Politika

Latvijas Saeima devusi startu grozījumu izskatīšanai par Georga lentīšu aizliegšanu

© Sputnik / Sergey MelkonovГеоргиевская ленточка - символ Победы
Георгиевская ленточка - символ Победы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nacionālistu piedāvājums aizliegt nēsāt Georga lentītes svētku pasākumos un mītiņos izskatīs Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija.

RĪGA, 30. maijs – Sputnik. Latvijas Saeima 30. maija sēdē piekrita pieņemt izskatīšanai iniciatīvu aizliegt Georga lentīšu nēsāšanu svētku un izklaides pasākumos, kā arī piketos, mītiņos un gājienos. Sēdes translācija skatāma Saeimas mājaslapā.

Attiecīgos grozījumu likumā "Par sapulcēm, gājieniem un piketiem" 20. maijā iesniedza Nacionālās apvienības deputāti.

Par piedāvājuma iesniegšanu komisijai nobalsoja 70 deputāti, atturējās 19. Par atbildīgo komisiju nozīmēja Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisiju.

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, piedāvājums aizliegt Georga lentīti izraisīja asu nosodījumu gan Latvijas krievu vidū, gan Krievijā.

Георгиевская ленточка - Sputnik Latvija
Viedoklis
Aizliegsim lentīti – pieaugs dzimstība. Latvijas patriota loģika

Bijušais eirodeputāts no Latvijas Miroslavs Mitrofanovs nosauca nacionālistu iniciatīvu par dežūras iniciatīvu un paziņoja, ka viņiem vienalga neizdosies atņemt lentītes tiem, kam tās ir dārgas.

Krievijas Sabiedriskā palāta plāno vērsties Eiropas Parlamentā un EDSO sakarā ar Latvijas nacionālistu iniciatīvu, lai Eiropas organizācija skaidri nosoda šādu iniciatīvu, kura var novest pie nacionālistisku spēku nostiprināšanās un izprovocēt konfliktus un sadursmes.

Iepriekš žurnālā "Privātā Dzīve", kurš ir veltīts Latvijas laicīgajai hronikai, tika izvietotas 9. maijā uzņemtas fotogrāfijas, kurās Latvijas eirodeputāti no partijas "Jaunā Vienotība" Sandra Kalniete un Kārlis Šadurskis sadedzina Georga lentītes krāsu kleitu, aplejot to ar "latviešu leģionāra spirtu". Eiropas Parlamenta vēlēšanu rezultātā 26. maijā Kalniete saglabāja eirodeputātes mandātu, savukārt Šadurskis saņēma visvairāk mīnusu.

Ziņu lente
0