Valsts valodas centrs izrakstījis sodu Eigimam par nepietiekamām latviešu valodas prasmēm

© SIA Gorod.lvРихардс Эйгимс
Рихардс Эйгимс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Līdz šim Valsts valodas centrs saņēmis četras sūdzības par Rihardu Eigimu ar lūgumu pārbaudīt viņa latviešu valodas zināšanu līmeni.

RĪGA, 6. oktobris – Sputnik. Valsts valodas centrs (VVC) izrakstījis sodu Daugavpils mēram Rihardam Eigimam par to, ka viņš nepārzina latviešu valodu augstākajā līmenī, kā to prasa likums, vēsta Latvijas televīzija.

Iepriekš VVC sastādīja pret Eigimu administratīvo protokolu un nosūtīja pilsētas domei vēstuli ar lūgumu piešķirt finansējumu valsts valodas prasmju uzlabošanai līdz nepieciešamajam līmenim – līdz augstākajai kategorijai.

Rīgas mērs Nils Ušakovs - Sputnik Latvija
Mūžīgā cīņa: Ušakova un VVC konfrontācija turpinās

Pamatojoties uz likuma "Par pilsētas un novadu domes deputātu statusu" 4. pantu, Eigimam tiek doti seši mēneši savu valodas prasmju uzlabošanai, pēc kā tiks veikts VVC eksāmens. Gadījumā, ja Daugavpils mērs šo eksāmenu nenokārtos, VVC piedāvās tiesai anulēt viņa deputāta mandātu.

Augstāko kategoriju C2 Eigims saņēma 1997. gada 27. maijā pēc Daugavpils rajona atestācijas komisijas lēmums.

Līdz šim Valsts valodas centrs saņēmis četras sūdzības par Rihardu Eigimu ar lūgumu pārbaudīt viņa latviešu valodas zināšanu līmeni.

Pērn VVC parakstīja Zilupes mēram Oļegam Agafonovam uzlabot valsts valodas zināšanas, kā arī izrakstīja viņam sodu. Taču, tas netraucēja Agafonovam atkārtoti tikt ievēlētam domē un ieņemt mēra krēslu vēlreiz.

Eigima priekšgājējs Andrejs Elksniņš vairākas reizes saņēma VVC brīdinājumus un sodus, taču nevis slikto valsts valodas zināšanu dēļ, bet gan krievu valodas izmantošanas dēļ preses konferenču laikā un Facebook lapā.

Ziņu lente
0