Latvijas tumšās puses deportētās Kurlajevas uzņemtajā filmā

© Sputnik / Алексей СтетюхаKrievijas žurnāliste Olga Kurlajeva
Krievijas žurnāliste Olga Kurlajeva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ko slēpj un no kā baidās latviešu elite, ar ko apdraud Latvijas varas iestādes Krievijas žurnālistu atrašanās valstī, kādus mērogus sasniegusi korupcija un kāda ir reālā Latvijas politika – tas viss deportētās Olgas Kurlajevas dokumentālajā filmā.

RĪGA, 20. janvāris — Sputnik. Sestdien, 20. janvārī, plkst. 16:00 pēc Latvijas laika, telekanālā "Rossija-24" notiks no Latvijas deportētās Krievijas žurnālistes Olgas Kurlajevas pašas veidotās dokumentālās filmas "Drošības nacionālās īpatnības" pirmizrāde.

Aina sola pastāstīt, kādēļ bijušos un esošos Latvijas vadītājus tik ļoti nobiedēja Kurlajevas reportāža par viņu valsti un atklāt Latvijas elites noslēpumus un slēptās bailes.

Прибалтика на карте Европы - Sputnik Latvija
Aptauja: Latvija nerada īpašu uzticību Krievijas pilsoņiem

Tāpat filmā tiks stāstīts par tik asām problēmām, kā Latvijas specdienestu citādas domāšanas apspiešana, nacisma sveikšana, korupcija augstākās varas rindās, kolaboracionisms, krievu skolu slēgšana, rusofobija, kā oficiāla Latvijas politika un daudzas citas tēmas.

Turklāt Kurlajeva savā filmā centās atbildēt uz jautājumu par ko un kādēļ viņu kopā  ar vīru Anatoliju Kurlajevu ar tik publisku cietsirdību deportēja no Latvijas.

Filmas atkārtojums notiks 21. janvārī, pusnaktī un plkst. 16:00 telekanālā "Rossija-24".

Iepriekš tika ziņots, ka janvāra sākumā Rīgā bez iemeslu paskaidrošanas tieši veikala pielaikošanas kabīnē policijas darbinieki aizturēja Krievijas telekanāla TVC producentu Anatoliju Kurlajevu.

EDSO - Sputnik Latvija
Krievijas ĀM aicina EDSO reaģēt pēc Latvijas lēmuma izraidīt no valsts žurnālistus

Producentam paziņoja, ka viņš ir persona non grata kopš 2015. gada, un viņa rīcības apdraud Latvijas drošību. Īsākajā laikā Kurlajevu izraidīja no valsts.

Pēc skandalozās Kurlajeva deportācijas policijas darbinieki viesnīcas Avalon vestibilā Rīgā aizturēja viņa sievu — telekanāla "Rossija-24" žurnālisti Olgu Kurlajevu. Pēc Olgas sacītā, aizturēšanu veica tie paši cilvēki, kuri iepriekš nodarbojās ar viņas vīra aizturēšanu un deportāciju.

Kurlajevai izvirzīja apsūdzību par to, ka viņa rada draudus Latvijas nacionālajai drošībai un tādēļ iekļauta "melnajā sarakstā". Tāpat žurnālistei paziņoja, ka viņas spēkā esošā Šengenas vīza, iespējams, tiks anulēta. Kurlajevai lika pamest Latviju 24 stundu laikā.

Pēc tam žurnālisti ar autobusu nogādāja uz Latvijas un Krievijas robežu, kur viņu nodeva Krievijas pusei.    

Ziņu lente
0