Mediji uzzinājuši, ka Eirovīzijas dalībnieks no Bulgārijas uzstājies Krimā

© Foto : facebook / Kristian KostovEirovīzijas favorīts, bulgāru dziedātājs Kristians Kostovs
Eirovīzijas favorīts, bulgāru dziedātājs Kristians Kostovs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mediji uzzinājuši, ka Eirovīzijas favorīts, bulgāru dziedātājs Kristians Kostovs, kurš tiek uzskatīts par vienu no dziesmu konkursa fināla favorītiem, 2014. gadā uzstājies Krimā.

RĪGA, 12. maijs — Sputnik. "Eirovīzijas 2017" dalībnieks no Bulgārijas Kristiāns Kostovs 2014. gada jūnijā uzstājies Krimā, ziņo aģentūra UNIAN.

Kostova uzstāšanās bērnu nometnē "Artek", kas notikusi 1. jūnijā Bērnu aizsardzības dienā, jau pēc Krimas atgriešanās Krievijas sastāvā, vakar parādījās videohostingā YouTube.

Videoblogeris Anatolijs Šarijs tāpat ziņojis, ka Kostovs dzimis Maskavā un viņam ir Krievijas Federācijas pilsonība. Mediji arī noskaidrojuši, ka Bulgārijas pārstāvis Eirovīzijā uzstājies Krimā arī 2012. gadā "Jauna bērnu viļņa" ietvaros.

Tiek ziņots, ka Ukrainas Valsts robeždienests pārbauda informāciju par Kristiāna Kostova viesošanos Krimā.

Grupa Triana Park - Sputnik Latvija
Latvija nav iekļuvusi Eirovīzijas finālā

"Ir nepieciešama šīs informācijas detalizēta izpēte, mēs darbojamies pilnvaru robežās, — sacīja Valsts robežsardzes dienesta priekšsēdētāja vietnieks, preses sekretārs Oļegs Slobodjans. — Mēs redzējām šo informāciju, mēs to izmeklēsim un, ja tā tiks apstiprināta, mēs rīkosimies likuma ietvaros."

Vēlāk Ukrainas drošības dienests, komentējot tīklā izvietoto Kostova uzstāšanos videoierakstu, paziņoja, ka bulgāru dziedātājs turpinās dalību konkursā, jo viņš apmeklējis Krimu pirms pieņemts likums par robežas šķērsošanas ierobežojumiem.

"Pievērsiet uzmanību tam, kad tika pieņemta robežas šķērsošanas kārtība. Viņš uzstājās pirms tam, kad tika pieņemti noteikumi, kas to aizliedz," — komentēja UDD portālam "Obozrevateļ" situāciju.

Kostovs iekļuvis Eirovīzijas finālā, un pārstāvēs konkursā Bulgāriju ar dziesmu Beautiful Mess. Bukmeikeri prognozē 17 gadus vecajam bulgāru dziedātājam trešo vietu.

Pēc pirmā Eirovīzijas pusfināla, kas notika 9. maijā, ir noskaidroti 10 finālisti: Moldova, Azerbaidžāna, Grieķija, Zviedrija, Portugāle, Polija, Armēnija, Austrālija, Kipra un Beļģija. Ukraina automātiski iekļūst finālā, kā konkursa saimniece, tāpat kā tā dibinātāji — Lielbritānija, Spānija, Itālija, Vācija un Francija.

Starptautiskā dziesmu konkursa otrais pusfināls notiks 11. maijā.

Iepriekš Pirmais kanāls paziņoja, ka atteiksies no "Eirovīzijas 2017" translācijas, ņemot vērā situāciju ar Krievijas dalībnieci Jūliju Samoilovu. Pēc "Eirovīzijas" noteikumiem, dalībai nākamajā konkursā tiek pielaistas tikai tās valstis, kas translējušas šovu tiešraidē.

EBU apstiprināja, ka Krievija nevarēs šogad piedalīties konkursā. Tāpat organizācija nosoda Kijevas varas iestāžu lēmumu aizliegt Samoilovai ieceļot Ukrainā un atzīmēja, ka tas iedragā konkursa apolitisko raksturu.

Eirovīzija 2017 - Sputnik Latvija
Eirovīzijas organizatori pārdeva tūkstošiem biļešu uz neeksistējošām vietām

Jau tika ziņots, ka Jūlija Samoilova pēc aizlieguma ierasties Ukrainā, lai piedalītos Eirovīzijā, pieņēmusi lēmumu uzstāties ar koncertu Krimā.

Krima un Sevastopole atkal kļuva par Krievijas reģionu pēc 2014. gada martā noritējušā referenduma, kurā lēmumu atgriezties Krievijas sastāvā atbalstīja 96,77% Krimas un 95,6% Sevastopoles iedzīvotāju. Referendums Krimā un Sevastopolē tika organizēts pēc valsts apsvēruma Ukrainā 2014. gada februārī.

Krievijas valdība informēja, ka referendums Krimā atbilst starptautisko tiesību normām un ANO Statūtiem. Tomēr Ukraina uzskata Krimu par savu īslaicīgi okupēto teritoriju. Pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina teiktā, Krimas jautājums ir "slēgts neatgriezeniski."

Ziņu lente
0