NATO karavīrs nokārtojis mazo vajadzību pie Lietuvas Iekšlietu ministrijas ēkas

© Foto : BALTNEWS.lt / Алиса ГлебоваLietuvas Republikas Iekšlietu ministrija. Foto no arhīva
Lietuvas Republikas Iekšlietu ministrija. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Karavīram tika uzlikts naudas sods 15 eiro apmērā, un pēc īsas lekcijas par veikto pārkāpumu viņš tika atlaists.

RĪGA, 22. jūnijs — Sputnik. NATO amerikāņu karavīrs nokārtojis mazo vajadzību pie Lietuvas Iekšlietu ministrijas ēkas, ziņo BaltNews.lt. Incidents noticis naktī.

Medijiem kļuva zināms par nedarbu 20. jūnijā. Pārkāpēju aizturēja policijas patruļa.

Karavīram tika uzlikts naudas sods 15 eiro apmērā, un pēc īsas lekcijas par veikto pārkāpumu viņš tika atlaists.

Šis nav pirmais incidents ar NATO karavīru piedalīšanos Lietuvā. Piemēram, jūnija sākumā četri Lietuvā dislocētie Vācijas bruņoto spēku karavīri Jonavas pilsētā cietuši kautiņā un alkohola reibumā tika nogādāti slimnīcā. Negadījums noticis naktī ārpus dienesta laika Lietuvas pilsētā Jonavā.

NATO bataljona karavīra formastērpa uzšuve - Sputnik Latvija
Viedoklis
Svešinieki pilsētā: kā ārvalstu karavīri uzvedas Lietuvā

Iepriekš amerikāņu militārā Hummer šoferis nedeva ceļu automobilim ar četrām meitenēm un ietriecās tajā Marijampoles pilsētā Lietuvas dienvidrietumos, trīs pasažieres tika hospitalizētas. Divas no viņām nogādātas Kauņas slimnīcā ar galvas traumām.

NATO karavīrus pirms nosūtīšanas uz Baltijas valstīm alianses bataljona sastāvā instruēja par to, kā uzvesties pagaidu uzturēšanos teritorijā (bataljoni dislocēti pēc rotācijas principa). Galvenokārt NATO virsniekus un karavīrus biedēja ar "medus slazdiem" — kārdinošām sievietēm krogos, bāros, restorānos, kas varētu būt Maskavas aģentes.

Karavīrus arī brīdinājuši par iespējamiem mēģinājumiem iekļūt viņu viedtālruņos vai skenēt datus ar speciālo rīku palīdzību.

Runājot par krogiem, tajos NATO karavīriem jāpiesargās no kautiņu provokācijām, teikts instrukcijās. Svarīgi, lai "miermīlīgie" karavīri nedemosntrētu huligānisku uzvedību, lai neradītu vietējo iedzīvotāju naidīgu attieksmi.

Ziņu lente
0