Nelegālās migrācijas apkarošanai ES pārstās pārdot Lībijai laivas

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Pāriet pie mediju bankasMigranti
Migranti - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Savienībā izdomājuši apkarošanas veidu Āfrikas migrantu plūsmai, kura draud Itālijas piekrastei – Lībijai pārstās pārdot piepūšamās laivas un piekarināmos laivu motorus.

RĪGA, 19.jūlijs — Sputnik. Eiropas Savienība ierobežoja piepūšamo laivu un laivu motoru eksportu uz Lībiju, lai migrantiem būtu grūtāk nokļūt Eiropā, raksta Euractiv.

Šis lēmums, ko pieņēmuši 28 valstu ārlietu ministri, ir pēdējais mēģinājums apturēt haotisko bēgļu plūsmu no Lībijas uz Itāliju.

Kafejnīca - Sputnik Latvija
Jaunā britu statistika: vecāka gadagājuma migranti šeit nav gaidīti

"Mēs nolēmām ierobežot eksportu gan piepūšamo laivu, gan piekarināmo laivu motoru piegādēm. Tos bieži izmanto migrantu kontrabandai. Šis ES līmeņa lēmums palīdzēs apgrūtināt kontrabandistu biznesu," — teica ES ārlietu un drošības politikas augstākā pārstāve Federika Mogerīni.

Ierobežojumi attiecas arī uz šo preču piegādi Lībijai caur ES, kas, iespējams, skars arī Ķīnas biznesu, kur tiek ražota lielākā daļa šo laivu. Tie, kam ir likumīgs iemesls izmantot gumijas laivas, piemēram, zvejnieki, varēs turpināt tās importēt.

Turklāt pēdējo mēnešu laikā Eiropas Savienība apmācījusi 113 Lībijas krasta apsardzes darbiniekus, un plāno apmācīt vēl 75 speciālistus septembrī, pastāstīja Mogerīni.

Itālijā ieradies ārlārtīgi liels skaits migrantu no Āfrikas. Vien sešu mēnešu laikā šogad līdz valsts piekrastei nokļuvuši 85 tūkstoši cilvēku. Vairums no tiem nav bēgļi, un ES neko nedara, lai palīdzētu Itālijai. Visbiežāk migranti nonāk valstī caur Lībiju, kas nav spējīga kontrolēt savas robežas ar Sudānu, Čadu un Nigēriju.    

Ziņu lente
0