Mitrofanovs: neatdošu Nacionālajai apvienībai savu Georga lentīti

© Sputnik / Владимир Трефилов / Pāriet pie mediju bankasГеоргиевская ленточка
Георгиевская ленточка - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas nacionālistiem neizdosies atņemt Georga lentīti desmitiem tūkstošiem cilvēku, kuri nākamā gada 9. maijā atnāks pie Pieminekļa Atbrīvotājiem.

RĪGA, 21. maijs — Sputnik. Nacionālistiem neizdosies aizliegt izmantot Georga lentītes Latvijā, uzskata Eiropas Parlamenta deputāts Miroslavs Mitrofanovs.

Nacionālā apvienība ir iesniegusi Saeimā likumprojektu, kas aizliedz Georga lentītes izmantošanu sapulcēs, gājienos, piketos, publiskos izklaides un svētku pasākumos, jo tās ir "Krievijas neoimperiālisma" simbols.

"Godīgi sakot, man ļoti apnīkusi nacionālistu dežūrizlēcieni. Un tikpat šo iniciatīvu dežurnosodījums no mūsu puses," paudis Mitrofanovs RIA Novosti.

Pēc viņa vārdiem nacionālisti nevar atņemt lentītes visiem, kam tās ir dārgas.

Акция Георгиевская ленточка - Sputnik Latvija
Lietuvā vēlas sodīt par Georga lentītes nēsāšanu

"Es nevaru iedomāties, pat ja šis aizliegums tiks pieņemts, kā viņiem nākamajā gadā izdosies atņemt Georga lentītes desmitiem tūkstošu cilvēku, kas 9. maijā atnāks pie Pieminekļa Atbrīvotājiem. Es viņiem savu lentīti neatdošu," - teica Mitrofanovs.

Miljoniem cilvēku Krievijā un ārvalstīs Georga lentīte ir atmiņas, paaudžu un militārās slavas saites simbols. Krievijā notiek akcija "Georga lentīte", kas veltīta Uzvaras dienas Lielajā Tēvijas karā svinībām. Akcijas ideja 2005. gadā radās RIA Novosti aģentūrā, kas šobrīd ietilpst MIA "Rossija Segodņa", tolaik arī notika pirmā akcija. Kopš tā laika lentītes nēsāšana 9. maijā kļuva par tradīciju.

Iepriekš žurnālā "Privātā Dzīve" par Latvijas laicīgo dzīvi tika publicētas fotogrāfijas, kurās Kalniete un Šadurskis sagriež Georga lentes krāsu kleitu ar šķērēm, aplej to ar spirtu (kurš, pēc Kalnietes sacītā, ticis tai no vīra tēva – ārsta latviešu SS leģiona hospitālī) un aizdedzina. Fotogrāfijas uzņemtas 9. maijā.

Ziņu lente
0