Līdz 2065. gadam 40% Itālijas iedzīvotāju veidos migranti

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Pāriet pie mediju bankasMigranti laivā
Migranti laivā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc 50 gadiem itāļu etnoss kļūs par minoritāti. Līdzīga situācija veidojas arī citās Eiropas valstīs. Piemēram, jau tagad Vācijā 36% bērnu nāk no migrantu ģimenēm.

RĪGA, 6. augusts — Sputnik. Migrācija kardināli maina sabiedrību Itālijā. Kā zudusi kontrole šajā situācijā? Vai atrodama izeja no tās? Jautājums izskatīts materiālā, kas publicēts portālā Sputnik Lietuva.

Iemesls meklējams demogrāfijā

Migrantu pieplūdumu Eiropā no Āfrikas valstīm izraisījis nevis karš un katastrofas, bet gan sprādzienveidīgais demogrāfiskais pieaugums šajā kontinentā (no 9% līdz 25% Zemes iedzīvotāju 100 gadu laikā), norādīts Makiavelli Politisko un stratēģisko pētījumu centra ziņojumā. Dati liecina, ka laikā līdz 2100. gadam Eiropas iedzīvotāju īpatsvars samazināsies no 22% līdz 7%, bet Āfrikas iedzīvotāju īpatsvars pieaugs līdz 40%.

Селфи с канцлером Германии Ангелой Меркель - Sputnik Latvija
Katram piektajam Vācijas iedzīvotājam ir "ārzemju saknes"

"Galu galā Itālijā 2065. gadā pirmās un otrās paaudzes migrantu kvota var pārsniegt 40% no valsts kopējā iedzīvotāju skaita," — Sputnik Itālija pastāstīja ziņojuma autors, centra analītiķis Daniele Skalea.

Līdz šim Āfrikas iedzīvotāju migrācija notika kontinenta robežās — afrikāņi migrēja no vienas valsts uz otru. Taču pēdējo gadu desmitu laikā parādījusies migrācija norit ārpus kontinenta, jo Āfrikā sākusies strauja demogrāfiskā izaugme. Pie tam nesen paplašinājušās migrantu iespējas meklēt labāku dzīvi Eiropā.

Tautu aizstāšana

Izvēle ir acīmredzama: Eiropa ir bagāta, nokļūt tajā ir vienkārši, turklāt tās iedzīvotāji ātri noveco, un gados jaunajiem afrikāņiem ir viegli atrast vietu starp eiropiešiem, kuru ģimenēs parasti ir tikai viens bērns.

Nekontrolējamā migrācija nepaliek bez sekām: pēc 50 gadiem itāļu etnoss kļūs par minoritāti.

Līdzīga situācija veidojas arī citās Eiropas valstīs — Anglijā, Vācijā un Francijā. Piemēram, jau tagad Vācijā 36% bērnu nāk no migrantu ģimenēm, tātad mainās nākamās paaudzes etniskais elements.

"Mēs vērojam to, ko es varētu nosaukt par tautu aizstāšanu. Etniskais vairākums kļūst par mazākumu savās pašu valstīs, fiziski izzūd, un tas satrauc pamatiedzīvotājus," — paskaidroja Skalea.

Tuvākajā laikā Eiropas tautām nāksies izskatīt šo jautājumu, jo patlaban vērojams viņu fiziskās un bioloģiskās izzušanas process. Eiropiešu ģimenēs ir maz bērnu, un valstīs aizvien vairāk parādās citu tautīvu cilvēki.

Migranti - Sputnik Latvija
Nelegālās migrācijas apkarošanai ES pārstās pārdot Lībijai laivas

Šo procesu daļēji paātrina multikulturālisma ideja. Agrāk Itālijā migrācija tika apsveikta, un bija grūti atrast sabiedrību, kuras pārstāvji būtu cēlušies no vienas vienīgas valsts. Tagad cituācija mainās: pirmie desmit ārvalstu etnosi Itālijā veido vairāk nekā 60% no migrantu kopskaita.

Tātad migrācija Itālijā kļūst līdzīga stāvoklim Francijā, Vācijā un Lielbritānijā. Vācijā dominē turki, Lielbritānijā — pakistāņi, bet Francijā — migranti no Alžīras.

"Drīz Itālijas iedzīvotājus veidos dažādas kopienas, un katrā no tām būs sava kultūra, noteikumi un nojēga par pareizu sadzīvošanu. Neapšaubāmi, tas novedīs pie Itālijas sabiedrības sabrukuma," — uzskata Makiavelli centra analītiķis.

Kļūt par īstiem eiropiešiem

Ja turpināsies rietumu kreiso politika, kuri par pozitīviem aspektiem uzskata multikulturālismu un pamata nacionālo etnosu "izšķīšanu", Eiropas civilizācijas drīz vairs nebūs, Eiropa kļūs par teritoriju, ko okupējuši dažādi etnosi, kas pieder pie dažādām civilizācijām, uzskata Skalea.

Migranti - Sputnik Latvija
Vācu eksperts par migrantu "ieguldījumu" noziedzībā

Pēc viņa domām, nepieciešams radikāli mainīt migrācijas politiku, iespēju jrobežās aizliegt migrantu iebraukšanu Eiropā un nodrošināt stingru asimilāciju jau iebraukušajiem. Tādējādi iespējams novērst situāciju, kurā migranti dzīvo tikai kopā ar saviem tautiešiem, runā savā valodā un neasimilējas.

"Ir ļoti svarīgi panākt, lai migranti apgūtu tās valsts valodu, kurā dzīvo, un vienas vai divu paaudžu laikā izprastu fundamentālās eiropeiskās vērtības, tādējādi pārvēršoties par īstiem itāļiem, vāciešiem un francūžiem," — noslēgumā pauda viedokli eksperts. 

Ziņu lente
0