Politika

Žurnālistes Olgas Kurlajevas deportācija: savākt mantas 10 minūšu laikā

© © ВГТРКOlga Kurlajeva
Olga Kurlajeva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
4. janvārī aizturētajai žurnālistei Olgai Kurlajevai tika izvirzīta prasība pamest valsti 24 stundu laikā.

RĪGA, 5. janvāris — Sputnik, Aleksejs Stetjuha. Divas stundas pēc aizturēšanas Olgu Kurlajevu aizveda uz viesnīcu Avalon un lika savākt mantas 10 minūšu laikā.

Pēc tam Olga imigrācijas dienesta darbinieku pavadībā iesēdās mikroautobusā un aizbrauca nezināmā virzienā. Gandrīz tūlīt pēc aizturēšanas Olgai tika atņemts mobilais tālrunis, un viņai nebija nekādas iespējas sazināties ar kolēģiem un tuviniekiem.

Olga Kurlajeva norādīja, ka tiesībsargājošo iestāžu darbinieki izturējušies maksimāli korekti, taču viņai nav bijis iespējas patstāvīgi iegādāties lidmašīnas biļeti, lai pamestu valsti. Tāpat viņa uzsvēra, ka neviens nav paziņojis, kurp viņa dosies pēc tam, kad sakavāja savas mantas viesnīcā. Tika izteikta iespēja, ka imigrācijas dienesta darbinieki nogādās sievieti pie Krievijas robežas, un viņai tālāk nāksies doties pašai saviem spēkiem.

Kurlajevs pastāstīja, par ko viņu izdzina no Latvijas - Sputnik Latvija
Video
Kurlajevs pastāstīja, par ko viņu izdzina no Latvijas

Dokumentā, ko vakar saņēma Olga Kurlajeva, norādīts, ka žurnāliste, tāpat kā viņas dzīvesbiedrs, kurš deportēts 2. janvārī, turēta aizdomās par Latvijas drošības apdraudējumu. Lēmumu parakstījis iekšlietu ministrs. Detalizētāka informācija par deportācijas iemesliem nav sniegta.

Vakar kļuva zināms, ka Olga Kurlajeva nogādāta imigrantu izmitināšanas centrā Muceniekos, viņas mantas ir pārmeklētas.

Olga Kurlajeva ir Krievijas telekanāla "Krievija 24" žurnāliste. Latvijā viņa ieradās 1. janvārī kopā ar dzīvesbiedru kā tūristi. Iepriekš vēstīts, ka Anatoliju Kurlajevu tiesībsargājošo iestāžu darbinieki aizturēja 2. janvārī pl. 11 no rīta, nepaskaidrojot iemeslus. 

Ziņu lente
0