa domām, tas pat varēja būt kāds "alu mīļotājs", kurš atvedis Covid-19 no atvaļinājuma.
"Mēs nezinām, kur notika pirmā inficēšanās. Tā varēja notikt jebkurā pasaules vietā, no kuras dažu dienu laikā iespējams sasniegt Uhaņu," konstatēja speciālists.
Viņš ir pārliecināts, ka dažu gadu laikā zinātniekiem izdosies atrast vīrusa dabisko avotu. Taču, ja Uhaņas virusoloģijas institūta darbiniekiem agrīnajās analīzēs tiks fiksētas antivielas, tas pierādīs vīrusa noplūdi. Jāpiebilst, ka Pasaules veselības organizācija jau informēja – analīžu rezultāti bija negatīvi.
Медицинский работник из китайской провинции Цзилинь прощается с коллегами в международном аэропорту Тяньхэ в Ухане, Китай - Sputnik Latvija, 1920, 01.06.2021
Viedoklis
ASV atradušas vainīgo koronavīrusa pandēmijā
Iepriekš virusoloģe Daniela Andersone, kura līdz 2019. gada novembrim strādāja Virusoloģijas institūta laboratorijā Uhaņā, pieļāva iespējamu SARS-CoV-2 noplūdi no laboratorijas. Viņa norādīja, ka iespējams scenārijs, kura apstākļos zinātnieks varējis neapzināti inficēties darba procesā, pēc tam netīšām inficēt citus. Vienlaikus Andersone uzsvēra, ka šāds risks ir ārkārtīgi zems.
Ziņu lente
0