Vienkāršā fašisma laicīgā hronika: deputāte sadedzināja kleitu Georga lentes krāsās

© Sputnik / Sergey MelkonovЕвродепутат от Латвии Сандра Калниете
Евродепутат от Латвии Сандра Калниете - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eirodeputāte no Latvija sadedzināja kleitu Georga lentes krāsās. Taču pagaidiet! Varbūt, mēs kaut ko nepareizi sapratām?

RĪGA, 14. maijs – Sputnik, Valentīns Rožencovs. Žurnālā "Privātā Dzīve" par Latvijas elites dzīvi publicēta pavasarīgi spilgta foto atskaite par divu Eiropas Parlamenta deputātu no Latvijas dzīvi. Ārpilsētas mājas pagalmā Sandra Kalniete ("Jaunā Vienotība") sadedzina kleitu. Nē, tā nav tautas tradīcija. Kaut gan ar tādiem deputātiem absolūti var par tādu kļūt.

Kleita laba un nav lēta, Kalnietes kundzei pat ir žēl tās, bet bēda tāda, ka tā ir nepareizajās krāsās. Atgādina Georga lenti. Vai, kā pati deputāte saka, – "kolorādo". Un viņa sen apsolījusi to sadedzināt, bet, beidzot, arī datums atradies.

Devītajā maijā simtiem tūkstošu Latvijas iedzīvotāju iziet ielās svinēt Uzvaras dienu, bet nākamajā dienā glaunajam žurnālam tiek sarīkota jautra fotosesija ar "Georga lentes" sadedzināšanu. Kleitu Kalniete sadedzina cita eirodeputāta – galvenā krievu izglītības aizliegšanas ideologa Kārļa Šadurska ("Jaunā Vienotība") – kompānijā.

© Photo Twitter / Pietiek.comŽurnāla "Privātā Dzīve" atvērums
Vienkāršā fašisma laicīgā hronika: deputāte sadedzināja kleitu Georga lentes krāsās - Sputnik Latvija
Žurnāla "Privātā Dzīve" atvērums

Jautri sadedzina, ar jokiem un stiķiem. Un lai nevienam nerodas šaubas par rituāla simbolismu, Kalniete iemērcē kleitu spirtā, kurš tai ticis no vīra mātes – ārsta latviešu leģiona SS hospitālī.

Divi eirodeputāti no Latvijas par godu 9. maijam sadedzina Uzvaras simbolu, aplejot to ar spirtu no SS leģiona krājumiem. Nevis slepus, bet gan pozē glaunam žurnālam. Jā, mums patiešām neatliek nekādu šaubu par to, ko redzam.

Ziņu lente
0