ASV Valsts departaments nosauca mācības "Rietumi 2017" par ierastu lietu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Augsti godājamais iestādes pārstāvis paziņoja, ka nevar komentēt, vai septembrī gaidāmajos manevros piedalīsies mazāk vai vairāk karaspēku.

RĪGA, 28.jūlijs — Sputnik. ASV Valsts departaments uzskata gaidāmās Krievijas un Baltkrievijas mācības par ierastu lietu, citē augsti godājamo iestādes pārstāvi RIA Novosti.

Viņš atzīmēja, ka tie ir parasti manevri, kurus Krievija veic regulāri.

"Vai tur būs mazāk vai vairāk karaspēku — nevaru komentēt, " paziņoja viņš.

Gaidāmās mācības "Rietumi 2017" vairāku mēnešu garumā izraisa raizes vairāku NATO valstu pārstāvjiem. Tā, Lietuvas Aizsardzības ministrija sagatavoja atskaiti par draudiem nacionālajai drošībai, kurā atsevišķa loma tika atvēlēta mācībām "Rietumi 2017". Baltkrievijas Aizsardzības ministrija nosauca ziņojumu par izdomājumu un atteicās to komentēt. Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs nosauca Lietuvas specdienestu paziņojumu par ārēji uzspiestās totālās rusofobijas demonstrēšanu.

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko - Sputnik Latvija
Visiem visu paskaidrojām, brauciet un skatieties: Lukašenko par mācībām "Rietumi 2017"

Polijas vēstnieks ASV Pjotrs Viļčeks aizvadītajā nedēļā paziņoja, ka Austrumeiropas valstis atrodas "baiļu un nenoteiktības" atmosfērā sakarā ar gaidāmajām mācībām "Rietumi 2017", raksturojot manevrus kā "potenciālus draudus".

Lielbritānijas aizsardzības ministrs Maikls Felons nosauca gaidāmās mācības par daudz lielāka mēroga mācībām, nekā jebkuras no NATO mācībām un "vairāk provocējošām, nekā jebkāda NATO spēku izvietošana". Viņš apsolīja, ka ļoti cītīgi vēros šīs mācības. Analoģisku solījumu devis arī NATO ģenerālsekretārs Jens Stoltenbergs, atzīmējot, ka nepieciešamības gadījumā alianse ir gatava rīkoties, sasaucot Padomes Krievija-NATO sēdi.

Tai pat laikā Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs paziņoja, ka pārrunu laikā ar baltkrievu kolēģi Minskā saņēma visas atbildes sakarā ar mācībām "Rietumi 2017". Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko vakar apstiprināja, ka manevri ir atvērti ārvalstu novērotājiem.

Baltkrievijas un Krievijas savstarpējās mācības norisināsies no 14. līdz 20.septembrim Baltkrievijas teritorijā.    

Ziņu lente
0